Більшість громадян країн НАТО підтримують продовження надання допомоги Україні

Більшість громадян країн НАТО переконані у тому, що членство в Альянсі зміцнює безпеку їх країни, та підтримують продовження надання допомоги НАТО для України у боротьбі проти російської агресії.

Як повідомляє Укрінформ, такі дані оприлюднені на сайті НАТО за результатами проведеного соціологічного дослідження перед самітом у Вашингтоні.

«Як і попередні дослідження перед самітами, цього року опитування включало питання щодо російської війни проти України. Близько двох третин респондентів в країнах Альянсу вважають, що російська війна проти України вражає безпеку їх країн (63 відсотки). Є згода переважної більшості респондентів, що їх країна має продовжувати надавати допомогу для України (61 відсоток)», – йдеться у повідомленні.

Більшість населення країн Альянсу погоджуються, що їх країна має захищати країну-союзника у разі атаки на неї (63 відсотки), ще 70 відсотків респондентів проголосували б за продовження членства їх країни в НАТО, якщо б це питання було винесено на референдум.

Продовження суттєвих витрат на оборону підтримують 76 відсотків населення країн Альянсу. При цьому збільшення відсотку тих, хто підтримує збільшення таких витрат, хоча й продовжує зростати, складає на цей час 41 відсоток від опитаних респондентів.

Згадане соціологічне опитування було проведено перед черговим самітом НАТО у всіх 32-х країнах Альянсу за участі більше 30 000 респондентів.

Як повідомлялося, 9-11 липня у Вашингтоні відбудеться ювілейний 75-й саміт НАТО, одним з головних питань якого буде нарощування військової допомоги для України.

Джерело

 

Автор