Політична русофілія від NV.UA

Дорога редакціє НВ. Ця конкретна публічна репліка стосується не ваших вірувань в інтелектуально-культурне світло з північного Сходу, покладених в основу вашої редакційної політики або журналістських переконань. Від якогось часу ви дозволили собі щось трохи інше, щось, що особисто мене таки змушує відреагувати публічно. І йдеться тут уже не про “добрих росіян”, а про українця Ігоря Бондаря-Терещенка, який друкує у вас свої книжкові огляди. Цей тип під час гострої фази російсько-української війни друкував свої рецензії на сайті Прілєпіна-Шарґунова, який “відзначився” персональною участю у війні на боці російських сепаратистів на Донбасі. Тобто ви просто так віддаєте свої шпальти людині, яка служила “поганим росіянам” і брала від них гроші за свою “творчість”. Тепер вона бере гроші від вас. Розумію, що цьому авторові гроші не пахнуть. А вам?

Читати далі

Робоча поїздка Петра Порошенка до Львова (фото, відео)

«Львів та Львівщина були і є тією точкою опори в Україні, з якої ми повернемось до європейського вибору нашої держави. До патріотичної та професійної влади, яка любить Україну. Повернемося до справжнього опору агресору та поверненню анексованих та окупованих українських земель. Наша перемога на місцевих виборах – перший надзвичайно важливий крок до перемоги в усій Україні. Перемоги професіоналізму над дилетантством, патріотизму над «какая разница», європейського майбутнього над російсько-радянським минулим. Я впевнений, що ваша відповідь буде одна: «Ні» – Зеленському, його слугам і слугам слуг»! «Так» – українським патріотам, Європі та «Європейській Солідарності», – наголосив Петро Порошенко.

Читати далі

Реальне проти проголошеного

Мало що мене бісить більше за людей, що підмінюють реальність формальністю. Навіть тоді, коли формальність шкодить реальності. Донедавна у нас була повністю нелегальна ігорка. При цьому Космолотів на кожному кроці досі більше, ніж хлібних крамниць. Говоримо про легалізацію медичного канабісу. Знов на серйозних щщах – чи не призведе це до зловживання? Про легалізацію проституції – чи не призведе це до закабалення наших чарівних жінок? Якщо ми щось проголосили тим, що нам не подобається, – ми його побороли. Якщо проголосили, що його нема, – його нема.

Читати далі

«ЄвроСолідарність» вимагає від одеської влади припинити спроби перейменування проспекту Небесної Сотні

Одеська територіальна організація партії «Європейська Солідарність» подає в суд на Геннадія Труханова за спробу перейменувати проспект Небесної Сотні. «Дія міської влади є найчистішої води передвиборчим популізмом і провокацією, спробою створити черговий розкол всередині українського суспільства в Одесі і заробити політичні бали. Більш того, ці дії лицемірні, адже з часу перейменування пройшли роки, але тільки перед виборами ця тема зацікавила людей в кабінетах на Думській площі», – наголошують у «Європейській Солідарності».

Читати далі