Юрій Вітренко: Чи є заслуга Тимошенко у перемозі України в Стокгольмському арбітражі?

Як у Стокгольмі з кожної української родини був знятий борговий зашморг у 112 тис грн, і чому зараз, навпаки, вони мають отримати 4,4 тис грн від Газпрому я зрозумілою мовою написав у попередній записці.

Тут я також зрозумілою мовою пишу про роль Тимошенко. Бо як тільки я пишу про перемогу в Стокгольмі, особливо палкі фанати Юлії Володимирівни мені закидають, що я не пишу про її роль у цій перемозі. Виправляюся!

Роль Тимошенко у перемозі у Стокгольмі – ніяка. Так фанатам Юлії Володимирівни зрозуміло? Тому і не писали, бо не було у неї якоїсь ролі, про яку можна було б писати.

Навіть завдячувати можливості судитися проти Газпрому у Стокгольмі, а не в Москві, ми маємо не домовленостям Тимошенко-Путін, а тогочасному заступнику голови Нафтогазу Ігорю Діденко, який в останній момент вставив відповідне положення в контракт.

У самому арбітражі Тимошенко не брала ніякої участі. На відміну від того ж Діденка, який виступав свідком на процесі і таким чином сприяв нашому виграшу.

До Тимошенко зверталися з проханням виступити свідком. Але, так і не отримавши у визначений проміжок часу необхідних запевнень щодо згоди виступити свідком на українській стороні, розраховувати на допомогу Тимошенко не доводилося.

А от скільки втратили українські родини через газові контракти Тимошенко-Путін, у чому вина Януковича, Фірташа, Бойка та Льовочкіна, чому ці втрати не можна було компенсувати через арбітраж у Стокгольмі, читайте у наступних записках. І про премії команді, яка перемогла Газпром, теж напишу. Дочекайтесь будь-ласка.

P.S. Журналістам, які очікують на коментарі щодо нашого подання в апеляційний суд. Ми сьогодні-завтра опублікуємо текст подання в перекладі зі шведської на англійську. Ви його почитаєте, знайдете для ваших читачів та глядачів багато цікавого, і, коли у вас буде документ на руках, ми вам все завтра прокоментуємо.

Далі буде…

Джерело