Київрада пропонуватиме прилеглим населеним пунктам об’єднатися в “Київську агломерацію” (презентація)

15 грудня 2017 року на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків депутати погодили проект рішення, який передбачає створення місцевої асоціації “Київська агломерація”.

Відповідний проект рішення передбачає звернення Київради до місцевих рад прилеглих населених пунктів щодо створення “Київської агломерації”. Асоціація виступатиме платформою для обміну думками та напрацювання стратегічних рішень, які спрямовані на підвищення соціально-економічного добробуту усіх мешканців регіону.  Це вкрай необхідно, адже сьогодні перед містом Києвом та прилеглими населеними пунктами постає велика кількість викликів і проблем, що можуть бути вирішені лише спільними зусиллями.

Згідно з проектом рішення, виконавчий орган Київради (КМДА) має  провести консультації щодо створення Асоціації з міськими, сільськими і селищними головами та секретарями місцевих рад населених пунктів Київщини.

Також пропонується направити місцевим радам міст Бориспіль, Боярка, Бровари, Буча, Васильків, Вишгород, Вишневе, Ірпінь, Обухів, Українка, селищ Ворзель, Глеваха, Гостомель, Калинівка (Броварський район), Калинівка (Васильківський район), Коцюбинське, Козин, Чабани, а також прилеглих до міста Києва сіл, звернення Київської міської ради щодо об’єднання у Асоціацію.

Проект рішення мають розглянути депутати на пленарному засіданні Київради.

Джерело

Фото Київська агломерація з космосу © Randy Bresnik

 

Додатково

Агломерації. Аналітична записка. Частина перша.
Столичні агломерації. Частина друга.
Агломерації, як основні центри економічного розвитку світу. Частина третя.
Нові тренди територіального розвитку. Частина четверта.
Загальні підходи до управління в агломераціях. Частина п’ята.

Великий КИЇВ! Від ідеї до реалізації

Матеріали Інституту громадянського суспільства за тегом Агломерація

Автор