Зелене поліграф-шапіто

Микола Княжицький

В Україні спалахнув новий корупційний скандал. Депутати з фракції «Слуги народу» звинувачують своїх колег в отриманні хабаря від А. Яценка за блокування скасування корупційної схеми в бюджеті. Здавалося б, серйозна підстава для детального розслідування питання антикорупційними органами. НАБУ та САП повинні в стислий термін провести розслідування інформації та поінформувати суспільство – мав місце подібний факт чи ні.

Натомість, що ми бачимо? Депутати і політики знову намагаються влаштувати з цього питання шоу, перетворюючи боротьбу з корупцією в цирк. Правду у владній команді вирішили встановити через проходження «детектора брехні». Нікого не хвилює, що це не матиме жодного сенсу і юридичних наслідків, а корупція – це саме поняття юридичне. Це конкретний злочин, за який є конкретне покарання. Але «слуги» хочуть запустити якесь нове реаліті-шоу «Депутат на поліграфі» і цим вирішити проблему.

Пропоную не зупинятись і підійти до питання ще більш творчо – всім звинуваченим в прямому ефірі прийняти «сироватку правди» і розказати про те, чи були хабарі, чи ні. Ну а НАБУ, САП та ДБР розпустити як такі, в яких немає потреби, і на зекономлені гроші закупити поліграфів і «сироваток» та встановити, що тепер лише так в Україні розслідуються злочини.


Volodymyr Ariev

Я вважаю, що великий лідер і любимий керівник «Слуг народу» має показати приклад пастві.

Даєш поліграф-марафон в прямому ефірі!

Тим більше, питань накопичилось.

Світова увага і новий запис в книзі рекордів гарантовані.

 


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Поліграфна дискусія

Конфлікт, що стався між нардепами Дубінським і Арахамією висвітлив цікаві процеси всередині фракції «Слуга народу». Фракція явно на межі розколу, і що станеться після – важко спрогнозувати.

Почати можна з голосування за законопроект про судову реформу Зеленського. Мало хто помітив, що аби його прийняти фракції «Слуга народу»… не вистачило голосів. 18 нардепів-мажоритарників не голосували, і якби не голоси позафракційних – законопроект був би провалений. Історія викликала збурення на Банковій – це вже не перший випадок, коли нардепи-служки ігнорують голосування. Вказану групу «відступників» експерти пов’язують з нардепом Олександром Дубінським, якого мер Дніпра Борис Філатов назвав особою наближеною до олігарха Коломойського.

Судячи з діяльності Дубінського, Коломойський сильно незадоволений чинною владою, і є від чого. В Україні суди повертати банк «Приват» Коломойському не наважуються, а у той самий час тривають розгляди позовів банку «Приват» у суді Лондона. За висновками якого уважно слідкують веселі хлопці з ФБР США. Руками Дубінського Коломойський шантажує Банкову, влаштовуючи їй демарші у Верховній Раді і явно погрожуючи розколом фракції. Очевидно, Банковій це порядно набридло.

Не знаю, чи справді у «Слузі народу» вирішили ліквідувати схеми легендарного екс-нардепа Яценка (одна Тендерна палата вже стала історією української політики), чи це була пастка для групи Дубінського. Але. Практично зразу після того, як 11 нардепів, включаючи Дубінського, на засіданні фінансового комітету провалили розгляд законопроекту, з легкої руки екс-нардепа Сергія Лещенка була запущена чутка – нардепам, які не підтримали законопроект, Яценко заплатив по $30 тис. Далі – більше. 23 жовтня справу з метою перевірки інформації порушила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Все, що сталося потім, ми спостерігали 23 і 24 жовтня – і бурхливу істерику Дубінського, і пропозицію йти перевірятися на поліграфі, і «поліграфування у прямому ефірі». Цікаві два моменти. Голова фракції Давид Арахамія зразу перевірку на поліграфі не пройшов, бо відмовився поліграфолог, мовляв, йому треба підготуватися. До результатів Дубінського теж питань до біса, і їх вже озвучив політтехнолог Віктор Уколов. На Дубінському були відсутні кілька датчиків, обов’язкові при проведенні дослідження. Враховуючи, що поліграф і так не дає 100%-го результату, можна вважати, що результати Дубінського вірні з вірогідністю 50% – або збрехав, або ні. Проте.

