Крим стає кладовищем флоту рф (фото)

Serg Marco

Якось буденно пройшла новина про удар по суднобудівному заводу, на якому готували до бойового чергування корабель проекту 22800 “Аскольд”.

Це доволі цікавий корабель, побудований у відносно невеликих габаритах по “стелс-технології”. Це по суті еволюція ракетних “Буян-М”, але на відміну від “буянів” він меньший, має свою систему ППО (морський аналог Панциря” з шестиствольними 30-ми мм автогарматами з балістичним калькулятором та захватом і супроводженням цілей, та 40 ракет ППО), і знов же, це носій “Калібрів”.

Це новітній російській корабель, максимальна вогнева потужність і захист у відносно невеликому та малопомітному корпусі. Це топова еволюція їх флоту вартістю в сотні мільйонів доларів і десятиріччя будівництва.

Чорноморський флот у росії був скрепою, якою вони погрожували Європі, куди вони віддавали самі свої нові кораблі.

Зараз Крим стає поволі кладовищем цього самого флоту. Навіть тих кораблів, які є вінцем російського кораблебудування та їх гордістю.


Джон Сміт

З враженим у Керчі “Аскольдом” весела історія.

Сам проект “Каракурт” родом ще з 90-х, але МО окупантів вирішило відродити його в 2015 році, бо Порошенко ввів санкції, і орки зрозуміли, що не отримають двигуни виробництва нашого Зоря-Машпроекту для фрегатів проекту 11356 “Буревестник”.

“Минобороны заявило, что ОПК “немножко сорвал” срок сдачи двух фрегатов” ©. А тому вирішили будувати 22800 “Каракурт” як дешевшу заміну 11356 Буревісникам. Двигуни для Каракуртів, за задумом, на відміну від проекту Буревісник виробляв завод Звєзда.

Але гладко било на бумагє, да забилі про оврагі. Силові установки М507Д-1 до “більш дешевшої заміни” завод Звєзда не потягнув. Здавав по 1 шт на рік.

В результаті той же вражений “Аскольд”, спущений на воду ще в вересні 2021, але мучили біля причала 2 роки (“дооснащували”).

Корисні санкції – вони такі. Причому в даному випадку це корисні санкції України.

З 18 замовлених Каракуртів з 2015 року закладено 16, спущено на воду 14, а от передано замовнику лише 4. Причому для ЧФ РФ (що нас і цікавить) лише 1. 2-й (“Аскольд”) вчора шваркнули біля причала.

Символічно.

Рашка ніякого відношення до князя Аскольда не має. В його часи київські конкістадори дикунів Залісся ще не завоювали. Та варвари без історії відчувають комплекс неповноцінності, а тому свій етногенез намагаються вивести із більш давнього і благородного, але чужого походження.

Комедія. Це як індіанці з хащів Амазонки, що розбивали одне одному голови дубінами і раділи, як прикольно струменить по сходах кров, виводили б своє походження від леонського короля Гарсія I. Бо їх через декілька віків завоюють іспанські конкістадори.

Звучить наче якийсь прикол із комедій братів Фарреллі “Тупий та ще тупіший”.

Зрозуміло, чому макаки зобов’язані закінчити, як і всі дикуни до них, ганебною поразкою і розгромом. Після якої вони почнуть еволюцію до цивілізації.

Автор