Так кто же убил Шеремета? (фото, видео)

 

Слідчі Нацполіції затримали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слідчі Нацполіції затримали підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета – це Яна Дугарь, Юлія Кузьменко та громадянин Андрій Антоненко. Їм інкримінують злочин, вчинений за статтею 115 Кримінального кодексу України. Про це він сказав сьогодні, 12 грудня, під час брифінгу.

«Головне слідче управління НПУ затримало підозрюваних у справі про вбивство Павла Шеремета та за санкцією Генпрокуратури, оголосили їм про підозру. Наразі тривають активні слідчі дії. Але ми вважаємо, що справа має велике суспільне значення, тому проводимо брифінг про хід розслідування. Ви дізнаєтесь про мотиви вбивства, його ймовірні версії та схожі злочини, які вивели слідство на можливих замовників. На розголошення цих даних є дозвіл слідства, як це передбачено статтею 222 КПК», – заявив Арсен Аваков.

«Інформація, яку ви отримаєте, на жаль, є не тільки сенсаційною, але і шокуючою. Українське суспільство має чітко усвідомлювати, де та межа, за якою патріотизм перетворюється на зраду своєї країни, злочин. Тому, це складна розмова, але необхідна», – додав він.

Перший заступник голови НПУ – начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що слідство Нацполіції провело колосальну роботу: проведено понад 800 виїмок інформації та документів, допитано понад 3700 осіб, призначено 47 експертиз, відпрацьовано 577 будинків, проаналізовано 80 мільйонів телефонних розмов, досліджено відеозаписи з 221 камери спостереження.

«Слідство висунуло відразу декілька версій злочину. Перша — помилка в об’єкті злочину, з огляду на те, що цей автомобіль належав Олені Притулі, керівнику сайту «Українська правда». Друга – побутові ситуації. Третя – професійна діяльність журналіста. Та четверта версія – дестабілізація ситуації в державі. Після відпрацювання три версії не знайшли підтвердження. Тому, слідство виділило основну причину вбивства — дестабілізація ситуації в державі», – сказав Євген Коваль.

Він наголосив, що в ході відпрацювання цієї версії, слідство дослідило всі вибухи, які відбувалися в Україні до та після вбивства Павла Шеремета. Особливу увагу привернуло два злочини – підрив електроопори в Херсонській області у 2015 році та невдалий замах на бізнесмена у місті Косів у 2018.

«Одним з організаторів вибуху у Херсонській області є громадянин на прізвище Онацик. На фото з місця пригоди видно, що там є невідома особа у одязі зі специфічним малюнком на спині. Слідство встановило, що це громадянин Антоненко, який живе у центрі Києва, неподалік від місця, де вбили Шеремета. Антоненко має двох друзів Юлію Кузьменко та чоловіка К на псевдо Електрик. Вони неодноразово зустрічалися, в тому числі, і на тлі допомоги військовим. Другий злочин, який привернув нашу увагу – замах на бізнесмена Ч у Косові. Під час замаху використали майже такий взривний пристрій, на якому і підірвався Павло Шеремет. Слідство встановило, на якому автомобілі приїздили злочинці. Молекулярними експертизами було визначено, що на вибухівці лишилися сліди ДНК сімейного подружжя – Владислава та Інни Грищенко», – розповів начальник кримінальної поліції.

Євген Коваль також наголосив, що у поле зору потрапив громадянин В, на псевдо Пістолет, який возив Грищенка у Косів. А під час затримання Грищенка на його автомобілі приїхав чоловік на псевдо Електрик.

«Нас зацікавила – громадянка Кузьменко, яка є співмешканкою громадянина К, громадянка Дугарь та Антоненко Андрій. На допит викликали громадянина В, як свідка у вбивстві Шеремета. Далі слідство дослідило телефонні дзвінки цієї групи і прийшло до висновку, що ця тема їх хвилює. На наступний день після виклику на допит, громадянин В вчиняє самогубство. У телефонній розмові з чоловіком Інна Грищенко стверджує, що це навіть на краще», – зазначив Євген Коваль.

Слідчі продовжують розслідування та проводять системні обшуки. Особливу увагу слідства привертає Яна Дугарь, яка ділиться з групою своїми пересторогами щодо проведення обшуків за місцем проживання. Вона висловлює побоювання, що слідчі знайшли докази на іншій її квартирі.

Таким чином, відокремили осіб, які об’єктивно підозрюються у вбивстві Павла Шеремета – це Яна Дугарь, Юлія Кузьменко, Антоненко та подружжя Грищенків. Окремо слідство передало відео на експертизу до Національного дослідного інституту, де навіть дослідили аналіз ходи підозрюваних та людей, зафіксованих на відеозаписах. До роботи залучили навіть американського експерта – Бірча. За результатами, було визначено, що вибухівку закладала Кузьменко Юлія, а допомагав – громадянин Антоненко.

«Саме в цей час телефони у підозрюваних були вимкненими. Що для них взагалі не характерно. Також слідство встановило, що громадянин Антоненко носить одяг зі специфічними принтами та навіть більше, як раз в цей період шкутильгав, оскільки переніс операцію на нозі», – наголосив Євген Коваль.

Окремо він зазначив, що зазначені особи планували новий сценарій дестабілізації ситуації – обрати відому особу та зробити її сакральною жертвою. Підозрювані планували створити ситуацію, коли нападають на відому волонтерку Марусю Звіробій.

Наразі готуються вручення підозр та обрання мір запобіжного заходу підозрюваним.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016-го. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

Презентація результатів розслідування

Джерело


Тарас Чорновіл

Це якийсь треш! У помешканні знаного музиканта, лідера рок-гурту “Riffmaster”, а також уже віддавна сержанта Сил спеціальних операцій Андрія Антоненка проводять обшук. Нагнали море озброєних до зубів спецназівців, перекривши журналістам доступ навіть до спільного двору багатоквартирного будинку. Його пов’язують із убивством журналіста Павла Шеремета. Усе це віддає абсурдом. Так, серед людей, які пройшли АТО, було чимало випадкових або авантюрних осіб. Їх дійсно деколи вербували бандформування й спецслужби для скоєння злочинів (згадайте вбивство Вороненкова). Але до цієї категорії ніколи не попадали свідомі патріотичні люди, які не просто на якийсь час появилися в зоні бойових дій, але й залишилися в армії надовго, а не лише в короткий період патріотичного спалаху 2014 року.

У час, коли відбулося вбивство Шеремета, Антоненко підтримував військових, їздив на фронт з концертами та подавав документи для служби в армії за контрактом. Це не та категорія, яку може хтось завербувати. Як і волонтерку Юлю Кузьменко, яку теж приписали до цієї справи. Юля, до речі, за даними інших відомих АТОвців, не була навіть знайома з Антоненком. Вона медик-волонтер, дитячий кардіохірург.

Не так давно був дикий випадок, коли іншій людині, здається його звуть Влад Грищенко, наполягали, щоб він взяв на себе цей злочин. Заява Грищенка про це була поширена в інтернеті.

Чомусь ця атака на військових і волонтерів появилася відразу після повернення Авакова й Баканова з зустрічі із керівництвом країни-агресора. Сили спеціальних операцій, загалом Армія України – це страшний головний біль водночас для Путіна й Зеленського. Якщо не буде неспростовних доказів, то це вже не реванш, це не що інше, як внутрішня окупація. Не виключено, що ми наближаємося до останньої межі. Якщо дійсно у режиму не буде залізних доказів вини наших військових.

Зараз почався брифінг Аакова. Не вірю скотині, але все ж послухаю.

P.S.: Андрій Антоненко ще й автор гімну Сил спеціальних операцій (також його називають одним із гімнів ветеранів АТО). Тут можна побачити його самого та послухати цей патріотичний твір:

 

* * *

Прослухав це шоу, яке називається брифінгом з нагоди “розкриття справи про вбивство Павла Шеремета”. Як рояль у кущах там навіть Зеленський очікував своєї хвилиночки, щоб вискочити й пару слів сказати. Колись так само Сталін після розкрутки справи якихось “уклоністів” (чи то лівих, чи правих, не згадаю) поспішив на якійсь партконференції встати після доповіді Ягоди (чи вже Єжова) й поставити жирну крапку в долях тисяч людей. Але ми Україна, ми не СРСР 30-их років.

Спершу про “матчасть”. Записи, які нам показали, дійсно можуть багатьох шокувати. Купа матюків, епатажні розмови, купа неоднозначних висловів… І жодного доказу про прив’язку до справи Шеремета. Ідеться саме про ці “рекламні” матеріали, які нам засвітили. Там у справі Шеремета не було показано жодного кадру, який би прив’язував затриманих осіб до вбивства Шеремета. Ще раз. Я тут про вбивство Шеремета. Там усе, що є на Антоненка: убивця носив якісь елементи одягу, чи ще щось, які візуально нагадували елементи одягу Антоненка. Ще те, що в час, коли закладали вибухівку, Антоненко не користувався своїм телефоном (вони з цього роблять висновок, що Антоненко умисно приховував свою локацію аби заплутати майбутнє слідство). І взагалі чудо в пір’ях: вони залучили якогось експерта з Британії, який оглянувши нечіткі нічні зйомки камер відеоспостереження, сказав у повному імперативі, що бомбу підклав Антоненко, а спостереження вела волонтерка!

І інший доказ – Антоненко шкутильгав. І ймовірний убивця теж шкутильгав. До речі, Мирослав Гай, який дуже добре знайомий з Антоненком відразу сказав, що хода й статура підозрюваного на зйомках зовсім не схожа на Антоненка. Більше по Антоненку я нічого не почув узагалі. Ще раз застережуся: пишу лише про те, що побачив з цього рекламного брифінгу, куди витягли найпоказовіші матеріали. З Антоненком у них поки повна лажа, якщо не мають чогось іншого.

А тепер про інших. Про них знаю значно менше. Але про те, що почув. Пару екзальтованих дур, які через слово матюкаються, обговорюють конспірологічні сценарії, навіть в одному епізоді маю враження, що нам засвітили нарізку з їхньої розмови про Савченко і її мрії обстріляти центр Києва з мінометів. Савченко для них не провокаторка, а предмет простого обговорення, бо вони в своїй лексиці нічим від неї не відрізняються. Тільки не забуваймо про те, що Савченко разом з Рубаном справді привезла зброю від російських терористів, а ці поки лише триндять (хотілося інше слово написати). І триндять, на відміну від Федини й Звіробій, не по темі, а по повному маразму. Відкрию страшну таємницю – подібні люди так само триндять і в гримерках перед ефірами, й де завгодно… Але за триндьож також треба відповідати. Принаймні за фрази про Марусю Звіробій як “сакральну жертву” мали б отримати провадження, розслідування та суспільну ганьбу. І все. Крапка. Більше реального там нічого не побачив, окрім базіканини дурних бабів.

