Порошенко привітав генерала Павела з перемогою на виборах Президента Чеської Республіки

Петро Порошенко привітав генерала Павела з перемогою на виборах Президента Чеської Республіки. Порошенко зазначив, що Павел розуміє значення України та спільно відстоює наші інтереси.

«Генерала Павела знаю давно, ще з того часу, як він очолював Військовий комітет НАТО. Пам’ятаю наші численні зустрічі з ним у Брюсселі, Києві, Львові. Окремо слід відзначити наш діалог у липні 2016 року на саміті НАТО у Варшаві. Наша плідна співпраця усі ці роки приносила результат», – пише Петро Порошенко у Facebook.

«Вдячний за його відверту оцінку того, що «Україна вже провела приголомшливі оборонні реформи і значно наблизилася до членства в НАТО за останні чотири роки». Ці слова він сказав у 2018 році, відзначаючи, що «звичайно попереду ще робота, яку слід виконати», – нагадав п’ятий Президент.

Порошенко зазначає, що саме за лідерства Павела вперше відбулося виїзне засідання Військового комітету НАТО в Україні. «Так, це були одні з перших кроків бойового зближення з Альянсом, які водночас вже були додатковим підтвердженням значення нашої держави для НАТО, а також важливим символом підтримки на майбутнє», – пише Петро Порошенко.

«Сьогодні, коли генерал Павел цілком заслужено отримав перемогу на виборах та став Президентом Чеської Республіки, не маю жодних сумнівів, що його відданість та твердість підтримки України залишатимуться визначальними. Адже генерал Павел ніколи не приховував, що незалежна Україна як член Північноатлантичного альянсу – це ключ до європейської безпеки. Не приховуватиме цього і Президент Павел. Це добре і для України, і для Чеської Республіки, і для наших відносин з Альянсом», – переконаний Порошенко.

«Чим більше підтримки України в НАТО, тим ближчою є наша спільна перемога. Так і буде!», – резюмує п‘ятий Президент.

Джерело

Фото: НАТО, 9 липня 2016 р.

Автор