Препояшемо стегна розуму свого і будьмо тверезі

Тетяна Кохановська

Нуу… станом на зараз наче все непогано? З різних джерел потроху зіткалася думка, що армагеддець відкладається на лютий, на післяманеврів та післяолімпіади. А там або ішак, або емір…

Що я бачу? Союзники ще раз дали лаптеногам твердий відлуп, вже в письмовій формі, ті відповзли думати. А в нас, і, головне, в союзників з’явився час на озброїтися, перегрупуватися і тому подібне. Навіть Єрмак нічого шкідливого не зробив – по факту тягне час тими перемовинами щодо напівдохлого мінського формату. Ну і нехай, для нас будь-яка можливість зав’язити кремлінів у перемовинах корисна.

Судячи з усього, путлер не сильно-то й рветься починати реальний двіж, очкує. Все хоче налякати. Тому думаю, що раз 100 к з гаком при наших кордонах не налякало ні нас, ні Захід, він буде зараз працелюбно тягати ще півтора рази по стільки. На оті маневри в Луки, просто в польові табори. Те, що політичною мовою називається “підвищувати ставки”. Це, звісно, візьме в нього час (і посилить хаос у лаптеногих полчищах). Тому так, думаю, дійсно, час до другої половини лютого є.

Інша річ, що паралельно мордор посилить інформаційний тиск і на нас, і на союзників. За Захід я не дуже хвилююся, а от щодо нас – різне може бути. Тим більш, що останні місяці якісного системного залякування нас кремліни не проводили, так, сумбурні смикання. Якщо наваляться моцно й послідовно, може бути сутужно. Хоча зазвичай їхні ІПСО нехитрі й вираховуються при невеликому розумовому зусиллі. Отже, препояшемо стегна розуму свого, і будьмо тверезі. 😉

Пи.Си. Не читайте російських джерел, з особливим старанням не читайте. І наших журиків з “експертами” теж ретельно перевіряйте на предмет нечитання.

 

Карикатура © Гузель Гаріпова / Радіо Свобода
«Copyright © 2021 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода»

Автор