З записів можна зрозуміти, що дехто з записаних мають глибокий посттравматичний синдром, один внаслідок загроз від правоохоронців (видно, що має проблеми із законом) покінчив із життям, не мають високого рівня культури й, імовірно, могли бути причетні до якихось незаконних дій у сфері перерозподілу власності й силового впливу, шантажу тощо. Ще вони в депресії внаслідок загального стану тиску на ветеранів АТО. Це теж видно. Більше нічого реального не видно. До речі, саме ці люди, записи яких нам демонстрували, активно бунтували ще проти Порошенка й теж тоді наговорювали купу таких самих дурниць. Ви хоч заходили тоді в їхні групи в фейсбук?

Усе представлене – містить купу натяків, часті вислови: “Нам видалося дивним, підозрілим, нехарактерним для звичної поведінки…” Нема доказів у показаних матеріалах. Ще раз скажу, в усьому озвученому, є вияв неадекватності ряду осіб, які мало відомі загалу. Можливо щось кримінальне у них і можна буде знайти. Але нічого нема на доказ вини Антоненка. Нічого, що взагалі можна було б використати для реального звинувачення.

Ще один нюанс. Ці дурепи триндять абсолютно відверто про дуже сумнівні речі, які можуть трактуватися, як злочинні. Цього ніколи не буває у випадку справжніх терористів. А ті, хто готували вбивство Шеремета, працювали професійно. Не відчуваєте якогось дисонансу? Дрібні жуліки, коли збираються бомбанути хату, цілі шифрограми застосовують у переговорах, а тут прямим текстом якісь злочинні речі обговорюють. Але далі ці немудрі базікали, обговоривши купи сумнівних дій, у чомусь майже підходять до справи Шеремета, правда лише згадують її у контексті того, що декого із них у цій справі допитують, і з якоїсь причини до кінця не договорюють, про свою причетність не кажуть. То Аваков із Зеленським, ви там або хрестик, або плавки. То дурні й непрофесійні вбивці? То чому не дають вам жодної фрази, яка б щось прямо доказувала? А якщо мудрі й цинічні терористи, то якого біса у відкритому зв’язку про всяку кримінальну чи сумнівну дурість триндять? Вибачте, але так не буває.

І ще. Раптом у справі забули про ряд інших фігурантів, які чомусь не вкладаються в цю версію. Ні про зйомки явного спостерігача на місці підриву, зазнятого рядом камер нема ні слова. Бо це був уже світлий день і його постать не можна було приписати комусь із армійців чи волонтерів? І цікава прив’язка до Росії через один відверто прокремлівський канал, журналісти якого буквально дочікувалися на місці, де стався підрив. Та й узагалі, зверніть увагу, як активно змістили акценти. Навіть коли хтось із журналістів запитав чи не вбачають хоч якогось російського сліду, то втікали від теми, як від смоли гарячої… Ой недарма ці викриття відбулися так відразу після зустрічі з Путіним, ой недарма…

І в підсумку. Усе показане нам – колосальна вистава зі слабенькою партитурою. Навіть сам Зеленський зіграв у ній епізодичну роль себе самого, емоції зашкалюють, але холодна оцінка все це поки робить дуже сумнівним. Однак, не маючи реальних доказів, Аваков і Зеленський роблять виставу рівня справ сталінських часів. Такі аналогії, що аж шкалить!

Це мої оцінки. Пишу не як політолог, а як юрист. Наш рідний Львівський Універ учив прецизійно підходити до фактажу. Я б з такими доказами не лише на брифінг, а й на відкриття провадження не ризикнув виходити. Ще раз застережуся, що оцінюю лише те, що нам засвітили Аваков із Зеленським. Однак, у таких випадках на гора видають переважно найбільш убивчі докази.

* * *

А в вас не викликала шоку така фраза заступника голови Нацполіції: “Було проаналізовано 80 мільйонів телефонних з’єднань і 44 тисячі абонентів…” Ну? Видихнули. Ще раз вдихнули. Дійшло?

Тут одне з двох. Може тепер поліція більше нічого не робить, а лише разом зі всіма своїми сексотами слухає десятки тисяч громадян України (а були 44.000 рішень суду з дозволом на прослуховування?). Але це якось дуже сумнівно виглядає. Найперше, якщо 80 мільйонів з’єднань на 44 тисячі абонентів, то це виходить, що всі ці фігуранти в середньому дзвонили за ці пару місяців по 1818 разів кожен. Якщо врахувати, що більшість зробила в десять разів менше, як і ми всі, то іншим довелося телефонувати понад 10 тисяч разів. Трубка не розплавилася? Чи в добі зайві години добавилися? А 44 тисячі прослуханих абонентів? Це що – всі хоч трішечки активні ветерани АТО. І ще одне. Я добре знав систему телефонних перехоплень у 2014 році, завдяки яким СБУ тоді викрила незлічимі злочини росіян та їхніх найманців, у тому числі й багато доказів у справі МН-17. Так от, там за цілий рік усе було в рази скромніше. Я чув про кілька сотень контактів. А було, певно, кілька тисяч, ну кільканадцять, як майже щось неймовірне. І ні про які мільйони дзвінків мова не могла йти.

Тому здається мені, що наші жандарми звично спалилися на дрібницях. Усе гарно продумали, зробили нарізку записів, щось підігнали, десь дофантазували. Вибрали жертв. які самі собі накаркали власними язиками (це не про Антоненка, а про інших, ніби то нічим із ним не пов’язаних). А потім тупо передали куті меду. А може тут ефект нашої давньої знайомої – чайної ложечки в склянці чаю радянського шпигуна?

Ще раз повторюся: я нічого не відкидаю. Чи могло це бути правдою? Маю на увазі не 80 мільйонів з’єднань і 44 тисячі абонентів – це безумовна брехня. Я про причетність армійців і волонтерів до вбивства. Теоретично могло. Але чим більше приглядаюся до цього шоу Бобочки й Бубочки, тим менше вірю. Забагато там притягнуто за вуха або перебрехано.


Валерій Прозапас

Очевидно, що вони хотіли резонансу, вкидаючи цю справу в суспільство, і будуть вести гру, суспільство не впорається з професійно поставленим і керованим інформаційним цунамі.

Мені ж в очі кинулась одна деталь.

Якщо пред’явлені та ще непред’явлені докази настільки переконливі, навіщо високопоставленому поліцейському бити на емоцію оприлюдненням розмови про “Градом по Києву”?

Для чого цей дешевий ефект?
Що він доводить?
Це взагалі може розглядатися як доказ?
Скільки такого можна наслухати у тих “44 тисячах абонентів”?

Та я особисто чув десятки розмов, куди і чим треба “є*ануть”, та пару раз невільно бачив по телеку, як чувак з двох рук розстрілює парламент.

Ну, і ми всі бачили, яке страшне покарання буває за реальну підготовку мінометного обстрілу того ж парламенту.
Терористи ведучими на каналах працюють – і нічо.

Впевненим можна бути лише в одному – на затриманих буде здійснюватися шалений тиск, схоже, влада пішла ва-банк.

* * *

До речі, підриви співробітників СБУ в Києві та Маріуполі поліція чомусь не пов’язує з підривом Шеремета, хоча це виглядає куди логічніше за притягнуті за вуха аналогії з електроопорами та кримінальними розборками.

Мабуть, полковників контррозвідки вбивали не для “дестабілізації суспільства”, а замовники підривів зараз скорше союзники наших “молодих ліц”, тому слова” ГРУ” та “ФСБ” – табу, а то трибунал.

Це все “радікали” та “фошисты” – все як в старі добрі часи.


Victor Tregubov

Коротше.

Арешт Рифмастера не має правового змісту. Він може мати лише медійний або політичний.

Себто це:

– або намагання спровокувати ветеранську спільноту,
– або намагання зшити безпредельну, але галасну кримінальну справу на виправдання арешту цілої групи осіб а ля “справа лікарів”.

* * *

– А я милого узнаю по походке!
– Чудово. А як щодо інших улік, пане слідчий?

* * *

Отдельно просмотрел все диалоги.

Как по мне, они скорее свидетельствуют в пользу невиновности обвиняемых.

Как и попытки полиции “трактовать” эти диалоги крайне дивным способом.

Нет, серьезно? Организаторы резонансного убийства рекомендуют одному из соучастников НАГУГЛИТЬ ДАТУ И НАЙТИ СВИДЕТЕЛЕЙ НА ТУ ДАТУ?

В смысле, ни он сам, ни говорящая не помнят эту дату? Так часто журналистов взрывают, что за датой надо в гугл лезть? И раньше вопросом алиби как-то не озаботились?

Про “грады по Киеву” – терпеть не могу этот трындеж, но слышал его неоднократно из уст целого ряда поплавленных военных и волонтеров. Мол, столица о войне не помнит, а вот шибанули бы по Харьковскому массиву, как по Авдеевке, сразу бы поняли, что на самом деле в стране творится. Делать из этого угрозу теракта – лол. Пол-армии посадить придется.

Про “из Маруси надо сделать сакральную жертву” – там же в диалоге четко следует, что они надеются, что она поведет народ за собой, а не грохнуть ее пытаются, ну камон.

Я, конечно, не исключаю, что у полиции есть еще улики.

Но то, что представлено, – это не доказательства и даже не свидетельства. Это попытка слепить прослушки в сюжетное кино про плохих парней. Неудачная.

* * *

Блин. Ну блин.

Ну хорошие же были дни. В Нормандии наш лучший лидер современности не слился. Я уже морально приготовился его зауважать. Северный Поток начал накрываться половыми органами бабушки. “Адмирал Кузя” пошел в последний бой со страной-оккупантом.

И тут вот на тебе. Сначала заявление шефа СИМИКов про то, что сейчас как подружимся со всеми этими Бесами на почве полосатого братства, если только националисты мешать не будут (к чести Генштаба, там очень вовремя спохватились, извинились, и, надеюсь, сейчас проводят разъяснительную работу в жесткой военной форме). Потом этот абсурд с Риффмастером.

