Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 06.07.2020 (відео)

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00 6 липня 2020 року

06 липня 2020 р. збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. У переважній більшості випадків противник задіяв заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” ворог посеред ночі випустив два десятки артилерійських снарядів калібру 122 мм по наших опорних пунктах поблизу Новгородського. Згодом, на світанку, окупанти продовжили свою вогневу активність біля цього населеного пункту, а також неподалік Зайцевого і Південного, де застосували міномети калібру 120 мм. Окрім того, у ранковий час агресор з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів обстріляв позиції наших захисників на підступах до Хутору Вільний.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” факт порушення режиму припинення вогню зафіксовано неподалік Верхньоторецького. На цій ділянці фронту окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Наші воїни такі нахабні дії без відповіді не залишили та застосували чергові вогневі засоби, після чого окупанти згорнули свою злочинну активність. Втрати противника уточнюються.

За поточну добу внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове травмування. Його оперативно доставлено до лікувального закладу та надано невідкладну допомогу. Стан здоров’я українського захисника задовільний.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим “Тиша” дотримувався.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

05 липня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник вів вогонь по позиціях Об’єднаних сил з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік 6 населених пунктів: Павлопіль, Мар’їнка, Хутір Вільний, Новотроїцьке, Широкине та Оріхове.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було.

5 липня представниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 8 злочинів. З них 1 грабіж, 1 крадіжка, 2 шахрайства, 2 факти незаконного поводження з наркотиками та 2 злочини у сфері службової діяльності. Також виявлено 47 адміністративних правопорушень. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5 199 транспортних засобів та 4 327 осіб.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 518 осіб. В зворотному напрямку – 337 осіб. Через КПВВ «Мар’їнка» в обидві сторони лінію розмежування перетнуло по одній особі. Через КПВВ «Новотроїцьке» з вини окупаційних військ пропуск не здійснювався.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

За даними розвідки окупаційні війська РФ несуть втрати особового складу та техніки

Командування операції Об’єднаних сил підкреслює, що у разі загрози життю та здоров’ю наших воїнів, при спробах захоплення територій, проведення штурмових дій чи здійснення обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації, військовослужбовці Об’єднаних сил завжди дають і будуть давати адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику з метою придушення його вогневих засобів та припинення агресивних дій.

Так, за підтвердженими даними розвідки, втрати російсько-окупаційних військ за минулий тиждень з 29 червня по 5 липня склали:
загиблими – 13 осіб;
пораненими та травмованими – 15 осіб.
Окрім того, за минулий тиждень нашими воїнами знищено один автоматичний станковий гранатомет противника. Також ворог втратив пост радіоелектронної розвідки, окремий вузол зв’язку і автомобіль УРАЛ.

Окремо варто наголосити, що в підрозділах окупаційних військ РФ дуже низький морально-психологічний стан. Все частіше зустрічаються випадки вживання алкоголю та наркотиків.

Так, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння військовослужбовці гублять свою штатну зброю, влаштовують масові бійки, в яких є загиблі та поранені.

Командування підрозділів незаконної окупаційної влади стурбоване комплектацією своїх полків та бригад особовим складом. Адже кількість бажаючих, які приїжджають воювати за псевдореспубліки з РФ зменшується. Повним ходом триває агітація місцевого населення чоловічої статі поповнити ряди окупантів за 15 тисяч російських карбованців на місяць. Але марно, місцеве населення не має бажання служити окупаційній владі.

Об’єднані сили продовжують непохитно виконувати бойові завдання щодо захисту Українського народу.

Слава Україні!

Джерело

 

Російська Федерація продовжує підтримувати своїх найманців систематично поставляючи особовий склад, озброєння, боєприпаси і військову техніку

Українська сторона СЦКК повідомляє про те, що Російська Федерація продовжує накаляти ситуацію на Сході України та підтримувати своїх найманців систематично поставляючи особовий склад, озброєння, боєприпаси і військову техніку

Джерело

 

Збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню

Сьогодні, 6 липня, збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та обстріляли оборонні укріплення Об’єднаних сил, застосувавши при цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Так, по позиціях українських захисників поблизу Верхньоторецького, російські окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм та автоматичних станкових гранатометів. Внаслідок розриву однієї з мін отримав бойове травмування один військовослужбовець Об’єднаних сил. Евакуаційною технікою воїна доставлено до медичного закладу, де йому оперативно надано належну допомогу лікарів. Стан здоров’я військовослужбовця задовільний.

Такі злочинні дії російських окупантів ще раз підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та не бажає дотримуватись існуючих мирних домовленостей.

Підрозділи операції Об’єднаних сил використовували наявні вогневі засоби та дали збройним формуванням Російської Федерації адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Джерело