І піаром побавився, і грошенята зберіг

Тарас Чорновіл

Пригадуєте, як сівши в Хмельницькому в калюжу, Зеленський спробував пропетляти: мовляв, свой парєнь, порушив щось там, то відповім, як і кожен громадянин? Поліції надійшла вказівка оформити адмінпротокол на Зеленського та супроводжуючих. Про це розтрубили на всіх каналах. Опозиційні, щоправда, ставили незручне питання: якщо президент – гарант конституційності та законності, то, може, не треба було взагалі закони ігнорувати? А ще б усіх своїх численних слуг-порушників покарати на чолі з Тищенком, а не тягнути це нагле тіло в крісло мера столиці. Зате провладні аж захлиналися від захоплення олюдненим образом.

Але потім щось пішло не так…

Районний суд у Хмельницьку, куди надійшов адмінпротокол на Зеленського, не зважився справу розглядати. Суддя звертається до Верховного Суду (постанова Пленуму ВСУ має нормотворчу силу), чи може він виносити адміністративне рішення проти недоторканного гідранта? Бо Зеленський досі залишається єдиним в Україні суб’єктом, який перебуває цілковито поза законами країни. Якщо ВСУ розгляне все за законною процедурою, то рішення Пленуму появиться вже після завершення процесуальних термінів розгляду справи про адмінпорушення. Отак: і піаром побавився і грошенята зберіг.

То “всі ми президенти?” Ну-ну…


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Суд у Хмельницькому призупинив провадження по штрафу для Зеленського через порушення карантину.

Оцініть глибину… дивовижного.

В Україні через порушення карантину складено 12,5 тисяч адмінпротоколів і стягнуто 4,5 мільйони штрафів. Проте жодні “Велюр”, “Епіцентр” і ЗЕ штрафів не платили.

Після цього Степанов називає ставлення українців до карантину анархією, а уряд погрожує знову посилити карантин.

Зелені хлопчики, схоже, вщент не розуміють, з чим вони граються.

 

Автор