Ну я буквально на пару дней почти смог поверить, что, может, все будет легче, чем казалось.

Ага, щщас.

* * *

Так. Ладно. Мое маленькое скромное мнение, исключительно спекулятивное.

По Риффу – точно ересь. Вплоть до того, что у чувака на видео борода без баков, а у Риффа всегда с баками, есть и фото того периода. Плюс народ уже и по хронике ФБ, и по воспоминаниям очевидцев, восстановил примерно его биографию того периода – не вписывается.

По Лисе – почти наверняка ересь. Опять-таки, народ зарылся в ее ленту за тот период – там и прическа другая, и практически в момент, когда она, по версии следствия, должна убийство совершать, она семейные фото постит. Ну либо она гений конспирации и Леон-киллер, даром что неонатолог – специально заготавливала фото и посты (стремительно бегая домой, чтобы запостить, ведь телефон-то как бы отключен), меняла прическу туда-назад и т.д.

На видео – почти наверняка не Лиса и точно не Рифф. Плюс возникает вопрос, куда делись предыдущие свидетельства по делу, от следящего СБУшника до таинственного бусика, блокирующего машину.

По Яне – точно ересь. Там вообще алиби, есть и документы, и свидетельства. Она просто находилась в АТО. Более того, общие знакомые утверждают, что она познакомилась с остальными фигурантами дела уже позднее, чем погиб Шеремет.

Пара Грищенко на записях звучит так, как будто на них что-то у ментов есть, но не это, а дело Шеремета они боятся получить сверху в нагрузку. Что полностью вписывается в предысторию.

Итого, моя скромная версия, являющаяся исключительно личным мнением.

В попытке получить идеальное политическое дело, позволяющее повлиять, скажем так, на сохранность состава Кабмина, следствие нашло двух АТОшников, проходящих по другому делу, и навесило на них старый висяк (попутно отбросив материалы предыдущих расследований по нему же). Параллельно тупо выхватили несколько людей из их круга общения с более-менее подходящими характеристиками. ССОшник, бородат, носит одежду с узорами? Еще и живет неподалеку? Ну все, точно же он – даром, что узоры другие, да и борода другой формы. Пипл схавает. Скажем, что нацист. Нацисты ж убивали беларусов во Вторую мировую, верно? Ну и вот эту неонатологшу, на которую прослушку получили, когда по Марусе дело раскручивали – она там на прослушке борзо разговаривает.

Я не знаю, каким образом они втянули в этот блудняк нашего зеленого друга. Это последнее дело, в которое ему стоило лезть, это выстрел себе в ногу очередью. Почему им нужно было его туда тянуть – понятно, чтобы они оказались в одной лодке, но как его затащили, и как он на это повелся – пока для меня загадка. Возможно, пообещали, что в итоге выведут на попередника или кого-то из его ближнего круга, я не знаю. Как бы то ни было, утверждение “я ж не лох” отныне стоит признать не прошедшим проверку.

Дальше это дело или вести по беспределу, или сливать. А поскольку на этом брифинге зарисовался президент, сливать для него – это показать себя лохом. А вести по беспределу – это крайне зависеть от силовиков отныне и вовек.

Что и требовалось доказать.

АПД. Теоретически кручу в голове, что может помочь не развалить дело. Возможно, самооговор одного из обвиняемых с оговором всей группы. Возможно, на него попытаются раскрутить кого-то из Грищенко или обоих, – если на них есть реальное дело, можно пообещать прикрутить его, если они “помогут следствию” в этом, пообещав значительно меньшее наказание.


Alex Noinets

Дивлюся брифінг. Поки що все очевидно. Ріфмайстер носить чорний одяг із білим логотипом “Синів Анархії”, а там на фото у слідчих чувак в чорному одягу з білим логотипом “Орландо”.

ВСЕ СПІВПАЛО!

У мене надзвичайно погані новини для Рона Перлмана та Чарлі Ханнема. Шо ви, дяді, думали, що змогли завести слідство в тупік, інсценувавши свою смерть в 6 та 7 сезонах? Сіськарі нє дрємлют.

Це міжнародне злочинне угрупування. Там ще IRA, до речі, в цій справі замішана.

Продовжую дивитися. Надзвичайно захопливо.

* * *

Я скажу дипломатично.

Наразі надані докази того, що Шеремета вбили саме ті люди, яких виставляє винними у цьому МВС, – недостатні.

Жодної прямої уліки надано не було. Телефонні розмови – це 3,14дець, і вони скоріше доводять протилежне тому, що каже слідство.

Якщо інших доказів надано не буде, ми маємо справу з політичною справою, яка має на меті:

1. закріпити Авакова на його посту,
2.дискредитувати ветеранів, добровольців та волонтерів.

* * *

А тому що не треба жити все життя поруч з місцем, де три роки тому вбили Шеремета.

Я впевнений, що завтра всі роздупляться, і вспливе якесь залізне алібі вже і у Ріффмайстера. Але ще два тижні слідчі будуть робити кам’яне обличчя, як ніби всрались не вони.


Andrey Skaternoy

В нормальных странах люди по вечерам ходят в рестораны, а мы ходим на задержания.

Я не хочу сейчас анализировать вопрос виновности, все могут посмотреть брифинг и оценить уровень доказательств.

Я могу пока рассказать, что видел сегодня там, и оценить уровень работы полиции.

Я приехал, кажется, около 17. Во двор уже не пускали спецназовцы, причем никого, в том числе и журналистов. Я вместе с еще десятком человек прошел через проходное парадное, которое эти “профи” прозевали. После чего и его перекрыли.

Адвокат час не мог найти следователя и не сразу был допущен. Двор, как я уже указывал, был перекрыт под предлогом следственных действий, которые там явно не велись. Хорошо что разрешили с воли передавать чай, воду, еду, иначе за 7 часов я бы помер. Очень нехватало памперсов, но выйти означало остаться снаружи. Все это время из двора не могли выехать на своих машинах совершенно посторонние люди.

Ближе к 23-м, когда у большинства каналов кончились аккумуляторы в камерах, а у обычных людей силы, обьявили о проведении следственных действий, считай – обыске, в автомобиле Андрея. Привели каких-то понятых. Еще минут через 40 все вышли, что-то писали, а потом по быстрой команде Андрея почти мгновенно вывели через то самое проходное парадное, по дороге оттеснив от него Маси Найема, который является его адвокатом. Найем вернулся и пытался добиться, чтобы уехать с Рифом, но ему просто сказали – вот адрес, вот номер, приходите завтра. Параллельно выход из двора заблокировали, чтобы пресса не смогла заснять все, что происходило дальше. UPD: В камментах указывают, что вывезли Андрея без решения суда.

Красота просто, всё в лучших традициях. Второй адвокат (на фото – в костюме) сказал, что особо ничего не нашли, и что, если обвинения не снимут, то это уже пойдет по беспределу. Что говорил Маси журналистам, я уже не слышал.

Что вам сказать. Если рыльце не в пушку у полиции и следствия, то зачем вот это всё было?

Думайте, потому что завтра могут прийти и к вам.

И кто прийдет за вас стоять на морозе?

И что бы сделала полиция, если бы нас всех там не было?


Адвокатське об`єднання «Міллер» не захищає і не захищатиме у майбутньому підозрюваних у справі вбивства Павла Шеремета – друга засновника та адвоката компанії Масі Найєма


Віктор Литовченко

Перше враження від брифінгу – відкрита, озвучена в приватних бесідах, боязнь мусорського беспределу є прямим беззаперечним доказом твоєї причетності до будь-якого злочину.

* * *

Саме після брифінгу мені стало реально боязно за Марусю Звіробій.

Ці ідіоти озвучили ледь не готову ідею теракту на всю країну. Хворим на голову маньякам це взагалі може як готова підказка зайти.

А сховатись їй зараз буде тяжкувато – вона під слідством. Давайте їй тепер державну охорону, специ безголові, блін.


Mason Lemberg

А пам’ятаєте, які докази злочину Савченко і Рубана надало СБУ?
Злочину, в якому планували обстріляти центр Києва і вбити 400 000 українців.
Порівняйте тодішні відеозаписи, знайдену в Рубана зброю з тим, що надало слідство зараз.

І цих двох Зеленський відпустив, вони зараз на волі.

Передивлюся ввечері відео і напишу, що думаю, але контраст очевидний. І занадто багато припущень у вигляді футболок і 7 телефонів як для такої справи.

* * *

Подивився відео з кіном про вбивць Шеремета.

Мої висновки:

1) Якщо докази не фальсифіковані, то версія має право на існування

2) Одна справа – “версія має право на існування”. Інша справа довести цю версію.

Бо коли Антоненка звинувачують на основі того, що його телефон був відключений з 23:00 по 7:00, і це не властиво для нього, то ми самі розуміємо рівень доказової бази.

3) В показаному відео присутній цілий ряд оціночних суджень і висновків, значна частина з яких абсолютно протилежать загальному лейтмотиву. Серед них:

– з розмови Пуми з вбитим В., в якій він їй повідомив про виклик у справі Шеремета, і її фрази “Я за тебя щастліва”, вони зробили висновок, що Пума нібито знає про цю справу і вона їй не чужа. Але вона це сказала з таким пофігізмом, що це свідчить про абсолютно протилежне. Більше того, в наступному ж дзвінку співбесідник Пуми прямо каже, що від новини про Шеремета в нього відвисла щелепа. Тобто він здивований. Отже, це якраз прямо протирічить висунутим припущенням.
– з розмов Пуми з чоловіком та іншим ніяк не випливає, що вони переживають саме через справу Шеремета. В них є своя справа, за яку вони могли переживати.
– маніпуляція з дзвінком дівчини, яка, за версією слідства, фоткала камери спостереження. Її не турбувала наявність спорядження сапера в квартирі, її турбувало трактування цієї знахідки з боку слідства (якби воно її знайшло). Більше того, це ніяк не стосувалося справи Шеремета, а говорилося в контексті справи по Івано-Франківську, де теж була бомба.
– те ж саме стосується і її персони в цілому. Вона виконувала технічну роль з фоткання камер (згідно самої ж версії слідства), отже “сумка сапера” (яку вона випадково знайшла під диваном) ніяк не доводить її злочин з фотографування, а акценти на цьому є маніпуляцією глядачем. Тобто в фотографа повинен бути фотоапарат, а не бомба.
– те саме стосується розмови, де, за версією слідства, “Ліса” переживає за обшуки, хоч вона не має відношення до справи по Івано-Франківську. Але ця розмова починалася з того, що пресують добровольців і волонтерів і тепер можуть прийти до кожного. Саме тому вона і переживає. А трактування слідства притягнуте за вуха.
– про такі речі як “загальний настрій групи” я взагалі промовчу. Вже не кажучи про те, що це є основою версії, і мені важко уявити, як вони збираються доводити свої припущення про загальний настрій групи та інші подібні трактування, які, як показано вище, є хибними або маніпулятивними.

