Викритого на отриманні 3 тис доларів США хабара співробітника СБУ взято під варту

Луцький міськрайонний суд Волинської області задовольнив клопотання військової прокуратури Луцького гарнізону та обрав оперуповноваженому 2 відділу 6 управління Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Як альтернативу, суд визначив йому 140 тис грн застави.

Окрім того, одного із громадян, який діяв за попередньою змовою у групі з вказаним силовиком, також взято під варту на 60 діб і судом визначено можливість внесення застави в розмірі 105 тис грн.

Нагадаємо, 9 лютого 2018 року військовою прокуратурою Луцького гарнізону спільно із Луцьким відділом поліції Головного управління Нацполіції України у Волинській області за матеріалами та спільно з внутрішньою безпекою СБУ, в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди вказаним капітаном СБУ, який діяв за попередньою змовою у групі з трьома громадянами.

Хабар у розмірі 3 тис доларів США від представника суб’єкта господарювання призначався за не створення офіцером СБУ штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності цього товариства. Грошові кошти виявлені та вилучені в повному обсязі під час проведення особистих обшуків правопорушників.

Джерело