Про довгу історію ПРиБЮТ

Мережа кипить! Головою Обласної ради Херсонщини обрано Владислава Мангера – екс-помічник нардепів ригів Сальдо і Журавко – дописи останнього перепощує більшість ресурсів терористів ДиРи. Але не те збурює маси що Мангер, а те що за кандидатуру Мангера синхронно (!!!) проголосували Оппоблок і “Батьківщина” Юлії Тимошенко.

Як вона могла?! Та це ж!…

У мене інше питання. Люди, що з вашою пам’яттю? Вам нагадати минуле великої патріотки “леді Ю”?

Нагадую. 2010 р. При владі – проФФЕсор. Юля – афігеть яка незламна і нескорена опозиціонерка. І от у Волинській облраді, де більшість отримала саме ВО «Батьківщина», головою облради був обраний схильний до Партії Регіонів литвинівець Володимир Войтович. Ідіотизм ситуації полягав у тому, що обрати його могли тільки в разі голосування за нього разом з «регіоналами» частини БЮТ. ВО «Свобода» яку юлькани тоді обливали багном де тільки могли, проголосувала за висуванця БЮТ (тягнибокери продемонстрували свої бюлетені журналістам), а сам БЮТ – за особу потрібну регіоналам. Ті самі депутати облради від БЮТ та НУ НЕ з’явилися на сесію під час прийняття радою заяви-протесту проти прийняття Податкового кодексу.

Пригадуєте Податковий майдан?

Того самого року. Рівненщина – друга область де БЮТ взяв більшість. Головою облради стає регіонал. Альтернативою регіоналові був кандидати від «Нашої України», знову таки підтриманий «Нашою Україною» та ВО «Свободою». Проте виграв регіонал, не без допомоги когось третього. Так само не змогла зібратися сесія облради на підтримку акції підприємців – депутати БЮТ випарувалися в невідомому напрямку.

У Перемишлянській райраді більшість отримав БЮТ. А хто став головою райради? Регіонал. БЮТ проголосував за нього майже в повному складі.

У Кременчуці мером міста став представник БЮТ. І що він зробив ставши мером? Вступив до Партії Регіонів. У Запоріжжі Олександр Сін виграв вибори мера як представник БЮТ і зразу ж «призупинив членство в партії».

Нарешті – Податковий майдан. Під час підприємницьких акцій громадянської непокори, нардепи-юлькани навколо Майдану ледь не хороводи водили. На їхнє щастя ніхто не нагадав їм що соцвнесок (біля 300 гривень в додаток до податку) який риги вішали на підприємців, був прийнятий постановою про наповнення соцфондів саме урядом Юлії Тимошенко.

І нарешті – кульмінація. Голосування за Податковий кодекс. Який результат показав БЮТ? Нагадую. 5 – “за”. 5 – “проти”. 36 – не голосували взагалі. І 75 нардепів БЮТ у залі ВР не було того дня як таке.

Мало? Тоді почитайте “Макуху” Дмитра Чобота, про те як організовувалася робота штабів БЮТ на Дніпропетровщині на парламентських виборах – ніяк. Область яка вже за кілька років вся встала на перешкоді російській агресії, юлькани тоді ригам просто злили. Без боротьби… Натомість вони ж розгорнули кипучу діяльність на Заході та Центрі країни – там де жив базовий електорат Ющенка.

Дмитро Чобіт взагалі з цього зробив обережний висновок, що ПРиБЮТ створився не у 2009 р., а набагато раніше – проти Ющенка.

Що? Янук посадив Юлю? А Гітлер укладав угоди зі Сталіним. Воювати одне з одним їм обом це не завадило. Кому ми віддамо перевагу Чужому проти Хижака, чи навпаки?

Нині, ж коли експерти вже криком кричать що неоПРиБЮТ – реальність і що в спільній боротьбі проти Пороха вони діють синхронно як добрі друзяки, таким витівкам як голосування юльканів за рига – якось навіть незручно дивуватися.

Люди, що з вашою пам’яттю? Агов!

Автор