“Повстання проти голоду”: УІНП випустив ролик про боротьбу українського селянства проти колективізації (відео)

У новому просвітницькому ролику в межах кампанії до 87-тих роковин Голодомору в Україні автори розповідають про спротив українського селянства під час колективізації 1930-тих років, що став передумовою здійснення геноциду щодо українців сталінським режимом. До 87-тих роковин Голодомору в Україні, жертв якого вшановують кожної четвертої суботи листопада (цьогоріч — це 28 листопада) Український інститут національної пам’яті проводить інформаційну кампанію “Збережи пам’ять. Збережи правду”.

Читати далі

Здобутки Революції Гідності

Безвідносно до оцінок сучасним українським електоратом, та не дивлячись на тимчасові помутніння його колективного розуму, Революція Гідності втілила низку фундаментальних змін, які визначили вектор руху України на цілі десятиліття. Які б цунамі кремлівської пропаганди не несли методичку про “нічєго нє мєняєтся”, все це об’єктивна реальність, дещо з якої і “на хліб” мажеться. Революція Гідності – велике дзеркало, яке перед українцями поставила Історія. Стоїмо.

Читати далі

Участь Петра Порошенка у пленарній сесії Міжнародної безпекової конференції у Галіфаксі (фото, відео)

Військова агресія з боку Російської Федерації це не тільки загроза Україні, це глобальний виклик. Агресивна політика РФ дедалі посилюється, тому потрібно продовжувати санкційний тиск на Кремль. Про це п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час онлайн-дискусії на Міжнародному Безпековому Форумі у Галіфаксі (Канада). Щорічний Міжнародний Безпековий Форум у м. Галіфакс (Канада) – це провідний міжнародний майданчик у Північній Америці для обговорення найбільш важливих безпекових викликів у світі.

Читати далі

Владимир Горбулин: «Нынешние формы войны пока не пришли в голову ни одному фантасту»

Нынешний мир изменил концепцию современных войн, поэтому гонка военных технологий набрала беспрецедентные обороты, утверждает в «Фактах» ученый, екс-секретарь Совета нацбезопасности и обороны Украины Владимир Горбулин. Почему в нынешних реалиях невозможно успешно воевать по известным лекалам? Какие изменения произошли в форматах противостояния? Как превратить войну в бессмысленную для агрессора? Почему невозможно подходить к созданию и развитию армии по старым критериям?

Читати далі

Що було не так із західною підтримкою реформ в Україні. Лекція колишнього посла Канади Романа Ващука

Топ-10 помилок західних партнерів щодо України у 2014–2019 роках. ТЕКСТИ.org.ua виклали конспект лекції колишнього посла Канади в Україні Романа Ващука, організованої Науковим товариством Шевченка у Канаді, в якій він детально і відверто виклав свій погляд на українські реформи: перебіг, підтримку, комунікації, реакції суспільства. Лекція відбулася за три дні до українських місцевих виборів, 22 жовтня. Але зверніть увагу, наскільки точно здійснився його прогноз (у самому кінці).

Читати далі

Хиба та наслідки

Хибне уявлення про науку та її можливості у народу та влади, яку він обирає, виникло тому, що ми знаємо історію нечисленних перемог, але не знаємо історії незчисленних поразок. І за цей час пошуків, і за ці хибні напрямки, і за розширення сфери знань у всі боки, людство має заплатити. Це як зерно, з якого ти міг зробити хліб і наїстися сьогодні, але вкидаєш в ґрунт, щоб отримати новий багатий урожай завтра. Хочеш мати, мусиш втратити.

Читати далі

Янукович-2 майже готовий до використання Путіним

Державний переворот насправді вчинив Янукович, коли узурпував владу, відмовився підписати євроасоціацію, вступивши в змову з Путіним, а його “сім’я” пограбувала країну до залишку 108 тис. гривень в казні. Майдан лише повернув країну в законне поле. А десь 2/3 з вчиненого Януковичем вже виконав і Зеленський, свідомо чи ні, не має значення.

Читати далі

«Найчесніша» влада забирає останнє

Наступного року українці перестануть отримувати соціальні пенсії. Про це йдеться в постанові Кабміну №1098 від 27 грудня 2017 р. Водночас “зелені” поки нічого не роблять для того, щоб позитивно вирішити цю проблему з урахуванням поточного стану бюджету. Наразі право на соцпенсію мають ті, кому не вистачає стажу. Такі виплати призначатимуть лише до січня 2021. Час вирішити питання ще є…

Читати далі

Допоможи собі сам

Що та коли робити та чого не робити при поганому самопочутті з підозрою на ковід, якщо ви не можете проконсультуватись з лікарем. Які можуть бути симптоми, окрім катаральних явищ.

Читати далі

Денег нет. Год заканчивается. У мышей аппетит

Экономика у нас в свободном падении, и второму правительству Зеленского всё никак не удаётся собрать запланированное количество налогов для финансирования госбюджета. А то, что получается собрать, очень быстро съедают мыши, которые завелись в стране весной 2019 года. По разным экспертным оценкам нам не хватает примерно 200 миллиардов гривен и щурячей отруты.

Читати далі

У шведському Гетеборзі українську мову вивчатимуть як шкільний предмет

Про це повідомляє Посольство України в Швеції на своїй офіціальній сторінці в Facebook. Відтепер діти у Гетеборзі можуть вивчати українську мову як шкільний предмет (modersmål). Перша група починає навчання невдовзі. Нові заявки примаються поточно. Необхідно звернутись до школи, де вчиться дитина, та написати відповідну заяву

Читати далі