Справа військкомів

Serg Marco

Вибачте, але мене починає бомбити.

Всі побачили, що починають знімати “поганих” військкомів і ставити на їхні місця бойових командирів? Ну тобто фраза “хлопці прийдуть, порядок наведуть” вже почала реалізовуватись. Причому в самій найбезглуздіший спосіб.

Зняти продажних військкомів, не змінити систему, закинути в неї бойових офіцерів і покласти хер на їх бойовий досвід, що зараз критично потрібен підрозділам, – зато який піар! В нас же тепер все заєбісь, бачите, які герої за столами сидять в місцевих військкоматах? Ну а те, що в бригадах, що воюють будуть руйнуватись і вертикальні, і горизонтальні зв’язки – та всім посрати, ми не для того це робимо, щоб мати результат, нам треба соціальне обурення зменшити.

Ось тільки коли це призведе до абсолютно логічних наслідків зниження обороноздатності бригад під час активних дій, то всі почнуть потім здивовано блимати очима. Як же це так вийшло? Ми ж хотіли як краще!

Та, блд, як краще. Залужного взагалі зробіть військкомом Київської області, ото заживемо зразу!
Тобто півтора року люди не провели реформ у сфері мобилізації, зараз просто кидають в жерло людського піару бойових офіцерів. Та не виправлять вони нічого. Бо ефективність вирішує система.

У вас погано з розумінням людського ресурсу? Побудуйте рекрутінгові центри з електронним документообігом, з дівчинками, з цивільними, які просто будуть рити бази та відповідально виконувати свої обовʼязки.

Корупція? Щомісячні перевірки поліграфом лікарів та рекрутерів + представники ДБР та НАБУ, і все під камерами.

Люди кидаються на військкомів? Закон про підвищення відповідальності за супротив військкому під час воєнного стану. Анулювання загранпаспорта, штраф у мільйон грн. і зразу арешт виконавця на майно, в суді будеш поясняти, чого ти на військового при виконанні культяпки підняв, мразото.

Підвищення кримінальної відповідальності за спробу дати хабаря!!! Де це?

Що зробила системно влада для того, щоб зробити рівні для всіх права на тему мобілізації? Ніхера.

Півтора, сука, року все вирішується на горизонтальних зв’язках в областях, в нас же війна, чому ми повинні робити процеси прозорими та ефективними?

Ми ж можемо зняти з посад бойових офіцерів і відправити їх у військкомати. Офіс простих недолугих рішень. Причому офіцери якби не сильно мають право відповіді в цих умовах. Наказ.

Як же це все заїбало, як же харить некомпетентність та обмеженість людей, які відповідають за тебе. А в армії тепер люди, які тримались, ігноруючи зайобаність, стан здоров’я та життєву ситуацію, дізнавшись, що командира, за якого вони тут тримаються, уводять на військкома, прямо кажуть, що їбали такі двіжи і будуть уходити по ВЛК.

Але кого це єбе зверху? Ми піар для наріда вигадали, а ви там якось розʼєбетесь.

Дякую, блд, дуже дякую.

Хто там у нас генії в РНБО, які це наригали для армії? Можна подивитись їх список, хто тягнув руку за це лайно? І ні, поранення не є причиною для цього, ви хоч перевірте рішення РНБО.

Автор