Робоча поїздка Петра Порошенка на Франківщину (фото, відео)

Петро Порошенко на прохання медиків привіз кисневі концентратори у лікарні Яремчі та Надвірної

Петро Порошенко на прохання медиків привіз у лікарні Яремчі та Надвірної кисневі концентратори. Івано-Франківська область зараз є осередком нового спалаху коронавірусної хвороби, тож кисневе обладнання вкрай необхідне – кажуть тутешні лікарі.

Два концентратори Порошенко передав у Яремчанську центральну міську лікарню, ще чотири – у Надвірнянську центральну районну лікарню.

Сергій Емільнянчук, головний лікар Надвірнянської ЦРЛ подякував за концентратори і нагадав, що вже не вперше лікарні отримує допомогу від Фонду Порошенка.

«Я пам’ятаю костюми, це були перші тижні в березні минулого року. Окуляри, пульсоксиметри, дезинфікуючі розчини. Щиро дякуємо за регулярну допомогу. Я точно впевнений, що вона комусь врятує життя. Коли медичний персонал знає, як надати допомогу, але немає чим її надати, він стає заручником. Ви рятуєте життя пацієнтів і повертаєте престиж самої медицини», – каже головлікар.

«Концентратори потужні, сучасні, 10 літрові на 2 ліжка, на 2 пацієнта. Я думаю, що зараз це надзвичайно важлива справа. Ми сьогодні власні кошти вкладаємо для того, щоб ці маленькі коробочки вашими зусиллями, героїчною працею врятують життя людей», – говорить Порошенко.

П’ятий Президент зауважив, що ситуація з коронавірусом на Прикарпатті тривожна, і, на жаль, влада не зробила висновків із попередніх хвиль коронавірусу, витративши гроші зі спеціального фонду не на обладнання лікарень чи доплати медикам, а на корупційні оборудки.

«В лікарнях на Прикарпатті немає вільних ліжок, обладнаних киснем. Ще минулого року ми могли кожну лікарню обладнати кисневої станцією. Була б іншою ситуація, якби була потужна киснева станція. Не возити балони, а для того, щоб кожне ліжко було обладнане. Це не коштує великих грошей. Просто не крадіть і передайте зараз, коли все потрібно, в лікарні», – наголошує Порошенко.

«Ми проголосували у Верховній Раді, ми ініціювали створення ковідного фонду. Зібрали 70 мільярдів, відривали від освіти, культури, науки для того, щоб забезпечити лікарів і медичну галузь всім необхідним. Куди пішли ці гроші?», – обурюється лідер «Європейської Солідарності».

«Ми прийняли рішення, що ми не залишимо людей сам на сам з цими проблемами», – наголосив Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка спільно з компанією Рошен і волонтерами з перших днів пандемії забезпечують медиків захисними костюмами – в лікарні передали понад 157 тисяч штук. А також 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і розхідники понад 50 апаратів ШВЛ, оплатили та відправили у регіони України понад 50 тисяч продуктових наборів для людей із вразливих категорій. Допомогу отримали близько 200 медичних закладів. Загалом у Порошенка витратили на благодійну допомогу 120 мільйонів гривень.

Джерело

 

Порошенко з командою побували у Білих Ославах на Прикарпатті, які торік потерпали від повені

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час поїздки на Прикарпаття знову побував у селі Білі Ослави. Торік у червні ця місцина через страшну повінь була практично відрізана від світу. Тоді Порошенко приїхав до прикарпатців із допомогою.

«Я тут, аби подякувати за ту підтримку, яку я і моя команда відчуваємо саме від вас. І щоб перевірити, що зроблено владою для подолання наслідків повені для того, щоб не допустити подібні повені в майбутньому», – сказав Порошенко під час зустрічі з місцевими мешканцями.

«У червні 2020-го року, коли випала майже місячна норма опадів, коли були зруйновані два будинки, я пам’ятаю, як я їхав через зруйнований міст для того, аби з вами зустрітися. Я пам’ятаю сльози – особливо тих родин, які залишилися без помешкань. І тоді ми без будь-яких бюрократичних процедур намагалися вирішити те, що в наших силах – помпи, електрогенератори, оплата грейдерів і будматеріали. На жаль, влада з тих пір не зробила нічого – ні щодо захисту від повені, ні щодо захисту від пандемії, ні щодо захисту від російського агресора», – говорить Петро Порошенко.

Він зауважив, що сьогодні Прикарпаття стало осередком нового поширення коронавірусу через нехтування владою карантинних заходів на курорті Буковель.

«Ще влітку минулого року після формування антиковідного фонду я як лідер «Європейської Солідарності» запропонував владі план, який складався з п’яти речей. Перше, це тотальне тестування. Один тест, собівартість 2 долари, бо я їх привозив. Обтестувати всю країну за місяць абсолютно реально, якщо не красти. Як тільки ви зробите всій країні тести в тих, в кого вони позитивні, – ізолюйте. Не вбивайте економіку. Тим, кого ви ізолювали з позитивним тестом, поставте спеціальну програму для того, щоб проконтролювати самоізоляцію. Як тільки ця людина вийде до того, як одужає – відповідальність», – пояснює Порошенко.

«Закупіть кисень для ліжок, для лікарень, для тих, хто тяжко переносить хворобу. Закупіть пересувні рентген установки. Влітку минулого року проплатіть вакцини – і вакцинуйте людей. Бо як ви вакцинуєте 80% населення, наступає колективний імунітет. Все це їм виклав. Сказав – як треба, ми готові доєднатися і зробити це. Але замість того, щоб боротися з ковідом і Путіним, всі зусилля були кинуті на боротьбу з Порошенком», – говорить п’ятий Президент.

Як відомо, Петро Порошенко на прохання медиків Прикарпаття привіз у лікарні Яремчі та Надвірної кисневі концентратори. Два концентратори Порошенко передав у Яремчанську центральну міську лікарню, ще чотири – у Надвірнянську центральну районну лікарню.

Джерело

 

Марина Порошенко в Івано-Франківську обговорила з представниками міської влади ситуацію з коронавірусом та стан медичної системи

Лідер «Європейської Солідарності» в Києві, голова постійної Комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Київради Марина Порошенко в Івано-Франківську обговорила з представниками міської влади ситуацію з пандемією коронавірусу та забезпеченням медичних закладів. Як відомо, Прикарпаття стало осередком нового сплеску захворювань на коронавірусну хворобу.

«Я знаю, що у вас дуже складна ситуація і ви входите в «червону зону». Треба розуміти, що ніхто не захищений від того, щоб захворіти і опинитися в ситуації, коли потребуватиме і медичної допомоги, і опіки. Таким чином, якщо ми будемо чути один одного, допомагати один одному, ми швидше подолаємо цю проблему», – говорить Марина Порошенко.

«Один із заходів переривання поширення коронавірусу – це вакцинація. Сьогодні у нас ситуація, коли ми ще не до кінця розуміємо, як це буде відбуватися. Ми реально готові, але ми не розуміємо, коли буде вакцина, чи буде вона в достатній кількості. Тобто є проблеми через те, що ми не знаємо коли і в якій кількості буде вакцина, як нам планувати перший і другий етап вакцинації, ми отримали вакцину для першої дози чи для двох доз», – зазначила начальник управління охорони здоров’я Івано-Франківська Марія Бойко.

Марина Порошенко у свою чергу зазначила, що Київрада вже виділила кошти на закупівлю вакцини, але наразі органи місцевого самоврядування можуть її закупити тільки на внутрішньому ринку.

«Дуже важливо, щоб центральна влада надала можливість регіонам, місцевій владі мати можливість закуповувати вакцину безпосередньо у виробника, якщо вона зареєстрована в Україні, вже її місцева влада тоді могла б закупити, а не чекати», – говорить Марина Порошенко.

Також Марина Порошенко зазначила, що на прохання медиків з Прикарпаття Фонд Порошенка привіз два кисневі концентратори в міську лікарню Яремчі, і ще чотири – в центральну районну лікарню Надвірної.

Джерело

Автор