«Фінансування напряму аеророзвідки наступного року збільшимо в рази» – Степан Полторак (фото)

30 листопада 2017 р. відбулася зустріч Міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака із керівником Центру підтримки аеророзвідки Марією Берлінською, волонтером Інною Шевчук та полковником Маратом Утюшевим. У зустрічі також взяли участь представники Генерального штабу ЗС України.

Зустріч була присвячена обговоренню проблемних питань застосування аеророзвідки у ЗС України.

Під час діалогу йшлося про організацію, забезпечення підрозділів ЗС України безпілотними літальними комплексами, про підготовку спеціалістів та подальшого розвитку зазначеного напряму.  Генерал армії України Степан Полторак зазначив під час зустрічі, що Міноборони та представники громадянського суспільства мають спільну мету щодо виконання цього важливого завдання.

– Оборонне відомство готове упроваджувати досвід волонтерів, які з першого дня російської агресії допомагали військовослужбовцям безпілотною літальною технікою, та продовжують готувати спеціалістів у цій галузі. Міністерство оборони готове також долучитися до створення разом із волонтерами школи підготовки спеціалістів – аеророзвідників.

– Досвід, набутий ними під час бойових дій на сході країни є безцінним і ми не маємо права його втрачати”, – підкреслив Міністр оборони.

Також керівник вітчизняного оборонного відомства  наголосив, що наступного року планується збільшити фінансування  на закупівлю, утримання та обслуговування БПЛА, підготовку спеціалістів, створення відповідних підрозділів у бойових частинах ЗС України.

Джерело

Фото © Facebook  Центр підтримки аеророзвідки та Міноборони України

Автор