Зради і перемоги тижня. 14-20 жовтня

ЗРАДА

У Європейському суді справедливості підтвердили, що Україна програла апеляцію щодо виплати екс-президенту Віктору Януковичу та його сину компенсації за витрачені на судовий процес кошти.

У лісі поблизу с. Гайове Волинської області виявили сміття, яке, ймовірно, привезли зі Львівщини.

Архієпископ УАПЦ погуляв у нічному клубі Тернополя – дівчата, алкоголь, бійка.

Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендувала обрати безстроково суддю Голосіївського райсуду Києва Олександра Білика, який у часи Майдану за поїздку до “Межигір’я” позбавив прав керування автомобілем 9 осіб.

В Івано-Франківську загальноосвітня школа №7 призупинила навчання дітей у приміщеннях, де утворилися двометрові тріщини. Фахівці та місцева влада скликають комісію.

Число жертв отруєння сурогатним алкоголем в Україні зросло до 65.

Начальник Управління держслужби боротьби з економічною злочинністю Головного управління Нацполіції у Тернопільській обл. підполковник Василь Мокрицький не пройшов переатестацію до поліції, декларував лише зарплату та став у 2014 та 2015 роках власником комерційної нерухомості на загальну суму близько 3,5 млн грн.

ПЕРЕМОГА

У Житомирі до Дня захисника України під час показу військової техніки презентували виготовлений на Житомирському бронетанковому заводі броньовик “Отаман”.

Звільнений з майже річного полону бойовиків Володимир Жемчугов прибув на лікування до Кельна. У МЗС зазначили, що підтримку та сприяння Жемчугову надаватиме т.в.о. геконсула України у Дюссельдорфі Владислав Єгоров.

В Україні успішно провели другу операцію з пересадки механічного серця.

Військова служба правопорядку викрила низку порушень у використанні земельних ділянок на полігоні “Широкий Лан”. Відповідні посадові особи отримали дисциплінарні стягнення, у тому числі колишній начальник військового полігону полковник Юрій Микула, якого наразі звільнено зі Збройних сил України.

За рахунок розширення санкційних списків указом президента Петра Порошенка загалом під санкції потрапили 682 особи та 271 компанія. До списків потрапив засновник ВАТ АБ “Россия” Микола Шамалов – батько зятя Путіна Кирила Шамалова.

Верховна Рада підтримала законопроект, яким запровадила пенсії дружинам (чоловікам) загиблих в АТО військових, які зайняті доглядом за дітьми до 8 років і проходять військову службу.

Військові показали, як можуть оперативно звести понтонно-мостову переправу через Дніпро.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.


Автор