Let my people go / Відпусти народ мій

Еволюція людини шляхом вдосконалення не можлива без космічної експансії. Позавчора відбулася одна непомічена в Україні подія. Однак це те, що відкриває дорогу людству в майбутнє без деградації та ризиків вимирання. США, Канада, Австралія, Італія, Японія, Об’єднані Арабські Емірати, Велика Британія та Люксембург підписали угоду “Artemis Accords”.

Читати далі

Panem et circenses / Хліба та видовищ

Зеленському не потрібно було влазити в місцеві вибори. Навпаки, він мав звернутися до монокоаліції та сказати: «Я Вас привів до влади – тепер доведіть, на що Ви здатні. Виграйте вибори самі!». Зеленському не потрібно було перейматися схваленням законів у парламенті. Вплив парламенту на життя громадян мізерний, що би не думали про свою богообрану місію парламентарі. Ну, окрім «чіста паржать». Зеленський мав сконцентруватися над створенням мозкового центру на Банковій, обрати 5-7 пріоритетів і щотижня довбати уряд з їх успішного втілення. Тим більше, коли Шмигаль – це Mr. Yes, а майже всі урядовці – перелякана безграмотна отара. І справедливо критикувати парламент. І тоді сьогодні не було б страшно за місцеві вибори.

Читати далі

Чергові «Свати» на тему волевиявлення

Усю цю політтехнологічну схему вони напрацьовували ще десь від весни. Від першого й до останнього пункту. Але ж ця тупа й нагла схема не на нас спрямована! Не за наші голоси вони борються, не нашу увагу пробують переключити від своїх зашкварів. Для нас інші актори й інша тема: “Головне, аби не Порох, ЄС уже не та, а може, щось новенького?” І тут багато хто з нашого більш-менш мислячого середовища теж виявився не на висоті.

Читати далі

Американский лоббизм и украинская коррупция. Часть 3

Продолжение истории как генпрокурор Ирина Венедиктова, глава НБУ Кирилл Шевченко и глава Укрэксимбанка Евгений Мецгер собирались в Вашингтон, кто это все оплатил и при чем тут ГО «Служба спасения животных». Раде Громадського Контролю НАБУ не все равно. Нам кажется что “что-то тут нечисто”, поэтому вчера РГК НАБУ отправила официальное письмо в Минюст США, где мы просим Минюст обратить внимание на эту сделку, на лоббистов и на укринский non-profit, которые в ней участвуют. Судя по трендам этого года, правоохранительные органы США – лучшие друзья Украины. Надеемся нас услышат.

Читати далі

Шахрайський «опитувальник». Зе-питання №2

Зеленський чітко озвучує позицію Кравчука та Фокіна: створити вільну економічну зону на Донбасі. Тільки створювати «вільну економічну зону» з ким? З терористами чи з російсько-окупаційними військами? Торгувати з окупантом? Що означає «вільна економічна зона» у розуміння Зеленського? А що буде наступне? Амністія для бойовиків чи «автономія» для ОРДЛО? Пробивайте дно далі.

Читати далі

Шахрайський «опитувальник». Зе-питання №1

Володя, коли прийде нормальний прокурор, а не твій черговий слуга, ти першим отримаєш довічне за ті десятки порушень закону, які відбулися та продовжують відбуватися за твого президентства. І тоді ми поставимо тобі не 5 питань, а все 50. І за кожну неправильну відповідь – рік на сцені Крижопільської ВТК. На Ростов навіть не розраховуй. І так, вибач, що на “ти”, як кажуть, з ким поведешся…

Читати далі

Питання не в суворості покарання, а в його невідворотності

Для того, щоб боротися з корупцією, не треба питати дозволу у народу. Треба будувати прозору систему, за якою корупція буде неможливою, а правоохоронні органи – незалежними. Бо натовп завжди кровожерливий, і якщо дати волю емоціям на площі, то люди не просто захочуть довічного ув’язнення, а забажають розстрілів чи відрубування голів. І так, щоб все демонструвалося на каналі “1+1”. Але чи допоможе це?

Читати далі

Холодний душ MI6 для Зеленського

Складається непоборне враження, що це ідіотське опитування було запущене владою нашвидкоруч із одною єдиною метою – перебити в інформполі новину про зустріч у Британії Зеленського і керівника британської розвідки Річарда Мура. “Дзеркало тижня” повідомило, що під час перебування в UK Зеленський мав зустріч з головою британської МІ6, де пан Мур провів з ЗЕ обширну розмову про наїзди в Україні на антикорупційні органи, про ситуацію у нас на фронті та реалії “замирення”, а головне – про оточення самого ЗЕ як офіційне, так і неформальне, про те, що з оточення ЗЕ відбуваються витоки інформації у бік Москви.

Читати далі

Гривня превратится в тыкву за один день

Зеленский наконец дозрел до полного разрыва отношений с Западом, до наглого и необратимого посыла лесом МВФ, США и прочих партнеров на Западе. При условии такого посыла и дефицита бюджета в сотни миллиардов гривен, партнеров Ермак и Зеленский уже нашли на Востоке, примерно в районе Москвы. Как и произошло в 2013 году. И именно отсюда, вероятно, желание Зеленского срочно провести «народный референдум». Международные финансовые институции и посольство США в шоке. В США отлично понимают, что административный аппарат и армия в случае дефолта и паралича экономики будут дезорганизованы. И деятельность, направленную на подрыв нашей макрофинансовой стабильности, они воспринимают как диверсионную.

Читати далі

Про ветеранів і взагалі про громадян

Хлопці та дівчата. Змиріться з тим, що патріотизм – це не думка, це не позиція, це не вірування. Це дія. І творять цю дію не героїчні постаті, а звичайні люди. Це ця дія робить їх героями. І повертаються вони, створивши цю дію, не величними напівбогами. А часто на милицях і з дірками в голові та нервах. П’ють, кричать в ночі та хочуть битися. І голосують після цього, ви прикиньте, інколи не за тих, хто б у вас не був “тими”. Але все одно, сонці, вони на все це мають право. А от чи маєте ви право їх судити, оце питання на мільйон.

Читати далі

Марина Порошенко: Боротьба триває не лише на фронті (фото, відео)

«Сьогодні наша боротьба триває не лише на фронті. І тому ми повинні тримати наше військо боєздатним, щоб боронити Україну від окупанта. Тримати голову холодною, щоб бачити: хто – друг, а хто – ворог. І триматися разом всім тим, хто любить Україну і не мислить свого життя без неї», – сказала Марина Порошенко в Ірпіні на Київщині, вітаючи воїнів з Днем захисника України.

Читати далі