Зради і перемоги тижня. 15 – 21 січня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 15 – 21 січня 2021 р.

 

👎ЗРАДА

❌Україною прокотилися протести проти підвищення цін на комунальні платежі.

❌Енергоблоки теплових електростанцій державної компанії “Центренерго” зупинилися на аварійний ремонт через відсутність вугілля на складах.

❌Виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко сподівається, що Україні вдасться найближчим часом уникнути віялових відключень. Водночас в країні є дефіцит електроенергії. Вітренко також заговорив про можливість імпорту газу з Росії від «комерційних операторів не пов’язаних з Газпромом».

❌Шевченківський районний суд Києва виправдав догхантера Олексія Святогора. Його обвинувачували у закликах до розправи над бездомними тваринами.

❌Виробництво сільськогосподарської продукції в Україні у 2020 році порівняно з 2019 роком впало на 11,5%.

❌Через півторарічний тиск з боку НАБУ один з найбільших агрохолдингів України був змушений повністю зупинити виробництво на 37 підприємствах, а 13 тисяч працівників втратили роботу. Про це йде в заяві групи компаній “Укрлендфармінг”, розміщеній на офіційному сайті агрохолдингу.

❌В одному з харківських приватних будинків престарілих сталася пожежа, в результаті неї загинули 15 осіб. Закладу не було в реєстрах.

 

👍ПЕРЕМОГА

✅Офіс генерального прокурора порушив кримінальну справу проти народного депутата Андрія Іванчука за “кнопкодавство”. Досудове розслідування по даній справі буде здійснювати Державне бюро розслідувань.

✅Вищий антикорупційний суд (ВАКС) доручив повернути справу Олега Татарова – заступника голови Офісу президента – детективам Національного антикорупційного бюро (НАБУ). В кінці грудня справу було передано на розслідування до СБУ.

✅В Запорізькій області викрили двох дівчат-дилерів Telegram-каналу, що зберігали наркотики. Одна з них була неповнолітньою. Вартість вилученого товару – 7 мільйонів гривень.

✅З 16 січня обслуговування українською мовою стає обов’язковим для всіх закладів сфери послуг. Спілкування персоналу з відвідувачами має відбуватися державною мовою, винятком є лише особисте прохання клієнта.

✅Служба безпеки України викрила контрабанду кокаїну в Міжнародному аеропорту “Бориспіль”. Зазначається, що намагались переправити товар з однієї із сусідніх країн. Вартість вилученого наркотику за цінами чорного ринку перевищує 2,1 мільйона гривень.

✅Кабінет міністрів України сьогодні прийняв рішення звільнити заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого. Він їздив напідпитку та поскандалив з патрульними. Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні уряду.

✅Спеціалізована антикорупційна прокуратура знову закрила справу “Роттердам+”.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор