В СІЗО не буде поділу на ОРДЛО і Україну

Гліб Бабіч

Гей, панове військові та ветерани! Як там у нас з адвокатами? А з сухарями? А свої знамениті “тривожні рюкзаки” у нас ще не переукладені?
Як навіщо?
Згідно останніх трендів в рюкзаку повинна бути зміна білизни, шкарпетки, теплий светр, кружка, ложка, спортивний костюм, ручки, папір, предмети гігієни і взуття без шнурків. Чай і сигарети вітаються особливо! Коротше, все, що вам може знадобитися в СІЗО. А там вже вам розкажуть про все, що родичі та друзі повинні підігнати перед відходом на зону.
А зона буде суворою. Там, де військові злочинці сидять.

Кажеш – “Не нагнітай?” Братику, я не нагнітаю. Я попереджаю вже два роки, з того самого моменту, як на горизонті замаячив весь цей б**дський цирк з російським акцентом. І крок за кроком все, про що я попереджав, збувається.
Ось дивись.

Ондо, тільки привладний оркестр литавр і бубнів почав було виконувати оду про шалений успіх своєї переговорної групи в ТКГ. Мовляв, учасники погодилися прийняти план України. Потім виявилося, що начебто погодилися, але ось росія – ні. Що повністю зводить всю радість на нуль. Але якщо придивитися до цього самого плану, розумієш, що радості ніякої й не було. Точніше, все навпаки.

Спочатку начебто все правильно. Вимагається виведення російських військ і озброєних формувань. Жорстко так – до кінця березня.
Потім, щоб перебити увагу, вимога скасування видачі російських паспортів, що теж правильно.
А потім починається сама бубочка.
Виявляється, територію під контроль МИ брати не будемо. І кордон теж. Це все буде робитися “за допомогою ОБСЄ”.
Ти вже смієшся, правда? Ти ж знаєш, кого ми завжди називали “сліпоглухонімими” за їх “пильність”, “увагу” і “непримиренну позицію”? Ти ж знаєш, що таке “контроль ОБСЄ”?
Ось прямо зараз уявляю, як вони строго стежать, щоб на відморозках і бронетехніці не було російських шевронів і знаків. Бо без них – все гуд.

А потім все ще крутіше. Вибори будуть. Теж під контролем ОБСЄ. Тобто – проводити вибори і обиратися будуть ті самі виродки, що стріляють по нас сьомий рік. Ті, що розірвали нашу країну.
І “вільний народ Донбасу” нікуди не дінеться – піде і проголосує як треба. Тому що нічого не змінилося – ОРДЛО залишилося ОРДЛО з усіма обличчями та структурою. Просто все це легалізує ОБСЄ. Яке буде, ймовірно, стежити за тим, щоб на виборчих дільницях не стояли кулемети для загрози виборцям. Немає кулеметів – немає порушень.

Тобто стартовий “український” план настільки тхне росією, що у мене немає сумнівів, де писалися тези. І якщо торгуватися на переговорах ми почнемо з ось цього (а потім же за планом “поступки”, так?), то прийдемо ми, може, навіть до більшого, ніж очікує росія.

А потім сама вишенька. Амністія. Для всіх, крім військових злочинців.
Ми тут переживали, що при такому розкладі багато реальних злочинців російсько-окупаційних формувань можуть уникнути відповідальності.
Так ні ж. Все в порядку!

Коли переповнений стандартами БіБіСі кореспондент «Klymenko Time» спитав у Кравчука “чи не було б БІЛЬШ СПРАВЕДЛИВИМ говорити і про військові злочини з української сторони”, той відповів без тіні сумніву:

«Це навіть не обговорюється. Я знаю, що багато таких людей з українського боку вже покарані, просто не готовий назвати прізвища. Вони застосовували дії, непередбачені навіть війною, — жорстоке насильство над людиною. Такі люди будуть нести покарання. Тут не буде поділу на ОРДЛО і Україну». І ще додав, що таки злочини не мають терміну давності.

Більш за те. Трохи пізніше, новоявлений речник ТКГ Арестович, поставлений туди саме за тим, щоб розгорнуто тлумачити рішення і слова дідуся Макарича, абсолютно все підтвердив (правда тепер вже дехто каже про вирваний контекст. І взагалі “Люба, це не те, що тобі здається!…”).

Бінго!
Більше немає “росії напала на Україну”. Більше немає окремо тих, хто виконував обов’язок по захисту України, і тих, хто її зрадив. Як і бандитів, що пішли на службу до ворога і вбивали нас сім років.
Є просто “дві сторони” якогось там конфлікту (швидше за все, типу громадянської війни), які просто стріляли один в одного. І ось вони тепер однакові. А тепер ми виберемо з них тих, хто проявив в цьому особливу старанність. І будемо судити. Без оглядки на те, що одні з них захищали країну від агресії, а інші в ній брали участь.

