Коли закінчиться війна? Частина І

Іван Хом’як

Це не вірно поставлене запитання. Час закінчення війни не має турбувати тверезомислячу людину. Нас має турбувати час перемоги України. Усі інші форми закінчення війни не зупиняють катастрофи, на межі якої стоїть людство. А для нас це скора смерть в прямому смислі слова, без усяких умовностей та алегорій.

Усі форми перемир’я і навіть мир після відновлення територіальної цілісності з отриманням репарацій, нічого не змінять. Спроба повернутися в стан «до війни», поки існуватиме Росія та росіяни, погубить нашу цивілізацію. Тому війна закінчиться тоді, коли Росія зникне з політичної карти світу, а росіяни залишаться лише в підручниках з історії.

І тут немає ознак заклику до геноциду. Геноцид може бути направлений проти рас, націй, національностей чи етносів. Росіяни не вписуються в жодну з цих категорій. Як есесівці не є окремою етнічною групою, так і росіяни не є жодним її різновидом. Це лише спільноти, намертво об’єднані спільними світоглядом та метою. Якої національності були ординці? Там було купа всіляких народів – монголи, татари, галичани, половці, московіти… Ось так і на території РФ є купа етносів, національностей і націй. Але коли вони називають себе росіянами або руськими, то не ідентифікують себе як етнічну групу, а як члени культу прихильників все руйнуючої імперії. Вони класичні смертохристи, описані Юрієм Щербаком.

Вони прихильники дугінської ідеї знищення всього на світі і себе після цього. Навіть путінська терористична концепція «мы все попадем в рай, а они сдохнут» не дуже заходить для тих, хто вважає себе росіянином. Вони не шукають позитивного фіналу у війні, для них найважливіша участь в руйнуванні усього, до чого дотягнуться. Це крайній прояв поведінки соціально-дезадаптованого підлітка. Навіть у випадку спроби суїциду він шукає не втечі від страждань, а лише ще однієї форми руйнування. Це стосується усіх росіян без винятків. Навіть тих, хто дивиться на світ через пенсне та дихає через краватку. Тому що від «великой культуры» до «они сдохнут» відстань менша за товщину волосини.

Тому наша перемога настане лише тоді, коли на планеті зникне останній росіянин, а на місці РФ з’являться півсотні незалежних країн. І це не лише наша перемога, а перемога усього людства. Якщо цього не станеться, то Росія атакуватиме країну за країною. За нею слідом те саме робитимуть Китай, КНДР, Венесуела та купа інших неадекватів. Тоді локальна пожежа перетвориться в нову навалу «народів моря» та нові темні віки. З часом один неадекват із ядерною зброєю в загашнику обов’язково нападе на іншого неадеквата… І людству, якщо воно виживе, прийдеться відновлюватися, стартуючи з рівня кам’яного віку.

 

Автор