Новим курсом – до Москви

Дмитро Вовнянко

Колишній народний депутат Андрій Артеменко (фракція радикалів Ляшка), той самий, що пропонував віддати Крим в оренду Москві на 100 років, заявив, що перед тим, як передати свої ідеї раднику президента Трампа, він обговорював їх з лідером фракції «Батьківщина» Юлією Тимошенко. За словами Артеменка, між ним і Тимошенко відбулося кілька розмов, у ході яких вони обговорили те, як можуть співпрацювати разом. Інформацією уже зацікавився спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який веде справу про втручання Москви в американські вибори.

Артеменко від самого початку стверджував, що він – не єдиний автор проекту «Крим в оренду»: «Це кілька десятків депутатів з різних фракцій. Як з правлячої коаліції, так і з опозиційних». Самого його обрали виключно для передачі інформації: «Тому що я давно знайомий з цими близькими до Трампа людьми». Але хто ті інші співавтори плану «Крим в оренду», Артеменко раніше не говорив.

І от – по факту він назвав одного співавтора.

Віщую зразу дикий лемент фан-клубу Тимошенко: «Це змова Адміністрації президента!» Відповім – Артеменко заявляв тоді, що разом із планом «Крим в оренду» він передав в адміністрацію Трампа певний компромат на Президента Порошенка. Артеменко тоді криком кричав про необхідність дострокових виборів. Заслуговує на увагу і те, коли сталася ця акція Артеменка – прямо в розпал в Україні «дуркоблокади ОРДЛО» імені Парасюка-Соболєва-Семенченка, яку активно намагалися перевести в площину протестів у центрі Києва, але безуспішно. Так що дотичність Банкової до заяв Артеменка вельми сумнівна. Набагато більш логічним виглядає інша версія – Тимошенко щось пообіцяла Артеменку, але, як завжди вона робила з людьми, які стали їй непотрібні, вона про нього просто забула.

Звісно, саме по собі таке обговорення – не кримінал, у кулуарах Верховної Ради обговорюють гіпотетично ще й не таке. Але. Юлія Тимошенко – кандидат у Президенти, і себе вона подає як нереального патріота. Водночас на запитання, як конкретно вона збирається повертати Донбас і Крим, вона починає розповідати про необхідність ставити вимоги до підписантів Будапештського меморандуму. Примарність таких ідей очевидна, Москва уже давно показала, що на Будапештський меморандум вона чхати хотіла, а інші підписанти – що максимум, на який вони готові, це санкції проти Москви, які вже впроваджені. Іншими словами, відповіді пані Тимошенко не дає.

І отут варто згадати про низку інших фактів. 28 лютого 2014 р. на засіданні РНБО Юлія Тимошенко закликала не готувати війська для оборони країни – і через це сталася словесна перепалка її і ТВО Президента Турчиновим.

7 квітня Юлія Тимошенко відвідала Донецьк – як раз у день захоплення Донецької ОДА і проголошення сепаратистами ДНР. 21 квітня, через два дні після викрадення депутата Рибака (члена ВО «Батьківщина»), Юлія Тимошенко знову відвідала Донецьк і передала терористам ДиРи якісь пропозиції – хоча очевидно, їй уже загрожувала небезпека у Донецьку.

2 травня 2014 р., прямо у день бійні в Одесі, Юлія Тимошенко опинилася в Одесі і дала прес-конференцію. Пізніше голова Одеської ОДА Володимир Немировський звинуватив в організації трагедії депутата Олександра Дубового, голову штабу ВО «Батьківщини» в Одеській області.

26 травня, одразу після виборів Президента України, Юлія Тимошенко мусила приїхати до Донецька, де вже хазяйнували банди Ходаковського, Пушиліна, «Оплот» тощо. Вояки 3-го полку спецназу, що охороняли Донецький аеропорт, розповідали, що їм була поставлена задача убезпечити приїзд «Леді Ю». Проте, після того, як стало відомо про виграш Петра Порошенка, аеропорт кинулися штурмувати терористи ДиРи, і сталася перша повноцінна перемога ЗСУ в тій війні.

Тепер от ця заява Артеменка. Мало?

Тоді відмотаємо ще назад і згадаємо, як у лютому 2009 р., виступаючи на Мюнхенській конференції з питань міжнародної безпеки, Юлія Тимошенко, виступаючи російською мовою (!), заявила, що Україна НЕ мусить вступати в НАТО(!!), бо це не подобається Росії (!!!)

Все це разом – вірна ознака того, що «Новий курс» Тимошенко –  це курс на Москву.

Автор