Мінекономрозвитку сприятиме доступу виробників трубної продукції до зовнішніх ринків

29 серпня, відбулась зустріч заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі – Торгового представника України Наталії Микольської з представниками трубної промисловості. Сторони обговорили питання експорту української продукції, в тому числі проблеми доступу трубної продукції на зовнішні ринки, зокрема на ринок країн Євразійського економічного союзу.

Українські виробники висловили стурбованість ситуацією, що склалась у зв’язку із дією антидемпінгових заходів щодо сталевих труб. Антидемпінгове мито у розмірі 18,9%-37,8% не дає українській продукції можливості конкурувати на ринку Євразійського економічного союзу. Нагадаємо, що наразі триває перегляд цих заходів, який був ініційований українськими виробниками з метою їх лібералізації.

“Для нас важливо протидіяти заходам, які обмежують доступ української трубної продукції на зовнішні ринки. Тому, ми розглянемо можливість захисту прав та інтересів України в торговельно-економічній сфері в рамках механізмів, передбачених угодами СОТ”, – зазначила Наталія Микольська під час зустрічі.

Учасники зустрічі відзначили, що заходи, які обмежують доступ українських труб, зокрема, до традиційних ринків Казахстану та Білорусі, є штучними та такими, що не відповідають нормам міжнародного торговельного права, встановленим Світовою організацією торгівлі.

Мінекономрозвитку опрацює питання захисту інтересів вітчизняної галузі виробництва з урахуванням механізмів, дозволених в рамках СОТ.

Джерело

Автор