Петро Порошенко перебуває з робочою поїздкою на Львівщині (фото, відео) (оновлюється)

Прихід Ryanair до Львова збільшить кількість туристів з Європи – Президент

Президент Петро Порошенко привітав всіх львів’ян і західну Україну з тим, що компанія-лоукост Ryanair розпочне здійснювати рейси до львівського аеропорту.

«Для Києва це (прихід Ryanair – ред.) не є надзвичайно принциповим. В Києві працюють багато інших лоукостів. Ключова боротьба була за те, щоб привести Ryanair до Львова. Саме Львову сьогодні це додасть значного пожвавлення ситуації, завантажить пасажиропотік, збільшить кількість туристів з Європи у Львові. Львів насправді стає «туристичною Меккою», – наголосив Глава держави у коментарі журналістам.

Глава держави зауважив, що якщо квитки купляти заздалегідь, то ціна на них буде складати менше 20 євро. Він зазначив, що Ryanair планує цієї осені почати здійснювати рейси з України та не виключив, що це може відбутися раніше. «Бо під час обговорення з Президентом Ryanair, він сказав мені, що це обмежено постачанням нових літаків», – додав Петро Порошенко.

Глава держави також розповів, що має намір сьогодні обговорити з Главою обласної державної адміністрації Олегом Синюткою можливість побудови вузької залізничної колії до Львова: «Щоб туристи могли без того, щоб пересаджуватися, їхати напряму. Це збільшить значення Львова як залізничного хабу. Це значно покращить ситуацію з вантажоперевезеннями».

Президент планує доручити опрацювати таку можливість і підготувати відповідні пропозиції. «Впевнений в тому, що це збільшить обмін туристами та вантажопотоками між нами і європейськими країнами», – зазначив він.

Джерело

 

Президент на форумі «Agroport West Lviv 2018»: Моя мета – підтримати фермера, бо це людина, яка годує Україну

Президент Петро Порошенко ознайомився з роботою VII Міжнародної виставки та форуму з підтримки фермерства «Agroport West Lviv 2018» під час робочої поїздки до Львівської області.

«Ми маємо повернутися обличчям до фермера, бо фермер – це людина, яка годує Україну», – наголосив Петро Порошенко під час виступу на форумі та додав, що українські сільгоспвиробники мають широкі можливості для виходу зі своєю продукцією на ринки європейських країн.

Глава держави зауважив, що нині Україна має пріоритетний і найбільший ринок для своїх товарів – ринок Євросоюзу. За його словами, цей ринок відкрився для української продукції завдяки запровадженню поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС, яка знімає обмеження з більшості товарних позицій.

Водночас, він зазначив, що важливо, щоб українці виводили на європейський ринок не просто сировину чи продукцію аграрної галузі, а й продукцію переробної промисловості.

«Великі аграрні переробники України давно вже там (на європейському ринку – ред.) присутні: вони вміють, вони знають. Моя мета, як Президента, підтримати фермера, підтримати дрібного виробника. Щоб створити умови, коли його навчать, допоможуть, застрахують, захистять. Щоб він відчував, що держава піклується про нього», – сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив: «Фермер повинен відчувати, що мільярдні кошти, які передбачені в державному бюджеті України на підтримку тваринництва, сільськогосподарського машинобудування, надзвичайно важливі. Але першим пріоритетом має бути підтримка фермера».

За його словами, не йдеться про те, щоб просто роздати кошти, необхідно створити структури, які будуть постійно допомагати фермерам.

Глава держави також наголосив, на важливості забезпечення доступу фермерів до фінансових і кредитних ресурсів не тільки всередині держави, а й доступу до європейських ресурсів, що зробить українську продукцію конкурентоздатною. Він зауважив, що сьогодні у цьому форумі беруть участь і латвійські партнери і їх досвід роботи на європейських ринках буде дуже корисним для українських фермерів.

Петро Порошенко також підкреслив, що вихід української продукції на європейські ринки важливий ще й тому, що для нас закриті російські ринки, бо це стало частиною гібридної війни Росії проти України. «Сьогодні ми навчилися як це заміщати, як виходити на європейські ринки», – сказав Президент.

Глава держави також наголосив на важливості проведення реформ, які сприяють і роботі бізнесу в Україні, і покращують інвестиційний клімат, приваблюючи закордонних інвесторів.

Джерело

 

Це абсолютно нові підходи до реформування всієї медичної галузі – Президент у Львівському обласному перинатальному центрі

Відкриття після реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру

Відкриття після реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру дасть змогу розширити доступ жінок до якісних медичних послуг, покращити демографічну ситуацію. Центр врятує життя багатьом дітям та дозволить втілити мрію про щасливе материнство багатьом жінкам.