4) Всі ці речі, про які говорили на відео, слід розділити на декілька частин:

– сім’я Грищенків. Я не прокурор/не слідчий/не адвокат, але наговорили вони багато.
– дівчина, яка фоткала камери. По ній є звязок з Грищенками, є інфа про сумку сапера, є +/- чітке фіксування обличчя на камерах.
– Ліса і її друг. Там теж є зв’язок з Грищенками і є неприємна розмова про Марусю Звіробій.
– Антоненко. Його участь в цьому слідство не довело жодним чином на основі представленого відео.
Маніпуляція з принтами. Причому на принті біля Криму було чітко видно надпис “Orlando”, в той час коли Руф носить власні унікальні принти, що очевидно на його сторінці в фейсбуці.
Маніпуляція участю Руфа біля Криму. І що це доводить? Що він там підривав щось? На основі чого доводить? На основі принта “Орландо”?
Маніпуляція місцем проживання Руфа і тим, що він водив іншу підозрювану за межами доступу камер, бо знав район, він там жив. Тоді виникає питання: нафіга він засилав дівчину фоткати камери і чого іншу частину дороги він водив підозрювану під камерами, знаючи район?
Маніпуляція виключеним телефоном з 23:00 до 7 ранку. Все було б добре, але в нього пост в фейсубці датований 23:56. Ну і це такий собі аргумент, зважаючи, що це було вночі.
Більше того, на відео показано, що в чоловіка спочатку не було принта, потім був, потім знову не було. Я про хронологію подій, а не відео.
Ну і з принтом під час вбивства теж виникає багато запитань… Навіщо людині відправляти людей для фоткання камер, відключати телефон, але надівати такий явний ідентифікатор? Міг би і футболку зі своїм прізвищем надіти? А чого ж ні? Тому я не виключаю, що це різні люди.
Тобто на основі представлених доказів (не стверджую, що є інші, однозначніші) так виглядає, що на ліву людину вішають вбивство.

5) Вітаю слідство з тим, що своїми діями вони наразили на небезпеку Марусю Звіробій.

Тепер в багатьох помічників влади є можливість її усунути і списати її вбивство на ігри опонентів Зелі, як то було сказано у відео.

6) В кінці явно переусердствували, щоб сподобатися Зелі, розказуючи про дестабілізацію ситуації (саме для цього включили розмову про Звіробій).

Бо версія про дестабілізацію ситуації наштовхується і розбивається об суть самої розмови. Тоді виходить, що замовником дестабілізації була сама Ліса та її співрозмовниця, які в тому дзвінку планували події від імені першої особи, а не переказували порядок дій (якщо б десь був інший замовник).
Тому ви визначтеся: або ви будете шукати замовників злочину з дестабілізації ситуації в 2016 (нагадаю, тоді вся пропагандистська машина була розвернута проти Порошенка), або сцятися від того, що хтось погрожує бубочці, і тоді вам прийдеться арештовувати багатьох людей, включно з бабцями під аптеками.


Олексій Петров

Смотрю брифинг… Все улики косвенные. «Возможно, кажется, похож, наверное, не удивился, удивился» и так далее.

Исходя из этого:

– телефоны не выключать. Никогда. (Вдруг это будет не типично);
– одежду с принтами не носить. (Хрен его знает, кто в следующий раз что-то начудит в кроссовках известного бренда или в яркой футболке);
– ничего на улице не фотографировать. (Мало ли?);
– в телефонных разговорах слова «автомат… патрон… сапог… гусь… вог… мишка» – это уже улика.

И как тут не вспомнить посты годичной давности Портнова.

* * *

Что лично мне резануло слух! Очень сильно резануло!

Два голимых вброса о том, что подозреваемые, будучи волонтерами, купили себе дома, машины, квартиры! Ах, какие подлецы… Все волонтёры, вот вы сейчас должны задуматься. Вы тоже такие же мерзавцы, просто об этом ещё не знаете!

Хотя такой ботвы информационным толстолобикам хватит. Но мы же люди думающие и помним, например, как Юля постила фото с отдыха йух знает где. Кажется ЮАР. Снимки были сделаны задолго до начала войны. И даже было фото (оооооооойййй) на Мальдивах! Тоже до войны…

* * *

Президента, конечно, жалко!

Теперь министр на все брифинги будет его таскать как свадебного генерала! Больше брифингов – выше доверие!


Роман Доник

Могу сказать одно. За несколько месяцев телефонных записей у любого человека можно такого из разговоров нарезать, что если ему же дать прослушать, то он сам себя, не зная, в тюрьму посадит не сомневаясь.

А если еще и картинок со стрелочками нарисовать, то, ваапще, согласится расстрелять.

А Аваков красавчик.

Укрепляется.

* * *

Еще недавно в социологических исследованиях по Украине в вопросе “Кому вы доверяете” лидировали три группы.

Армия (читай – ЗСУ и ветераны), церковь и волонтеры.

Вчера ударили по двум группам. Крепко ударили. По армии дважды. Не важно, случайно или ошибочно что-то было сказано не так.

Осталась атака на ПЦУ.


Катерина Яресько

Не знаю що то було, вистава якась, називали брифінгом. Побачила багато ознак інформаційної операції, які мене тільки впевнили в тому, що це лажа.
Сценаристи хрінові у них.

* * *

Такими діями правоохоронні органи дискредитують не тільки себе, це і нас зачіпляє.

Мене вкурвлює від думки, що, коли ми збираємо докази порушень Державного кордону в портах окупованого Криму, слідчі шиють білими нитками от такі ганебні справи й ставлять аматорські спектаклі. Мабуть в той час, в який ми робимо за них їх роботу.

Так кому ми допомагаємо?


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Пишу зразу, я не знаю, чи справді винні у вбивстві Павла Шеремета волонтери Юлія Кузьменко («Лиса»), Інна Грищенко («Пума») та музикант і ветеран Андрій Антоненко («Riffmaster»). Можливо, слідство має якісь докази, більш вагомі ніж наведені на брифінгу. Бо навіть мені, не юристу, очевидно, те, що наведено, – це не докази, це привід для роздуму. Причому для роздуму не тільки для суддів, але й для всіх дотичних до участі у війні та до волонтерського руху. Не зрозуміло? Тоді по порядку.

Перше. Ледь не єдиним серйозним доказом, який я почув, були висновки експертизи, що особи, які підкладали щось під машину Шеремета (не факт, що міну), – це волонтер Кузьменко та музикант Riffmaster. Але. Хотілося б більше дізнатися про ту експертизу. Бо якщо раптом там говориться щось типу «з усіх наданих осіб найбільше на зазначену особу схожий…» – це не висновок експертизи, це, як кажуть слідаки, «женітьба» Кузьменко та Антоненка на вбивстві Шеремета, тобто штучне залучення.

Друге. Слідство наводить, що Кузьменко та Грищенко під час війни придбали кілька будинків і машин. Я навіть припускаю, що це – правда. І згоден, з морального погляду це огидно, тому я з гордістю кажу – під час війни я собі машин, квартир, землі та будинків не нажив, на відміну від деяких відомих антикорупціонерів і волонтерів. І у всій «АрміїСОС» я не знаю таких, інакше там не був би. Але про випадки такі я знаю дуже гарно, з прикладами. Якщо за це можна судити (як за шахрайство), нехай судять. Але йдеться не про це – йдеться про вбивство.

Нарешті третє і найбільш смішне. Наведені копами телефонні розмови. Знаєте, де можна було записати кілометри таких розмов? Відповідь – на більшості волонтерських фондів. Уявіть, люди турбуються, коли їхнього товариша викликали на допит. Прикиньте, серед осіб, які побули на фронті, буває схильність до самогубства. І так, у людини дотичної до волонтерства або добробатів може вдома виявитися повний комплект саперних приладів. Хто знайомий з волонтерською діяльністю збагне. І так, в тому середовищі просто до чорта розмов про повалення політичного ладу. Знали б ви, скільки я чув там планів замаху на Порошенка та на Авакова!.. Лихо в тому, що самі по собі розмови – не доказ. Садять не за слова, садять за справи.

Я ще раз повторюю – я сильно сподіваюся, що слідство має докази більш міцні ніж наведені. Бо якщо воно їх не має, все це аж надто схоже на класичну масштабну провокацію проти тих, хто наразі найбільше опирається намірам президента Зеленського «просто перестати стріляти» – проти ветеранів, волонтерів та дотичної до них патріотичної спільноти. І якщо це правда, діючі особи підібрані не випадково.

Riffmaster – відомий музикант і виконавець, автор пісні «Тихо прийшов – тихо пішов», яка стала не просто символом ССО, а практично гімном ветеранів. Юлія Кізьменко і Інна Грищенко – відомі волонтери. Інна Грищенко до того ж пов’язана з Леонідом Остальцевим, засновником мережі піццерій «Ветерано», які теж давно стали брендом (і в них нещодавно відбувся обшук). Всі вони тепер замарані звинуваченням у вбивстві, причому у вбивстві відомому і резонансному. Я лише процитую екс-заступника голови АП часів Януковича Андрія Портнова:

«Уважаемый Владимир Александрович, после сегодняшнего раскрытия убийства Павла Шеремета, мы искренне надеемся, что в феврале, в годовщину Революции, Вы уже не пойдете на Майдан апеллировать к его так называемым героям. Всё сильно изменилось. Пусть они останутся в истории, как символ массовых беспорядков, убийств, жажды власти и корыстных преступлений».

Гадаю, очевидно, ватна публіка після брифінгу МВС б’ється в екстазі.

Правий був журналіст, який зауважив, що фігура Павла Шеремета – не та, яка могла дестабілізувати суспільство. Цього й не сталося, зрештою. На брифінгу не назвали мотиви вбивства. Не названі замовники. Я сильно сподіваюся, що все буде названо. Бо інакше стане очевидно. Ніякий це не кримінал. Це – звичайна брудна політика.


Андрій Смолій

Найбільше в ситуації зі «справою Шеремета» обурює те, що все в черговий раз перетворють на банальне шоу. Сама присутність Зеленського вже по суті делегітимізує процес і ставить більше питань ніж відповідей.

Ще гірше це те, що російська пропаганда та проросійські сили в Україні обернуть це розслідування проти добровольців, волонтерів, активістів і всіх проукраїнсько налаштованих людей.

Це те, що потрібно Росії, це те, що потрібно відвертим рашистам тут, в Україні. Знищити довіру до армії та добровольців.

Влада робить шоу. Виграє в цьому шоу москва. Мені важко морально повірити, що це зробили саме ці люди. Треба розбиратися та слідкувати за справою. Проте те, що влада використає це проти всіх опозиційних людей, вже стає реальністю.

Цікаве й інше. Чому сьогодні? Чому саме зараз? Чи не зв‘язана така активність з так званим «потеплінням» між Україною та РФ? Питань багато. Відповіді досі не отримали.

Більше того, Зеленський сказав, що поки не скажуть про організаторів? А тут ще цікавіше. Чи не будуть приписувати «організацію» опозиції та інакодумцям?


Elemir Dankanych

За взрыв в кафе Сепар в Донецке, за Захарченко, хоть наших кого-то не обвинят?

Спиртного не пью.
60 капель карвалола рубанул.
Сижу все читаю.

Нет слов.
Что за бред?

Расскажите про святого Миколая, про ялинки, про что-то мирное спокойное.
Не могу я это все переносить .

Знаю Юлю, доктор. Риф, музыкант, в 40 с лишним решил стать спецназовцем. Стать . С 2017 года. До того он просто музыкантом был и давал концерты. Какие взрывы? О чем вы? Он до 17 года музыку писал.

Что это творится ? Люди добрые.


Volodymyr Ariev

Автору гімна Сил Спеціальних Операцій, відомому музиканту і військовому шиють цю справу!

Без мотиву, без нічого.

Я з ним встиг поговорити – це правда, він в шоці, без перебільшень.

Дуже прошу юристів-патріотів долучитись!

Це схоже на цілеспрямовані репресії проти захисників України.

* * *

Якщо хотіли показати саме неспростовні докази – неспростовних не було.

Є певні факти, до яких є купа питань. І ставити їх мають професійні адвокати.

* * *

З такою аргументацією мене за прізвище можуть притягати.


Андрій Шор

Не, не могу успокоиться.

– Доказательством является, что он был в футболке с рисунком.

– Таким же?

– Другим.

Ну цуко…

* * *

Ум.

Я чуть не стер колесо мышки, но добрался до этих фото.
Ничего, что у Лисы 20.07.16 была совсем другая прическа?

И еще… кгм…

Вам не кажется, что грудь на видео и фото совсем разных размеров?

* * *

“С 19 години 36 хв 19.07.16 до 9 години 19 хвилин 20.07.16 телефоном не користується, він просто лежить”  ©

Фантастический брифинг.

* * *

Аваков напомнил об участии “королевского эксперта Великобритании, человека номер один в мире по анализу фактов и видеизображений”. “Мы здесь достаточно обоснованы и убеждены, что мы не ошиблись”, – заявил он.

И снова соврал.

Ivan Birch – специалист по forensic gait analysis – анализу походки, не более того.

И никакой он не “королевский эксперт”.

При этом _он сам_ честно пишет, что вероятность опознать по походке – около 71%, по сравнению с обычными 50/50. И при этом уровень тренировки ничего не дает.

The results showed no statistically significant difference in the number of correct identification decisions made by the two groups of participants, although the participants with experience of gait analysis made slightly more false negative than false positive decisions, whereas the participants with no experience made more false positive than false negative decisions.

Известно, что походка использовалась в качестве доказательства с 1839 года, первоначально основываясь на апокрифическом убеждении, что человека можно идентифицировать по его походке. Потенциальная уникальность походки еще не доказана, и поэтому в настоящее время считается, что походка является фактором, способствующим идентификации, а не методом идентификации.

Ни о каком использовании анализа походки ни только для доказательства, но и для идентификации речь не идет. Это только один из факторов идентификации.

И уж точно не стопроцентной уверенности, как заявил ментовской генерал на брифинге.

Я снова начал употреблять слово менты, от чего себя долго отучал.

Но Уроборос пожрал свой хвост, кольцо замкнулось.

* * *

На закуску Руководство для судов от The Royal Society

Выводы из статьи:

Когда криминалистический анализ походки используется в качестве помощи для положительной идентификации подозреваемого, следует иметь в виду следующие вопросы:

• Нет никаких доказательств в поддержку утверждения, что походка уникальна в пределах рамок измерений, используемых в криминалистическом анализе походки.

• В настоящее время нет надежной базы данных, которая позволила бы оценить частоту нормальных или ненормальных характеристик походки.

• Нет опубликованных и проверенных ошибок, связанных с текущей методологией.

• Нет опубликованных «черных ящиков» исследований надежности и повторяемости аналитиков.

• Нет стандартизированной методологии анализа, сравнения и отчетности. характеристик походки.

Исключение подозреваемого на том основании, что его походка отличается от походки человека, записанной на видео, должен быть менее требовательным чем положительная идентификация.

Тем не менее, еще меньше доказательств в поддержку использования видео в этом контексте. Есть несколько факторов, которые могут заставить людей ходить по-разному в разных случаях, и это требует учета, прежде чем подозреваемый может быть разумно исключен, и такие исследования редки.


Dana Yarovaya

Я воздержусь от комментариев касательно – правда, не правда. Я не знаю лично этих ребят, поэтому совсем не могу говорить даже своё субъективное мнение, могли они такое совершить или нет. Это первое.

Второе. Где мотив? Я, правда, совсем не увидела мотива. Ну уляжется пыль, будет понятней, потому как одной из самых важных составляющих в квалификации преступления есть мотив (красный диплом юриста у меня есть).

Третье. Что вот на сейчас. Что меня резануло больше всего (пока что). Я могу сказать абсолютно четко. А с чего все решили, что волонтер – это нищеброд, который до войны ничем не занимался, а с началом войны начал активно зарабатывать. Где вы эту е*анутую парадигму откопали? Где вы взяли, что волонтеры своё бренное существование проводили на обочине жизни в ожидании российско-украинского конфликта, а Бали видели только на картинках? Вы и*анулись окончательно? У меня, например, было ДО войны поменяно 2 заграничных паспорта из-за того, что они заканчивались просто. Я даже не собираюсь перечислять страны и континенты, которые я посетила ДО войны. Скажу больше, во время войны я не просрала бизнес. Не могу сказать, что я самая продуманная, просто видела в детстве, что происходит с людьми, которым некуда вернуться с войны (наглядный пример сослуживцев брата, вернувшихся с войны в Афганистане), поэтому бизнес я тянула и в 2014 году включительно. Да, я даже спасала оборотные во время девальвации и платила налог на прибыль, суко, даже в 2014 году. Единственное, на что я себе поставила блок, – это на путешествия и отдых, пока были активные боевые действия, ибо не могла. Но это мой личный внутренний блок, который я установила сама себе, и никто мне не вправе указывать, что мне было делать в 2014-м. Отдыхать или людей спасать. Кто-то отдыхал, я спасала людей – это был мой выбор. И то, в 2014 в ноябре я летала в Китай, по работе. Дальше. Кто-то считал и прикидывал сколько волонтеры вынесли из дома денег на нужды армии? Нет? А вот у меня, когда расход денег превысил поступление на тысяч 100 гривен, я сказала бухгалтеру: «ну пиши взнос от Ярового», хотя он об этом и не знал даже.

Четвёртое. У меня сейчас дома трое сопливых детей, и я между процедурами по лечению просто не успеваю все отслеживать, но вот Наталья Воронкова мне успела позвонить и кричать в трубку: «Сука, да они надергали фраз, да мы все военные волонтеры не раз возмущались равнодушием людей и говорили, что если бы до Киева дошла война, то, может, люди бы что-то и поняли». Подтверждаю, говорили и не один раз. Мало того, много раз говорили, что расшатают ситуацию, и будет гражданская война. А то, что слушают, так я не раз даже при разговоре по телефону говорила: «ну ты же понимаешь, что нас сейчас пишут?» (попрошу заметить, нарушая все написанные конституцией права).

Какой вывод? Ну или, ребята, вам придётся предоставить такие доказательства железобетонные, и мотив в том числе, что мы все на утренней заре отречёмся от этих людей. Или вы, простите, обосрались по самые уши. Склоняюсь больше ко второму, а дальше посмотрим. Пока выглядит как дискредитация и запугивание.

P.S. Напомню, глава фракции СГ Давид Арахамия, с которым у меня была масса волонтерских проектов, оценивает своё состояние в 25 млн долларов. Мне до него далеко.


Яна Зінкевич

Зранку разом з депутатом 8 скликання Оксаною Корчинською та адвокатом Віталієм Коломійцем будемо пробиватись до Яни Дугарь.

На фото довідка, що підтверджує перебування Яни в АТО на момент вбивства Шеремета

Докази, що були надані по Яні, абсурдні навіть за своєю суттю та притягнуті за вуха.

* * *

Службова характеристика Яни Дугарь з 66 госпіталю, в якому вона служила на момент вбивства Шеремета.

Характеристика, звісно ж, позитивна, і особливо звертаю увагу на те, що з 03.06 по 28.07 вона перебувала на посаді операційної сестри (вбивство було 20 липня).

* * *

Светлана Самборска

Аваков-сфабрикаков. Зеленский-сфабрикенский.

“В довідці з АТО чітко видно, що Яна перебувала з 3 червня 2016 року по 26 вересня 2016 року в зоні АТО. В 66 мобільному госпіталі, який є закритою військовою частиною в Покровську, виконувала обов’язки операційної медсестри”.

Яна Дугарь – это одна из тех ветеранов, кому сегодня власть предъявила пидозру в убийстве Шеремета. Такие дела, друзья.

* * *

К вопросу, почему сейчас всплыло дело Шеремета. И почему дело шьется ветеранам, а, как минимум, по Яне Дугарь очевидно, что шьется. Я не отметаю версию, что цель – раскачка, я так же не отметаю версию, что цель – дискредитация ветеранов и волонтеров. Но кроме этого, вернее, вместе с этим есть еще нюансы.

Вчера-сегодня заметили, что активизировался Яценюк. Так же уже шли и идут разговоры, что Гончарука будут убирать. Кто метит на его место? А место это сейчас козырное, ведь случись что с Зе, и Премьер получит всё, если сумеет это все взять. Итак, кто?

Запомнился момент, как месяц назад мадам Йованович, давая показания в Конгрессе, очень Авакова хвалила. Думаю, эти разговоры она ведет не только под присягой. Но с ее стороны к Авакову ранее звучал (изо рта Лещенко) вопрос о радикалам. Помните: частная армия Авакова, вот это все. Вот этим делом Аваков делает себя борцом с радикалами.

И это отвечает на вопрос, почему звучат обвинения в приверженности к величию арийской расы. Идиотские с точки зрения убийства белоруса. Но делающие обвиняемых ультра-радикалами для целевой аудитории.

В общем, дело это, на мой взгляд, Аваков шьет не для Зели и не для недорогеньких, которые то ли после выборов, то ли после отъезда госпожи Йованович вопрос “Хто вбив Павла?” как-то подзабыли. И не для общества в целом, и не для любой из его частей. Целевая аудитория не здесь, на мой взгляд.

И еще нюанс. С Запада звучат возмущения преследованием Порошенко. Если получится предъявить ему обвинения в заказе убийства Шеремета (даже очень грубо сфабрикованные), возмущающиеся заткнутся.


Антон Швец

Я, хоть убей, не могу сложить версию следствия.

Я не о доказательствах, а именно о том, что Аваков продал Зе и пытался продать обществу.

Люди, не по заказу и не будучи террористической организацией со структурой, идеологией и финансами, хотят дестабилизировать страну, но не имеют никаких ресурсов, чтобы воспользоваться выгодой от этого.

Для дестабилизации они взрывают по причинам расовой ненависти опору линии электропередач и Шеремета.

Некоторые из них взрывают еще кого-то, точней, пытаются, но неудачно.

После того, как дестабилизация не произошла, эти люди продолжают жить обычной жизнью, пока их не арестовывают.

Так, штоле?

* * *

Режим турборепресій.

Але ж тебе не зачепить, ти ж віриш, ти ж не як оці…

* * *

А реформа прокуратуры у нас идет просто ах*ительная, похоже.

У нас генпрокурор ходит на брифы, где подозрения людям с железным алиби анонсируют.

И реформированные прокуроры даже пробить этого не могут.

* * *

Свобода – это рабство.
Шеремет – известный человек.
Алиби – не оправдание.
Пригрозить уволить, если не раскроют, – это не вмешательство.

Говорит нам молодой Слуга Народа.

Такой юный, а уже так хорошо нутрит ангсоц.


Tetyana Kohanovska

Сумнозвісний брифінг виглядає в сенсі мотивацій як частина системної кампанії з дискредитації добровольців та волонтерів. А в сенсі виконання – як величезна хуцпа. Вони що, справді вважають, що таке можна згодувати суспільству?

Ретельніше треба працювати, панове поліціянти, а то у вас якийсь неоковирний нашвидку зліплений кадавр получився, а не ґрунтовне переконливе звинувачення.

* * *

Так, вранішня кава зчинила необхідне прояснення в голові, й лють не так затьмарює думки, можна роззирнутися і подумати.

Отже, треба усвідомлювати – ми під атакою. Не лише добровольці й волонтери, сама ідея спротиву, сама теза “ні капітуляції”. Треба зібратися, зконцентруватися і добре зважувати свої дії, зокрема, реакції в публічному просторі.
На вістрі атаки, безумовно, аваківське кострубате шоу з цілим ЗепреЗедентом в якості guest star, і саме на нього передусім треба реагувати.

І цього разу перша реакція саме в соцмережах має ключове значення. Бо ж поки ще набіжуть вимірювання від нашої сервильної соціології. Наразі і зекоманда, і, ймовірно, світова спільнота орієнтуватимуться саме на нашу позицію.

І в цілому колективний розум наче справляється. Хутко познаходили не лише білі нитки (з канат завтовшки), якими зшито вчорашнє дійство, але й докази непричетності, як мінімум, одної зі звинувачених.

Але я хочу звернути увагу ще на один аспект. Правова логіка, що базується на презумпції невинності, цілком дозволяє нам гнівно відкидати аваківські інсинуації. In dubio pro reo – сумніви трактуються на користь обвинувачуваного. Ба більше, обов’язок доведення звинувачень лягає на сторону обвинувача, так? Хай доведуть в суді. А доті суспільство не мусить ставати на бік звинувачення. Ба більше, в разі, якщо наша розпрекрасна кишенькова Феміда ці звинувачення підтримає, звинуваченим доцільно, на мою думку, звертатися до ЄСПЛ. А може, й подавати зустрічний позов?

Але це, звісно, не мого розуму справа, як їм діяти. Най РОК заопікується. Але про те, як нам, пересічним громадянам, реагувати, цілком можна поміркувати.

І вважаю, що позиція “ось такі факти наведені, не можу коментувати, бо не знаю, що там насправді” не лише “білопальтова” й гнилувато-слизька етично. Вона ще й беззмістовна, глупа і слабка. Так само, як і будь-які зваження правдоподібності визвучених мотивів і решта доморослої детективщини. Не про те, який ти, блогер, гострий розумом і неупереджений розумник, треба дбати, а про спільний захист від атаки. Самозамилування й саморепрезентація не на часі.

Також украй нерозумною вважаю публічну позицію “ми-то розуміємо, але піпл зхаває”. Ми тим самим посилюємо впевненість в собі авторів цього дурнуватого шоу. В жодному випадку не треба їх підбадьорювати, навіть припускати публічно, що їхнє тяп-ляп зклепане шоу може когось переконати, й те не варто.

Тож, любі френди, збираймося, якщо зробити все правильно, їхню атаку цілком можливо розвернути у зворотній бік.

Невсеремось!


Сергей Марченко

Очень важно, чтобы доказательства вины подозреваемых в убийстве Павла Шеремета были серьезнее, чем принт на футболке и треп по телефону о захвате галактики. Раскрытия резонансных дел должны быть четкими и юридически безупречными. Иначе будут подозрения в политическом подтексте, и эти подозрения будут играть против власти.

Мне очень не понравился пассаж Авакова в начале брифинга о патриотизме, который не должен быть преступным. К сожалению, пока что все выглядит как подготовка общественного мнения к репрессиям против ветеранов и волонтеров.

Один из маркеров качества работы Зеленского на посту президента Украины – продолжится позорная практика барышевских райсудов или ей придет конец. Наблюдаем. Оцениваем. Делаем выводы.

* * *

Как вы думаете, почему монархи добровольно отдали право судить своих подданных судам? Ведь было очень удобно: я – король, и кому хочу, тому голову рублю или в крепость сажаю. На самом деле, все просто. Бывают судебные ошибки. Бывают процессы, когда многодетная мать-одиночка ворует на базаре еду. И получается, что судить очень не в плюс репутации монарха. Европейские самодержцы поняли это еще в средневековье.

Бубочка вчера изволили быть не просто судьей, а целым прокурором. Разве что “розбійник” не кричали. Участие политической власти в судебном процессе неприемлемо. Оно ставит под сомнение беспристрастность следствия и суда. Просто представьте себе судью, которому надо оценить доказательства по делу и вынести справедливый вердикт, когда президент, министр МВД, другие высшие должностные лица уже объявили на всю страну, что подозреваемые виновны. Будет такой судья обращать внимание на доводы защиты или постарается их не заметить и выполнить волю власти? Вопрос риторический.

Мне кажется, личное присутствие президента на бенефисе Арсена Борисыча по разоблачению человека с принтом на футболке было ошибкой. Как бы не закончился процесс, после такого давления на суд часть общества будет уверена, что подозреваемые не виновны, и лично президент участвовал в фальсификации процесса.

А Арсен Борисович – молодец. Он еще троих таких, как Владимир Александрович, переживет.


Елена Подгорная

Сразу подчеркну, я – не эксперт, не специалист во всяких там расследованиях. И стараюсь не возводить людей на пьедестал, чем бы они не занимались. Потому что мотивация у поступков и принятых решений бывает разная. Настолько разная, что иногда ой. Это касается и волонтёров. И добровольцев. И майдановцев.

Все люди разные. Все люди способны на многое такое, о чём не догадываются даже их очень близкие. Любого человека можно купить, и не обязательно деньгами. Бывает ещё куча разных способов манипулировать человеком и добиться от него желаемого. Или заставить сделать так, как нужно тебе, но думать он будет, что принял решение сам.
Жизнь непредсказуемая штука.

В данном конкретном расследовании убийства Шеремета меня очень смущает отсутствие мотива как такового. Может я чего-то не знаю, конечно. Но и на брифинге ничего правдоподобного и логичного не озвучили. Ну хотя бы сказали – деньги. Было бы понятно. Может не все поверили, но это правдоподобно. А вот это вот “с целью дестабилизации ситуации в стране…” Шо попало.

А больше всего мне не нравится последовательность событий.
Показательно садят десант МО.
Предсаммитная истерия.
Саммит.
Ура, он обосрался, но страну не сдал.
Буба – молодец.
Отвод войск и заявление, что “украинские и российские военные, и даже военные, которые воюют в рядах НВФ “ДНР” и “ЛНР” способны быстро “реинтегрироваться”, но этому мешают “праворадикалы”.
Обвинение добровольцев и волонтёров в заказном убийстве.
И разгон этой темы по всем каналам. С явной целью дискредитировать само добровольческо-волонтёрское движение и представить этих людей не героями, а криминалом, способным на убийство в мирном городе.

Нас таки сдали, но со спины, ребята.
Хотелось бы увидеть объективное расследование. А не только нарезку телефонных разговоров (кстати, имейте в виду). Ждём мотив и заказчиков. Хотя что-то мне подсказывает, что мы можем не удивиться…

Самое паскудное, что может случится в любом раскладе этого дела, – это манипуляции на таких вещах как патриотизм и война. Попытки притянуть в дело политику хоть за уши, хоть за хвост.
Виновные должны быть наказаны.
Важно, чтобы они не были назначены.

Какого хрена на брифинге делал наш преЗедент – для меня вообще загадка. Его не должно там быть. Ни тушкой. Ни чучелком. Это же прямое вмешательство в ход расследования. Может, ему уже кто-то об этом скажет? Или желание покрасоваться в победунах пересиливает любой здравый смысл?

Будет доказана вина подозреваемых или нет, но дискредитация волонтёрского движения уже есть. И добровольческого тоже. Это серьёзный удар по доверию к армии в том числе. Ещё один в череде последнего времени.

Нас всех уже обвинили.
Поэтому дело нужно держать на контроле.
“Иначе сядем усе” ©


Serg Marco

Перечитал спокойно то, что вменяют “ОПГ, убившей Шеремета”.
У меня есть сразу несколько вопросов.

Ну во-первых, следствие строится на том, что Грищенко где-то подложил взрывное устройство аналогичное тому, что взорвалось под машиной Шеремета.
Насколько я понимаю, Грищенко вменяют, что он подкладывал криминальному авторитету Чепураку взрывное устройство на растяжке, которое должно было сдетонировать во время движения машины. Мол, потому и не произошло подрыва, так как устройство “отклеилось”.
Шеремета же подорвали взрывным устройством на радиоподрыве.
То есть три года назад Грищенко делает СВУ (самодельное взрывное устройство – ред.) с дистанционным подрывом, разносит в хлам машину Шеремета, а через пару лет деградирует в подрывном деле до растяжек, что отваливаются сами от машины?
Я не вижу никакой связи между этим, извините. Да и фраза “определили по ДНК на СВУ”, ну да, у подрывников есть незыблемая традиция – окропить кровью СВУ, чтобы на них легче вышли. Ну блин, какое еще ДНК на предмете провалявшемся сутки на улице под открытым небом… Чушь какая-то…
Конечно, вы можете сказать, что какие-то узлы в СВУ были собраны схоже, и это действительно может быть правдой. Для того, чтобы это определить, всего лишь надо мотнуться в прошлое и снять СВУ с машины Шеремета, разобрать и сравнить. После того, как СВУ расщепилось посредством взрыва на частицы, сравнить его с чем-либо уже не представляется возможным.

Потому привязка “аналогичности” подрывов пока что смахивает на:
“- Слушай, мы ж ему тот подрыв прилепили? Ну там чушь, конечно, с ДНК написали, это я просто копировал часть текста с дела по изнасилованию, там сперма на презервативе осталась, но и сюда вставил… хрень, конечно, но прокатило же! Давай и Шеремета туда же, все одно висяк.
– Но там же совсем другая ситуация и подрыв дистанционный…
– А похрен, кто там будет разбираться”.
И с этого началась вся логика следствия. И основная линия по подозрению.

Во-вторых.
“Коли Грищенків затримали, слідчі зафіксували, що на судові засідання ходять друзі затриманих, – і виявили групу.”
То есть ходить на судебные заседания – это повод для пидозры?
Идем логически дальше. После того, как приняли решение, что вот у нас есть подозреваемый, которого мы будем катить по делу Шеремета, начали подбирать по друзьям, которые ходят на заседания.
И подобрали.
Телефонные переговоры, как показывает опыт “прослушки ДБР” по делу бронежилетов, могут нарезаться как угодно, чтобы соответствовать нужному смыслу.

Экспертиза, которая определила, что “из лиц определенных больше всего схожи…”- что за экспертиза-то? Очень похоже на то, что просто подобрали тех, кто подходил на лиц, которые были сняты камерами.

На тему машин и квартир Грищенко не могу сказать. Знаю, что Пума с утра до ночи пахала в те времена в “Ветерано” официанткой, не особо со стороны было похоже, что она машины и квартиры покупает.
В общем, не знаю. Буду разбираться.

Но есть один момент. Я предвзят. Мне не верится, что эти люди убили Шеремета. И я уже видел, как ахрененно у нас Нацполиция ведет расследования. Как они блистательно раскрыли дело Бузины, обвинив Medvedko Andrii Oleksandrovych на ровном месте. И да, тогда тоже был брифинг, Аваков, все дела. А потом оказалось, что произошла ужасная ошибка. Та самая ошибка, которая произошла с обвинением Новикова по делу Гандзюк. Два резонансных убийства, и по обоим менты просто взяли кого попало и попытались собрать доказательную базу из говна и палок, обвинив невинных людей.
После таких успешных расследований, конечно, предвзято будешь относиться к подобным заявлениям.

Отдельно порадовало заявление, что менты всех слушают без решения суда. Спасибо большое. Мы, конечно, это знали, как и знали, что такса за слежку за машиной – 500 долларов, а за человеком, включая его телефонные переговоры и програму определения лиц по камере, – 1000 долларов. Но в очередной раз спасибо, что подтвердили тот факт, что вам для того, чтобы слушать людей и следить за ними, закон не писан.

К слову, фото Риффмастера, где его привязывают по футболке, – ну это 3,14дц. Футболки разные. Отдельно порадовала футболка “Орландо” возле электроопор на Херсонщине, которая вообще не схожа на футболки Риффмастера. Фото Рифа того периода (стрижка бороды, прическа) не совпадают с фото подозреваемого по видео.
На тему походки вообще угорел, можете загуглить, что это вообще такое идентификация по походке. Сами же “идентификаторы” говорят о высокой неточности метода.

Яна Дугарь во время убийства Шеремета была в АТО, о чем есть необходимый документ.

Со своей стороны скажу, что с Андреем Антоненко я тоже общался по телефону, знаю всех задержаных. Нарезать-то телефонных переговоров и взять экспертизу, что я на кого-то там похож на фото/видео, у нас, смотрю, нетрудно.
Тем более я, как правило, хожу в черной куртке и штанах с накладными карманами, очень редкий образ, ага.
Так что, кароч, если че, возьмете меня на поруки, ок? А то я смотрю, кому-то срочно надо показать результат.

Буду следить за делом, буду ознакамливаться глубже, но пока выглядит все очень странно. Мотива нет, смысла нет. Если бы уже так хотелось бы качнуть, то завалили бы Портнова уже сейчас, Шеремет-то причем, вообще? А по итогу Портнов подключился во всю разьяснять, какое это ахрененное расследование.

В общем, посмотрим.


Роман Кулик

Не хочеться грати у суб’єктивщину. Але щось поки у “культивування величі арійської раси” через підрив Шеремети з метою дестабілізації (!) ситуації в країні з використанням палівного светра не дуже вірю.

Мотив викликає ще більше питань ніж оприлюднені матеріали прослушки та експертизи.

З якого дива людям з їх бекграундом бути зацікавленими в дестабілізації? Та ще у такий спосіб? Хіба що це пряма агентура РФ, а це було би легко встановити, раз поліція так пильно їх пасла.

Коротше, Авакову мало хто вірить, і ця недовіра з’явилась не на пустому місці, м’яко кажучи. Тому реакція середовища передбачувана. В купі з позиціонуванням Аваковим і Зеленським підозрюваних як без п’яти хвилин підтверджених убивць Шеремети справа викликає купу питань.


Гліб Бабіч

Невже вам все це нічого не нагадує?
Масштабність відпрацювання справи щодо вбивства одного, нехай навіть відомого, журналіста. Розмах полотна. Глибина розкопу.

Свого часу товариш Сталін дуже любив подібний масштаб.

Який брифінг! Тріумф!
Мені особисто не вистачало тільки маленьких круглих окулярів на новому Берії.

Бачите, все міряється на сотні та тисячі.
Відпрацьовано мільйони телефонних з’єднань, десятки тисяч дзвінків, сотні будинків, тисячі квартир, сотні виїмок документів.
З таким масштабом можна захоплювати всесвіт.
З таким масштабом на контроль ставляться всі активні інакодумці в рамках однієї єдиної справи.
Яка перспектива!

І ви подивіться, яке опукле майстерне охоплення “всієї цієї патріотичної тусовки”.
Військові, добровольці, волонтери, медики. Ріффмастер – взагалі два в одному – і музикант патріотичного спрямування, і ССОшнік.
Меседж читається чітко – всі вони непередбачувані та здатні на все.
Вони – потенційні злочинці та маргінали.
Вміло міксується тема грошей і майна.
Вміло розставляються акценти, вміло дозується нарізка розмов і “доказів”.

За вуха притягується все – від масштабу впливу смерті Шеремета на дестабілізацію (чого, до речі, не сталося) до демонстративно сумнівних доказів, розбіжностей і неприкритого абсурду.

Сигнал нам – ми контролюємо вас всіх. Ми готові фабрикувати та шити білими нитками. Скоро відкриється велике полювання.
Довоювалися, курви!

Сигнал іншим – “ці атошнікі” вже за*бали всіх! Вони небезпечні, непередбачувані та готові на все. Але ми захистимо тебе від них. Просто аплодуютй нам і не звертай увагу, що у нас не сходяться кінці з кінцями.

Настають часи великих справ і розкритих змов. Шоу дідуся Сталіна вже стукає в серця нащадків.

Одного журналіста, за версією слідства, вбивала ціла злочинна організація. З метою дестабілізувати цілу країну.

Навіть не сумнівайтеся – замовника призначать масштабного. А потім “ниточки потягнуться” до інших справ.
Судові засідання добре продаються на телебаченні.

Залишилося не так багато до того, як струсять пил зі словосполучення “ворог народу”.
Тим більше що народ вже готовий.
А з нас вийде дуже колоритний “ворог”.

До речі, маленький рябенький Йосип теж здавався спочатку смішним і жалюгідним.
А маленький вова П. так нікчемно тягав портфель за Собчаком.
Ніхто навіть не помітив переходу до стану, коли всім стало не до сміху.

Я ж, як зазвичай, перебільшую, так?
Параноїк?
Просто кажуть, якщо у вас немає параної, це не означає, що за вами завтра не прийдуть.
Патріоти х*ви…


Daniel Tchikin

Кое-что из сказанного мною ранее о том, что Бубочка пытается сменить кукловода с бородатого сына Синая на безбородого внука Арарата, подтверждается.

Аваков оказывает Зелечке услугу – поднимает ему рейтинг участием в резонансных брифингах по резонансным уголовным делам. Точнее, это Зелечка так думает.

На самом деле, происходит нечто совершенно противоположное. Арсен Борисыч топит хрипатого вьюношу в потоках свежего дерьма и, фигурально выражаясь, “повязывает кровью”. На собственный рейтинг министру внутренних дел плевать с телецентра на Куренёвке: его просто нет, этого рейтинга. Путь Авакова – путь договорняков и закулисно-подковёрных компромиссов, никак иначе. Но, поскольку Вова скудоумен, он в упор не понимает подвоха и на полном ходу врывается в расставленные силки. И, по какой-то причине, некому даже дать ему дельный совет.

