Відкрито перший в Україні центр надання послуг у сфері ДРАЦС європейського зразка «OpenSpace» (фото)

Міністр юстиції Павло Петренко у Києві дав старт новій ініціативі Міністерства юстиції та запустив перший в Україні центр з надання послуг у сфері ДРАЦС європейського зразка – «OpenSpace».

«Сьогодні ми запускаємо пілотний проект з надання послуг в органах реєстрації актів цивільного стану за європейськими стандартами. Українці зможуть отримати найбільш популярні сервіси без зайвої бюрократії, черг та необхідності кілька разів відвідувати РАЦС», – зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами «OpenSpace» зібрав 12 найбільш популярних послуг, які надаються відділеннями реєстрації актів цивільного стану столиці. Зокрема, реєстрація народження малюка, подача документів для одруження, зміна імені, повторна видача документів та багато інших.

«Це лише перша ластівка зміни якості надання послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану. Ми розширимо даний пілотний проект, щоб українці у кожному куточку країни могли отримати сучасні комфортні сервіси європейського зразка», – додав Міністр юстиції.

Павло Петренко особисто перевірив роботу нової системи.

«Моє завдання, як Міністра юстиції, забезпечити громадян новою якістю сервісів у сфері юстиції. І сьогодні ми зробили це у напрямку реєстрації актів цивільного стану. Все дуже просто й зручно, а головне – швидко. Більшість послуг надаються за кілька хвилин. Максимально громадянам доведеться провести в комфортному «OpenSpace» усього 40 хвилин», – зазначив очільник Мін’юсту.

Водночас він нагадав, що громадяни, які не бажають витрачати час на відвідування органів ДРАЦС, можуть отримати більшість послуг в режимі онлайн.

«Для цього достатньо зайти на наш «Онлайн будинок юстиції» за адресою і замовити потрібну послугу. Все це можна зробити прямо в себе вдома або у офісі», – наголосив Павло Петренко.

За словами начальника столичного управління юстиції Станіслава Куценко, Дарницький відділ ДРАЦС було обрано через те, що за статистикою ГТУЮ у місті Києві, на лівому березі Дніпра спостерігається значна кількість звернень громадян, в тому числі тих, хто має прописку на території анексованого Криму та в зоні АТО.

«У подальшому такий офіс буде відкритий в одному з відділів ДРАЦС на правому березі міста Києва. Відкриття цих двох офісів забезпечить киян та гостей столиці сервісами європейського рівня», – сказав Станіслав Куценко.

В.о. голови Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації Василь Лозовий подякував усім, хто долучився до ініціативи, яка дасть можливість отримати якісні сервіси місцевій громаді.

Джерело

Автор