Наступ. Легко не буде

Не налаштовуйтесь на мемасики про веселий наступ. Легко не буде. І радійте, якщо через втрати заліза ви можете горіти тільки в коментарях. А не просто в ньому під час наступу. Сам він розпочався класично, по суті, тиждень тому. Важкі бої з втратами обох сторін тривають.

Читати далі

Бізнес застерігає владу

Відновлення «довоєнного» рівня оподаткування, перевірок і штрафів точно не допоможуть вистояти бізнесу, який і так зараз ледь виживає. «Наша ППО може збити над Києвом всі “Іскандери”, але утиски бізнесу не може зупинити ніхто».

Читати далі

Звернення Національної академії наук України до міжнародної спільноти

НАН України цілком слушно наводить взаємозв’язок між греблею та загрозою Запорізькій атомній станції, чітко вказуючи, що ядерний шантаж для росії – то не вперше.

Читати далі

«Вільнюський саміт НАТО має стати частиною нашого наступу на росію» – Порошенко (відео)

«Без нашого майбутнього членства в НАТО не буде миру в Україні. Миру на континенті не буде», – наголосив Порошенко в ефірі BBC. Він також зазначив, що однією із запорук української перемоги має бути внутрішня і зовнішня єдність.

Читати далі

Туман війни та інформаційний вакуум

У всіх створився інформаційний вакуум, невротична потреба в інформації. Ми намагаємося її чимось заповнити. Але дуже важливо уникати токсичного вмісту цього наповнення. Спробую описати трохи однозначно токсичного.

Читати далі

Так выглядит истощение обороны

Калькулятор нам подсказывает, что силы врага, которые должны были бы встречать активные действия украинских войск и обеспечивать логистику своих, начали нести в разы большие потери. Пока это всё не очень наглядно на карте. Всему своё время. Терпение.

Читати далі

Брудна піна зі сміттям на поверхні скаламученої води

Трішки літер на складну тему: як нам ставитися до такого явища як пригожин із вагнерами. Ні, саме-то явище анітрохи не складне, просте як двері. А от ставитися-то як?

Читати далі

Санкції на часі. 12.06.2023

До саміту НАТО у Вільнюсі лишається менше місяця. З одного боку, російські пропагандисти верещать, що «вапрос о члєнствє уже нє стоіт». З другого боку, від 20 (з 31) держав-членів НАТО «є формалізація підтримки» членства України в Альянсі.

Читати далі