Економ-тиждень. 5-11 жовтня

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

ПАСИВ. В Україні у вересні 2016 року була зафіксована інфляція 1,8% порівняно з дефляцією 0,3% в серпні.

АКТИВ. Антимонопольний комітет України (АМКУ) подав позов до російського “Газпрому” про примусове стягнення 86 млрд гривень штрафу.

ПАСИВ. За словами прем’єра Гройсмана, на сьогодні, за різними оцінками, в Україні “у тіні” знаходиться більше 50% ВВП.

АКТИВ. Поставки української солі в Російську Федерацію збільшилися в липні-вересні на 49,5% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.

ПАСИВ. Частка проблемних кредитів банків зросла до 30%, – НБУ.

АКТИВ. Рада збільшила видатки на оборону і безпеку на 7,1 млрд гривень у 2016.

ПАСИВ. В найближчі роки єврозона може розколотися на північну і південну частини в результаті недостатньої рішучості та солідарності країн-членів. Таку думку висловив лауреат Нобелівської премії з економіки Джозеф Стігліц.

АКТИВ. Парламент прийняв “антирейдерський закон”. Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №5067 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження європейських стандартів захисту прав власності та економічних інтересів громадян та інвесторів”.

ПАСИВ. Верховна Рада України продовжила мораторій на продаж землі до 2018 року.

АКТИВ. Українські порти збільшують прибуток. Сукупно Маріупольський, Іллічівський, «Южний» та Одеський порти за рік збільшили прибуток на 1 млрд 232 млн грн.

ПАСИВ. В Україні ціни виробників промислової продукції у вересні 2016 року підвищилися на 2,6% порівняно з серпнем 2016 року.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор