Робоча поїздка команди Петра Порошенка у постраждалі від руйнівної повені райони Прикарпаття (фото, відео)

Петро Порошенко привіз на Прикарпаття допомогу постраждалим від повені

Петро Порошенко

Сьогодні я у селі Чорний Потік, щоб допомогти місцевій громаді подолати наслідки повені. Село опинилося відрізаним від цивізілації. Шкода, що представники влади так сюди і не доїхали.

Наша команда точно не покине Прикарпаття в біді, ми разом з українцями пліч-о-пліч долатимемо наслідки повені. Не дозволимо, щоб стихія чи бездіяльність влади руйнували життя українців: ані в Щасті, ані в Станиці Луганській, ані в Чорному Потоці.

Частина села самостійно, без допомоги влади, відновила електропостачання. Половина села досі живе без світла. Учора наша команда передала один дизель-генератор, сьогодні ми привезли ще один. Вони потрібні, поки не протягнемо світло. Також ми привезли дві мотопомпи, допомогли зі спецтехнікою для ліквідації наслідків стихійного лиха, щоб негайно почати відновлення шляхів до Чорного Потоку.

На засіданні погоджувальної ради Верховної Ради ми поставимо питання про негайне виділення коштів і зусиль, щоб відновити сполучення із Чорним Потоком і усіма селами на Прикарпатті, які все ще відрізані від світу внаслідок повені. Крім цього маємо терміново виділити фінансову допомогу тим, чиї будівлі були зруйновані під час повені — переселити чи відновити житло, надати першу фінансову підтримку.

Не залишимо українців у біді!


П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» приїхав на Прикарпаття у постраждалі від руйнівної повені населені пункти, щоб на власні очі побачити масштаби біди. Команда Порошенка побувала у Надвірнянському районі, куди привезла дизель-генератори та помпи для відкачування води.

У селі Чорний Потік, яке велика вода фактично відрізала від цивілізації, люди вже кілька днів вимушені обходитися без електроенергії та зв’язку. Розмова із прикарпатцям вийшла дуже емоційною. Селяни, які пережили стихійне лихо, потребують не лише матеріальної допомоги, а й психологічної та моральної підтримки. Люди налякані стихією і невідомістю – як їм жити далі.

«Ми почули, що власними зусиллями, на жаль, поки що без допомоги влади частина села протягнула світло, і частина села вже має електрику, а частина – не має і живе сьогодні без світла. Вчора наша команда передала один дизель-генератор, і сьогодні привезла другий. Щоб поки не протягнемо світло, люди мали можливість отримати електрику з дизель-генератора. Попросили, щоб ми привезли мотопомпу для відкачки води. Ми привезли і це», – повідомив Порошенко.

Він також зазначив, що надано фінансову допомогу для оплати важкої будівельної техніки для відновлювальних робіт. «Просили, щоб терміново знайти важку техніку, яку влада поки що не притягнула і невідомо коли притягне. Сьогодні ми оплачуємо техніку для того, щоб був грейдер, був екскаватор, були вантажівки», – повідомив Порошенко.

Як розповіли селяни, подібної повені тут не пам‘ятають мінімум останні півстоліття.

«Ми зараз підемо подивимося, і у вівторок, післязавтра, на засіданні погоджувальної ради парламенту ми поставимо питання про негайне виділення коштів і зусиль для того, щоб відновити сполучення з Чорним Потоком і з усіма селами, які сьогодні заблоковані на Прикарпатті. Ми – разом з вами. Ми – єдина команда. І слово «солідарність» означає, що ми разом. І ми один одному маємо допомогти. Сьогодні ви можете розраховувати на нашу допомогу», – наголосив Петро Порошенко.

Він зазначив, що після огляду руйнувань буде складений детальний план необхідних заходів і обсягів допомоги. «Ми спільно подивимося, складемо план, що треба зробити. В кого зруйновані будинки – ми маємо терміново виділити фінансову допомогу на те, що якщо можна, то відновити, якщо ні – то переселити», – пояснює Петро Порошенко.

Допомогу від Порошенка також передали мешканцям Галича.

Джерело

 

Петро Порошенко на Прикарпатті: Україна має негайно звернутися до ЄС та НАТО, щоб у районах повені задіяли програми цивільного захисту

Петро Порошенко

Село Білі Ослави Надвірнянського району повінь відрізала з обох боків.

Зруйнований міст, затопило оселі, городи, зруйовано дороги і будинки.

Люди не мають лишатися сам-на-сам із наслідками катастрофи.

Наша команда приїхала сюди, щоб зробити все можливе для відновлення нормального життя людей.


Влада має негайно звернутися до Європейського Союзу та НАТО, щоб були задіяні спеціальні програми цивільного захисту у тих районах України, які потерпають від наслідків руйнівної повені.

Про це п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час зустрічі із мешканцями села Білі Ослави в Івано-Франківській області.

Команда Порошенка привезла у райони стихійного лиха генератори та помпи для відкачування води, а також ознайомилася з масштабами руйнувань, щоб скласти план подальших дій.

Попри зливу, на зустріч з Петром Порошенком прийшло дуже багато людей. Місцева вчителька Леся Бойко попросила «Європейську Солідарність» проконтролювати, як влада розподілятиме фінансову допомогу, виділену на подолання наслідків стихії.

«Я – пластунка, вчителька місцевої школи Леся Бойко. Нещодавно пан Зеленський оголосив, що на Захід України буде виділено дуже багато коштів. Так самої казали, що ЄС для нас виділять, я чула, що казали – й Америка. Чи може ваша партія проконтролювати ці кошти? Бо щось чує моє серце, що більша частина не дійде до таких, як ми», – зауважила вчителька.

«Ми приїхали не з порожніми руками і не просто «поговорити». Ми приїхали для того, щоб допомогти людям світлом, допомогти відкачати воду. Допомогти там, де ми можемо, в тому числі і будівельними матеріалами та технікою. Якщо влада чекає – ми вже тут. Ми як опозиція будемо тиснути на владу і контролювати. Це – наша функція. Я вам обіцяю тут, на Прикарпатті – зубами вигриземо. Не дамо вкрасти жодної копійки з коштів, які мали йти в тому числі на вашу підтримку», – зазначив Петро Порошенко.

«Я закликаю всіх українців: пліч-о-пліч допоможіть Прикарпаттю. Я сьогодні не буду жорстко критикувати владу за неефективні дії тут, в Прикарпатті. Розберемося пізніше. Але ми маємо звернутися до сусідніх країн, бо в Прикарпатті біда. Звернутися до ЄС, бо є спеціальна програма цивільного захисту, яка дає ефективну відповідь протягом лічених годин. Вони сьогодні мають бути тут, у нас, в Прикарпатті. Звернутися до НАТО, бо нова програма розширених можливостей дозволяє, щоб сили цивільної оборони були тут і допомогли відновити мости, дороги, захистити дамби. Захистити людей. І ми будемо робити це або самі, або з владою, але в першу чергу треба допомогти людям», – наголосив Порошенко.

Команда Петра Порошенка побувала у селі Чорний Потік, яке фактично опинилося відрізаним від цивілізації. У село спецтехнікою доставили дизель-генератори та мотопомпи. Також Фонд Порошенка профінансував оплату важкої будівельної техніки для відновлення дороги та ліній електропередач.

Допомогу від Порошенка передали і мешканцям Галича.

Джерело

 

Петро Порошенко у Надвірній передав допомогу для відбудови родинної кузні батька військового моряка Андрія Ейдера

У кузні «Дархан» родини Ейдерів у місті Надвірна твориться українська історія, гартується не лише сталь, а й чоловіча мужність. Саме тут батько військовополоненого моряка Андрія Ейдера виготовляє кортики для наших полонених моряків. Символічно, що вони були виготовлені із російських снарядів.

На жаль, повінь зруйнувала будівлю кузні. Сьогодні ми тут, у Надвірній, щоб допомогти подолати наслідки стихійного лиха і врятувати справу, яка важлива для всієї України. Фонд Порошенка та наша команда передали Дмитру Ейдеру сертифікат на 100 тисяч гривень для придбання земельної ділянки під кузню.

 


У Надвірній на Прикарпатті п‘ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко передав допомогу для відновлення родинної кузні «Дархан», яку заснував Дмитро Ейдер – батько Андрія Ейдера, українського моряка, захопленого в полон під час російської агресії у Керченській протоці у листопаді 2018 року.

Під час руйнівної повені на Прикарпатті кузня Ейдерів була повністю затоплена, вода пошкодила верстати та електродвигуни ковальських молотів. Тому Фонд Порошенка вирішив надати родині Ейдерів сертифікат на 100 тисяч гривень для купівлі земельної ділянки під нову кузню.

«Від нашої родини, від нашої команди допомагаємо вам. І наші моряки у нас також знаходяться на особливому місці. Я пишаюсь, що у нас є такі моряки, як Андрій», – наголосив п’ятий Президент.

Дмитро Ейдер розповів Петру Порошенку, що син не збирається полишати військову службу. «Служить. Зараз іде вчитися на військового психолога. Хоче продовжити свою кар’єру військового і допомагати військовополоненим. Тому що він сказав – хто не як людина яка була в полоні, може допомогти таким самим як я», – зазначив батько моряка.

Кортики, виготовлені на замовлення Порошенка, будуть вручені нашим морякам, які героїчно тримались у російському полоні і не зрадили присягу Україні.

Джерело

 

Дуже, дуже приємно!По перше, для нас велика гордість і шана особисто "поручкатись" з Петром Порошенко.Для нас він п'…

Опубліковано Євгенією Ейдер Неділя, 28 червня 2020 р.

 


Микола Княжицький: У багатьох постраждалих від повені населених пунктах відновлювальні роботи навіть не починались

Коштів, які виділила влада для ліквідації наслідків у західних областях України, недостатньо, і в багатьох громадах роботи ще навіть не починались. Уряд має негайно забезпечити відновлення транспортного сполучення, ліній електропередач та зв’язку, бо люди залишилися відрізаними від цивілізації. Про це пише у Facebook народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький, який разом з п’ятим Прещидентом Петром Порошенком побував у постраждалих районах Івано-Франківської області. Команда Порошенка привезла дизель-генератори та мотопомпи, а також забезпечила оплату важкої техніки для початку відновлювальних робіт. Порошенко оглянув масштаби руйнувань, і за результатами поїздки буде складений план необхідних заходів.

«У День Конституції з Петром Порошенком були на Івано-Франківщині. Чому плаче ця жінка? Її родина ледве вижила, коли вода забирала її будинок. Люди у Білих Ославах і Чорному Потоці кажуть, що такої повені не пам’ятають і що 2008 році повінь була значно меншою. На Верховинщині, де теж є постраждалі люди, навпаки кажуть, що збитків під час минулої повені було більше. Чому? У гірських районах почали робити берегоукріплення. І там, де зробили, біда була меншою. Але і у високих горах, і у передгір’ї пошкоджено деякі мости. Хати у людей нищили як вода, так і зсуви, яких всюди було багато. Заліснені гори й полонини ніби надламувалися і частина з ґрунтом і камінням сповзали на хати», – повідомив Микола Княжицький.

«Що має зробити держава? Терміново відновити, хоча б тимчасово, силами МНС сполучення з відрізаними населеними пунктами. На вчора такі роботи серйозно ще не велися. І адресно допомогти постраждалим», – наголошує Княжицький.

«Держава це в стані зробити, треба лише виділити кошти з резервного фонду. І ще були у нас кошти на боротьбу з COVID-19. Їх забрали з освіти, культури й інших важливих напрямків. А потім перерозподілили нібито на будівництво доріг. Дороги в Україні – справа потрібна, популістська і корупційна. От з цих коштів і можна було б принаймі терміново відновити мости і дороги, через які люди опинилися відрізаними від світу», – вважає Микола Княжицький.

«Уряд каже, що виділив фінансування. Скільки? Гроші виділили: Івано-Франківській області — 480 млн грн; Чернівецькій — 30 млн грн; Закарпатській — 30 млн грн; Львівській — 10 млн грн. На роботи в цих областях для Держводагентства передбачили 92 млн грн, Держлісагентства — 30 млн грн. Окрім цього міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував виділити 82 млн грн для МВС: 41 млн грн для Державної служби з надзвичайних ситуацій, 22 млн — для Нацгвардії, 19 млн — для Нацполіції. За ці гроші роботи проводитимуть у 5 областях: Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській та Закарпатській», – зазначає Княжицький.

Він зауважує, що на Івано-Франківщину виділено 480 млн гривень, але збитки лише однієї маленької Білоберізької громади на Верховинщині склали 120 млн гривень, а таких постраждалих громад десятки.

«Усього внаслідок негоди у Івано-Франківській області 110 км автодоріг зруйновано, 427,5 кілометрів автодоріг пошкоджено, 90 мостів зруйновано, 130 мостів пошкоджено, 285 осіб відселено, 1850 метрів берегоукріплень зруйновано». Скільки коштує кілометр дороги? Колись Володимир Омелян, будучи міністром, стверджував, що 10 мільйонів гривень. У розмові з далекобійниками Зеленський стверджував, що 1 мільйон доларів, або 27 мільйонів гривень. Отже, за виділені державою кошти можна збудувати від 48, за версією Омеляна, до 17, за версією Зеленського, кілометра доріг. А зруйновано 110! А мости? А берегоукріплення? А постраждалі люди, які залишилися без житла? Отже не дивно, що у багатьох населених пунктах роботи з відновлення навіть не починалися», – зауважує народний депутат.

«Ми, як «Європейська Солідарність», будемо вимагати від уряду більшості допомогти людям», – резюмує Княжицький.

Джерело


Петро Порошенко

Влада має негайно звернутися до ЄС та НАТО, щоб були задіяні спеціальні програми цивільного захисту у тих районах України, які потерпають від наслідків руйнівної повені.

Я не буду жорстко критикувати владу за неефективні дії тут, в Прикарпатті. Розберемося пізніше. Але ми маємо звернутися до сусідніх країн, бо є спеціальна програма цивільного захисту, яка дає ефективну відповідь протягом лічених годин. Вони сьогодні мають бути тут, у нас, в Прикарпатті.

Звернутися до НАТО, бо нова програма розширених можливостей дозволяє, щоб сили цивільної оборони були тут і допомогли відновити мости, дороги, захистити дамби.

Захистити людей. І ми будемо робити це або самі, або з владою, але в першу чергу треба допомогти людям!

Автор