Про істерики на тему “насзливаєолланд”

Прогортав стрічку за два дні… знову купа істерик на тему “Олланд зливає”.

Не вдаючись в нюанси перекладів, не нагадуючи про постійні маніпуляціі з перекладами ” наших” ЗМІ”, відсторонюючись від того що сказав Олланд, Байден, Папа Римський, хочу задати запитання:

А вас самих ваші істерики на тему хто що сказав про Україну не задовбали? Скільки можна жувати власні шмарклі про те, що хтось там щось сказав? Скільки ще ви будете обговорювати і щиро вірити в різноманітну хрєнь типу планів мореля гризлова, медведчука, про зливання Широкіно чи Маріуполя і т.д.?

Причин того, що закордонні політики щось не так говорять про Україну може бути тисяча, починаючи від елементарного незнання нюансів і особливостей трактування процесів (при чому особливості трактування можуть бути навіть при однакових поглядах) і закінчуючи тим, що закордонні політики відстоюють інтереси своїх країн.

АЛЕ:

Це не значить, що думка якогось закордонного політика, навіть такого високоповажного як Президент є аксіомою, особливо зважаючи на те в якому викривленому змісті “наші” чарівні ЗМІ подають ці думки.

Це не значить, що думка закордонного політика є інструкцією з наших дій і буде так як він сказав. У них свої інтереси, у нас свої. І навіть, якщо вектор інтересів однаковий, відмінності між ними є і не завжди ці відмінності для нас прийнятні.

Поділюсь своїм секретом. Я ніколи не обговорював теми злиття Маріуполя, плани мореля, медведчука, вислови Байдена чи Олланда.

Для мене цих тем не існує. Ні, не тому, що ці теми не важливі. А тому, що я не можу впливати на ситуацію і не можу змінювати погляди Олланда.
Всі ми делегували це право Президенту, разом з його обов’язком захищати інтереси України.

Якщо Президент пожертвує інтересами України в питанні територіальної цілісності, то постане питання легітимності його дій і його легітимності в цілому.

Тому, як мінімум, всі ці істерики впираються в червону лінію, яку Президент переступити не може, навіть якщо б хотів.

Але чи хоче Порошенко переступати цю червону лінію і входити в історію з клеймом дурнів і шизофреніків, з яким увійдуть в історію представники самопомочі, що пропонують відмовитись від територій?

Але чи захоче Порошенко переступати цю червону лінію і входити в історію з клеймом продажного зрадника, з яким в історію ввійде йуля і вся її шалупєнь?

Відповідь на це запитання я для себе знайшов 2,5 роки тому, коли Порошенко, незважаючи на тиск Олланда і Меркель, які тоді дружили з х-лом, попри все прийняв рішення розпочати АТО, в результаті чого було звільнено 2/3 Донбасу і було б звільнено все, якби не вторгнення гусні.

Відтоді жодні плани мореля і злиття Широкіно для мене не мають значення. Бо основою цих “планів” є не те, що в них написано, а те на що вони спрямовані – подальше руйнування довіри до державних інститутів і спроба скористатись цим для того щоб натиснути на Україну в переговорному процесі.

Тому як поступати вибирати вам:

Чи ви далі наслухавшись зашкварених блазнів з антикорупційними квартирами, будете істерити як баби на базарі, ставши інструментом тиску на Україну в руках ворога чи ви знайдете в собі силу і мудрість і мужність і перестанете вестись на ці інформаційні вкиди, направлені на руйнування суспільства і держави…

Автор