Я ось знаю купу людей, яких в Росії і ОРДЛО називають військовими злочинцями. Чисто за те, що вони якісно і вміло знищували ворога. Чим, власне, виконували свою потрібну і важливу роботу.
Більш за те, коли прийде час звинувачень, я впевнений, що і для мене можуть цілком знайти “склад злочину”, і для тебе теж. Тому що ми теж намагалися робити це якісно і з максимальною ефективністю. А вже тих, хто працював в тилу, запускав тварюк у космос в ліфтах, машинах і іншими способами, будуть, напевно, судити ще й за тероризм.

Просто їм треба, щоб ми з тобою сиділи на дупі рівно. І мовчки. Щоб чухали лоба – призначать нас злочинцями чи ні. І потрапимо ми під амністію чи ні.
А вирішувати це будуть ті ж суди, які “справедливо” судять нас зараз.
А потім якийсь найвпливовіший політик всесвіту запропонує просте рішення. Не хочете сидіти, буде амністія “всіх на всіх”. Тобто ніхто не винен. Всі рівні та красунчики. Обніміться і розслабтеся.

І ось тоді настане той довгоочікуваний мир. У якого не буде приставки “російський”, але буде точно такий же сенс. І не Україна поверне свої окуповані території під свій контроль. А її є фактично приєднають до ОРДЛО на російських умовах. І проживе вона після цього не довго. Принаймні, як незалежна держава українців вона кане в ніщо. І ми разом з нею

Ти можеш розказувати мені все, що завгодно про “світлі плями” в діях влади щодо захисту інтересів України. І навіть жартувати, що “так Зеленський скоро бандерівцем стане” після його деяких заяв з насупленими бровами. Ти навіть можеш комбінувати теорії про те, що будь-яка влада буде “змушена” стати українською перед обличчям російської загрози.

Я говорив, і буду повторювати – нинішня влада прийшла тільки для того, щоб бути перехідним етапом до повернення України під контроль росії. Вона повинна підготувати все для приходу її прямих представників в особі Медведчука і компанії. Після чого почнеться зачистка всього, що не вкладається в рамки «русскаго міра».
Тому що ротом вони говорять різне. Хоча і тут прослизає правда. А руки завжди роблять те, в чому полягає їх головне завдання.

Нагнітаю, кажеш? Ну, ну…
А сигарети і чай в рюкзаку перевір. У СІЗО вони в ціні.


Софія Федина

Вчора комітет ВРУ з правоохоронної діяльності ВИРІШИВ ВІДХИЛИТИ законопроект №3085 про внесення змін до деяких законів України щодо підсилення відповідальності за ПУБЛІЧНУ образу військовослужбовців, волонтерів, учасників Революції Гідності (внесений депутатами ЄС). Метою законопроекту є визнання високого рівня суспільної небезпеки дій, пов’язаних з умисною дискредитацією військовослужбовців, волонтерів, учасників Революції Гідності.

За півтора роки зеленського і слуг чомусь повсюдно з’явилася тенденція, починаючи з очільника держави, дискредитувати військових і волонтерів, нівелювати значення Революції Гідності, масово почали безкарно паплюжити місця пам’яті, все частіше про нашу боротьбу за права людини в Україні говорять у глузливій та зневажливій формі, щобільше саме проти ветеранів, волонтерів та майданівців масово відкриває кримінальні справі підручне ДБР, ще донедавна з адвокатом януковича в керівництві.

Проти законопроекту проголосували, зокрема, такі персонажі як Бужанський (слуга, який не вперше робить нападки на Майдан), Куницький (слуга), Неклюдов (слуга), Мамка (ОПЗЖ, той, що збирав маніпулятивну інформацію на Тетяну Чорновол), Дмитрук (слуга-рускомірівець) та ін. Але сумніваюся, що це було без вказівки чи толерування зверху. Бо саме Зеленський насміхався з майданівців та Революції Гідності, саме його 200%-а прокурор анонсувала переслідування майданівців, підспівуючи путлеру, саме слуги з ОПЗЖ зливаються в коаліційних екстазах, намагаючись зачистити честь і гідність українців.

В мене от питання до слуг- т.зв. майданівців: нічого вас не застановляє? У вас немає когнітивного дисонансу? Бо все це нагадує роздвоєння особистості, коли під гаслами Революції Гідності ви намагаєтеся принизити майданівців, ветеранів, волонтерів і дискредитувати все, за що ми боролися на Майдані.