Дело Шеремета – дело “для своих”. Широкая общественность даже не помнит, кто это и зачем. Просто очередной штрих к созданию негативного образа прежней власти – “подумать только, совсем распоясались, уже журналистов среди бела дня взрывают” – и на том всё. А те, кто помнят, – люди, скажем так, в теме. И на них аваковский спектакль произвёл, мягко говоря, неоднозначное впечатление. Даже верноподданные сливные бачки, типа той же Богуцкой, затормозили в неуверенности – дескать, “ну, мы не можем знать наверняка, будет суд, он во всём разберётся” и т. д., и т. п. Один Портнов радуется – хорош союзничек, сказать нечего.

То есть закалённый в боях интриган втянул молодого дурачка, как выражаются в некоторых кругах, в откровенный блудняк. Дело выглядит даже не шитым белыми нитками, а слепленным при помощи жвачки. И в данном случае под прицелом не одиозные чиновники, типа Пашинского, не чиновники порядочные, типа Грымчака, и даже не чиновники армейские, типа Марченко. Под прицелом – волонтёры и бойцы ВСУ. А армия у нас в обществе, как мы помним, на первом месте по уровню доверия. Не говоря уже о том, что людей с ружьём, в принципе, лучше не злить.

Набрасывать на армию может либо законченный камикадзе, либо ну очень хитрожёлтый субъект, который не дорожит своим имиджем и надеется сделать камикадзе из кого-то ещё. Что, в принципе, и наблюдаем.
Когда между Вовой и Ростовом окажется лишь тонкая синяя линия из полицейских с нацгвардейцами, догадайтесь с одного раза, к кому он побежит за спасением. Даю подсказку: уж точно не к Коломойскому.

Другое дело, что Арсен Борисыч может и доиграться. Стихия – штука непредсказуемая, и предугадать, насколько сильно она разгуляется, по плечу не всякому метеорологу.


Константин Нескоромный

Зеліне твердження, що “я не лох”, не витримує жодної критики.

Зеля – лох. І брехун. Ну що брехун, то було відомо завжди. А от що лох – вже наявно видно.
Менш ніж за 24 години після громкої заяви по “вбивцях шеремета” стає відомо, що:

– Один із основних фігурантів, Яна Дугарь, була в АТО, і має залізобетоне алібі ,
– Юля постить фоточки з дома в вечір закладання вибухівкі,
– Антон має довгу бороду, а не коротку як на відео, і спокійно готується до коцерту на наступний день.

Ви там зовсім уху їли? Мотивів нема. Незвична поведінка – нібито вимкнений телефон. Тобто вимкнений телефон – незвична поведінка для врача-хірурга, а закладання вибухівки ну то такоє, з ким не буває? Після такого в звичайних людей мають бути тижні незвичної поведінки, а не вимкнені телефони на добу. Начебто вимкнені.

І зеля підписався особисто під усім цим лайном.
Зеля роздає інтерв’ю. Планує делегацію в лугандон. Мєнти готові співпрацювати з вбивцями для “патрулювання”. Військови “реінтегруватися з росіянами”. Так, це буде успіх. План надійний як швейцарський годинник. Тільки доведеться 300 тисяч кудись подіти та найти нових. Певно, краще одразу з рф завезти. Чи з РБ.

Нє, все нормально. Мєнти були і залишилися мєнтами, вони там не для “служити та захищати”, і тому патріоти для них вороги, справу вигадаємо, а з вбивцями порішаємо. Все норм. Победні реляції.

Але ж вам казали, що так буде. А коли ви до дому запрошуєте вбивць і катів, то на бутилку посадять в першу чергу вас. І винними зроблять саме вас.

Вдало зеля в Париж згоняв. І якщо в нього була можливість обрати вірний шлях, то невозвратна точка була вчора – зеля самостійно, як справжний лох, завізував війну беспредельщиків проти невинуватих і не зручних громадян. Невинуваті будуть сидіти, а вбивці їх охороняти. ОРДЛО в рамках всієї країни.

Ну давайте далі про державу в страпоні. Тут мєнти без ордеру слухають телфони, а ви солодкі реляції про як це зручно мати додаток поєднаний з ментами.
Щож. Будуть вам нові Врадієвки. Нові закатовані люди. І посаджені невивинні люди.

Країна перетворюється на концтабір. Але так буває завжди, коли обираєш капітуляцію замість свободи и боротьби до перемоги, – пайка баланди і в стойло.


Олена Монова

В гораздо большей степени, чем все нестыковки, вместе взятые, в тех “доказах”, что вчера показал на брифинге Аваков, меня бентежить присутствие там Вавы. Прямо интригует до полного изнеможения, со вчерашнего вечера строю конспирологические версии.

Вавы там быть не должно было. Ни в коем случае и ни под каким соусом. Потому что это расценивается однозначно как прямое и неприкрытое давление на суд.

Если на брифинге с помпой и с цирковыми зазывными вскриками “спешите видеть, вы такого еще никогда не видели!” присутствует первое лицо страны, я расцениваю это исключительно как маркетинговый ход. Весьма удачный с точки зрения Авакова и крайне неудачный для Зеленского. Аваков вчера продавал слона в праздничной упаковке. На упаковке — императорское табло.

И даже если вместо слона в упаковке окажется дохлая крыса, то все равно будут говорить, что это слон. Ведь императорская печать, и вот он сам стоит, лыбится довольный. Что может быть надежнее и весомее всех доказательств мира?

Я не знаю, чем этот прожженный умный чорт заманил Ваву на брифинг. Четко отдавая себе отчет, что тем самым его подставляет. Замазывает по самые брови. Возможно, именно это и было нужно, замазать. Как раньше старые бандосы замазывали юных бандосиков в мокрухе.

Но одно я знаю точно: Вава, ты попал.
И что мы только начали ох*евать в этой истории.


Alex N Alex Noyt

Ночь с 19 на 20 июля 2016:

– Риффмастер дает концерт на Фроловской.
– Яна Дугарь в АТО, работает медсестрой в госпитале, закрытой в/ч в Покровске.
– Юлия Кузьменко смотрит с ребенком мультики дома, готовясь выспаться перед очередной рабочей сменой зав. отделения детской хирургии.

Они еще не знали, в отличии от Авакова и Зеленского, что в это самое время они, оказывается, “захопившись ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи величність арійської раси, прагнучи зробити свої погляди об’єктом уваги громадськості”, шли убивать Шеремета.


Додатково

Роман Малко

Как я убил человека.

В 2014 году меня задержали по обвинению в убийстве мужчины. Меня… работника телевидения с 13 летним стажем. В убийстве…

По всем центральным СМИ разместили моё фото и признание в убийстве.
Роман Малко убил человека.
Большего шока у меня не было. Как эту новость не увидела моя Мама- это чудо!

Меня задержали красиво: маски шоу, спецподразделение, обыск, отпечатки пальцев, не давали позвонить, не разрешали связаться с адвокатом. Все как всегда в этой стране. Меня задержали утром около 10:00 и около 23:00 меня отпускают домой. Вот совершенно просто – снимают наручники и отпускают домой!!! Сотни звонков от друзей с непониманием ситуации, которую я и сам не понимал. Но меня отпустили.

Потом оказалось, что и оружия никакого не было, но в СМИ уже об этом ничего не говорят, просто все летит, как снежный ком. Все красиво хайпанули на убийстве, и тишина.
Только спустя несколько дней я узнал, что нашли убийцу, вещи, улики в крови.
Этого убийцу, которого назвали, я не знал и понятия вообще не имел, кто это.

Так вот, меня обвинили в убийстве без суда и следствия, унизили, оскорбили морально, – никто даже не извинился!!! Вы даже не представляете, сколько я потратил сил, нервов для того, чтобы информацию об убийстве с моим именем убрали с центральных каналов и интернет изданий!
История это моя, с фактами, поэтому я её и рассказал. Мне повезло, нереально повезло, что меня не посадили! Ни за что!!!
Так что я НЕ ВЕРЮ, что волонтёр, врач-нейрохирург – убийца!
ДО ТЕХ ПОР, ПОКА СУД НЕ ПРИМЕТ ОКОНЧАТЕЛЬНОЕ РЕШЕНИЕ!

Надеюсь, после этого поста меня не привлекут опять по какой-то новой хе*не.

ИЗВЕСТИЯ в Украине: УБОП «накрыл» в Киеве вооруженных автомайдановцев. 25.03.2014

Версии.com: УБОП «накрыл» в Гидропарке вооруженных автомайдановцев. 26.03.2014


УП: АТОвець заявив, що йому пропонували “взяти на себе” справу Шеремета

“Учасник АТО Владислав Грищенко, підозрюваний у замаху на вбивство в Івано-Франківській області, заявив, що слідство пропонувало йому визнати себе винним у справі вбивства журналіста Павла Шеремета…”

ATR: Яна Дугарь была за границей в момент «подготовки убийства» Шеремета — адвокат. 13.12.2019

“Адвокат подозреваемой в убийстве Павла Шеремета Яны Дугарь во время заседания суда по избранию меры пресечения сообщил, что его подзащитная была за границей в тот день, когда, по версии следствия, она снимала камеры наблюдения возле дома журналиста”.

Радіо Свобода: Як рок-музикант став сержантом ССО: інтерв’ю з автором гімну українських спецпризначенців

“Пісня «Тихо прийшов, тихо пішов» Андрія Riffmaster Антоненка для українських спецпризначенців є особливою – майже гімн Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил України. Сам автор музики й тексту «пісні спеціального значення» колись навіть уявити не міг, що подібна музика взагалі у нього з’явиться. Каже: тривалий час військові пісні були представлені здебільшого шансоном з радянсько-афганської війни – а це зовсім не те, що рок-музиканту до вподоби. Сержант ССО Антоненко поділився із Радіо Свобода баченням того, що саме (і музика не є винятком) мотивує українських бійців, і розповів, як військова служба стала його роботою”.

 

Фото на заставці  © Facebook Яна Зінкевич 13.12.2019, 15:13
Яна Зінкевич: Яні Дугарь винесли рішення цілодобового домашнього арешту.Заяви 4 депутатів про поруки навіть не захотіли слухати (депутати Зінкевич ЄС, Корчинська 8 скликання, Величкович ЄС, Бондар ЄС. Зараз на наступному засіданні по Юлії Кузьменко. Після цього наступне по Ріффмастеру (його обвинувачення подає організатором). У всіх трьох суддя Вовк (той, що колись повернув Портнову 7 млн).

Автор