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 20. April 2018

Під час робочої поїздки до Львівської області Президент Петро Порошенко відвідав реконструйований Львівський обласний клінічний перинатальний центр. Глава держави передав сертифікат на діагностичне обладнання та оглянув приміщення центру після реконструкції.

Президент зазначив, що оновлення таких центрів є найкращим способом захисту маленьких українців і створення умов для їх щасливого і здорового життя. «Врятують життя маленьким українцям руки і обладнання фахівців Львівського перинатального центру. Надзвичайно важливо – берегти життя», – підкреслив він.

«Сьогодні це наше спільне свято – свято абсолютно нових підходів до побудови і реформування всієї медичної галузі», – наголосив Петро Порошенко. Він зауважив, що Львівський перинатальний центр побудований на 50% за кошти державного бюджету і на 50% за рахунок обласного бюджету.

Глава держави відзначив важливість підтримки медичної реформи та її складової – реформи сільської медицини. За його словами, цього року будуть відкриті відділення амбулаторій, впроваджено проект телемедицини. Кошти на ці проекти були спрямовані із повернутих українському народу коштів, вкрадених Януковичем.

«Хочу привітати львів’ян, привітати всіх українців, бо Львів має велику кількість гостей. Не виключено, що і гостям міста доведеться народжувати в новому перинатальному центрі. Фантастичні руки, досвід, кваліфікація львівських медиків є запорукою, що все буде добре», – наголосив Президент.

Львівський обласний клінічний перинатальний центр є одним з основних медичних закладів охорони здоров’я матері та дитини у Львівській області з надання висококваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги жінкам із загрозою переривання вагітності та передчасними пологами.

З жовтня 2013 року проводилась реконструкція перинатального центру. Загальна кошторисна вартість проекту будівництва становить 244 млн 168 тис. гривень.

Джерело

 

Передача антиснайперських комплексів в АТО сприяє зменшенню кількості ворожих обстрілів – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує на важливості збереження життя військових, бо, на жаль, Україна втрачає українських героїв. Президент зазначив, що 17 квітня від пострілу снайпера загинув боєць 24-ї окремої механізованої бригади, львів’янин Михайло Шозда. Присутні вшанували пам’ять загиблих українських героїв.

«Саме тому так важливо для нас розвивати співробітництво з нашими партнерами, укріплювати нашу армію, давати нове оснащення. Сьогодні пішли перші антиснайперські комплекси, які є дуже сучасними, дуже далекобійними. Як тільки вони дізналися, що в тих районах – біля Авдіївки, Широкиного – розміщуються ці комплекси, одразу ж інтенсивність снайперського вогню була значно менша», – розповів Глава держави під час робочої поїздки до Львівської області

«Ми не будемо економити на українській армії і на українських Збройних Силах», – додав Президент. Глава держави з приємністю зауважив, що декілька днів тому авторитетне міжнародне видання визнало українську армію такою, що входить до 30-ки найкращих збройних сил світу. «І суттєво кожен рік підвищують своє місце», – сказав Президент.

Водночас, Петро Порошенко підкреслив, що зміцнення обороноздатності держави включає не лише закупівлю озброєння для захисту української землі і воїнів, але і будівництво комфортних умов проживання для військових. За його словами, вже завершено тендери на зведення 77 гуртожитків і нині починається будівництво. Президент зауважив, що військові жили в наметах і в таборах, а сьогодні вони розміщуються у комфортних кімнатах, розрахованих на 5 контрактників.

«Я сам служив в армії, в мене була кімната на 120 осіб. І це називалася тоді казарма. І подивіться, як зараз кардинально змінюється держава», – зазначив Глава держави.

«Ключове, за що ми маємо з вами боротися – це за українську незалежність, 100 років якої ми відзначаємо цього року. Ми не святкуємо ювілей, ми її зараз будуємо. Бо українська армія – це українська незалежність», – наголосив Петро Порошенко.

Президент додав, що вагомими частинами української незалежності також є запроваджені квоти на українську мову на телебаченні, відновлення українського кінематографу, примирення воїнів УПА з воїнами Червоної армії, освітня реформа. Нині проводиться робота над створенням Єдиної Помісної Православної Церкви.

Джерело

 

Львів

Львів – місто, до якого хочеться повертатися знову і знову. Місто, яке дарує незабутні враження усім, хто хоча б раз завітав до нього та відчув гостинність його мешканців

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 20. April 2018