От розумієте, свари в прямому ефірі та змагання на поліграфах – це шоу. Показуха для наївного глядача перед екраном. А НЕ показуха – це кримінальна справа порушена САП. І для САП дані поліграфів – це лише привід для роздумів, не більше. Реальна ситуація виглядає так. Депутати, які провалили закон по схемах Яценка, – під перевіркою САП. Дубінський криком кричить про низку корупційних законів, вже прийнятих фракцією «Слуга народу». По-факту він зайняв позицію, яку в БПП свого часу займали Лещенко, Найєм і Заліщук, такої собі опозиції всередині більшості. Очевидно, якщо справа зараз дійде до уходу Дубінського з фракції – мандату нардепа він не втратить, проте разом з ним піде ще частина депутатів СН, які почнуть, з одного боку, захоплено критикувати фракцію «Слуга народу», а з іншого, активно перетягуватимуть «служок» до себе. «Слузі народу» доведеться тоді створювати коаліцію з позафракційними або з «Батьківщиною» Тимошенко, а в цьому випадку про впровадження ринку землі можна забути. Кого в разі розколу почне підтримувати канал «1+1», гадаю, здогадатися не важко. І так. Все це означатиме повноцінну війну між Зеленським і Коломойським. На чиєму боці тоді опиниться Богдан – зразу не скажеш.

Певно саме тому Арахамія вже заявив, що ніякого розколу у «Слузі народу» нема – просто йдуть дискусії. Хай навіть так. Але справа в тому, що апетити Коломойського нікуди не діваються, відтак Дубінський буде підкладати свиню фракції знову і знову. Тож розкол «Слуги народу» неминучий.


Джон Смит

Депутатів-слуг, що взяли хабар 30 тисяч доларів, перевірить на чесність голова СБУ-слуга, що гуляв на ювілеї соратника Медведчука, за наказом президента-слуги, який веде договорняки з Коломойським про повернення ПриватБанку.

Боженька! Яка прекрасна твоя роса!

 

 


Іван Виговський

Зеленое порно.

Слуги народа и полигра.


Алексей Петров

Не… Это всё, конечно, хорошо. Истерики и полиграфы. Деньги брали или не брали? Если брали, то почему не поделились? И почему тогда не всем дали? Ну и так далее по списку…

Но меня сейчас беспокоит трошечки другой вопрос. А кто привёл (фактически за ручку) этих «комсомольцев» в парламент?

Кто потрясал списком самых честных и неподкупных?

Кто, в конце концов, должен отвечать за эту, блд, зелёную дрим-тим, которая за неполных два месяца работы умудрилась обкакаться по самые ресницы?

Володя! Ты где? Ау…


Роман Доник

Самое смешное во всем этом полиграф-цирке – это наблюдать, как “хороший парень” Давид Арахамия сцыт в глаза своим избирателям.

Если кто забыл, то Арахамия знает, как правильно должны проводить это действо. Потому что он в 14 году проходил полиграф, когда заходил в МО в составе волонтерского десанта. Тогда все проходили полиграф. И Арахамия, и, кстати, Бирюков. Что не мешало каналу 1+1 и Дубинскому рассказывать о злодеяниях прошедшего полиграф Бирюкова.

Избиратели слуг, вы хоть иногда промакивайте салфетками глаза. А то закиснут от чужой мочи.


Николай Ткаченко

А можна подивитися у записі проходження курчявого поліграфу? Адже поліграфолог – це набагато гірше ніж узіст – тупо галіме суб’єктивне трактування якихось показників. А вам сцикунам слабо викласти відео наживо? Хто знає, може, цей поц взагалі той поліграф не проходив. Довіри до таких проституток як поліграфологи немає.

Особо наголошу: не дивлячись на те, що на поліграфі збираються об’єктивні показники, слабкою ланкою завжди була і буде інтерпретація суб’єктом обстеження цих показників. Та із-за ненадійності інтерпретацій та сумнівної валідності результатів від цього методу давно вже (більше 10 років як) відмовились в розвинених країнах.

Але для наших місцевих аборигенів все доходить із запізненням, як і різні новомодні речі в дев’яностих-нульових доходили з лагом в 10-20 років, коли в розвинених країнах мода на ті лахи давно пройшла. Парадоксальна хрінь: наші розумники, із-за інформаційного лагу, користуються застарілими і сумнівної ефективності технологіями. І так майже всюди.


Сергей Марченко

Чего я не понимаю, так это почему детектор лжи, а не НАБУ, САП, ДБР, Антикоррсуд?

В моей картине мира закон должен быть один для всех. Украл Свинарчук? Сел Свинарчук! Взял взятку Дубинский? Сел Дубинский!

А то получается так: избиратель Слуги народа украл аккумулятор с трактора и сел на 5 лет. И не надо никакого детектора лжи. Достаточно обычного районного суда. Почему избиратель Слуг после нарушения закона идет в тюрьму, а сами Слуги – на полиграф?

Ведь детектор лжи не может быть доказательством в суде, и народным депутатам тюрьма не грозит. Весь смысл цирка с полиграфом только в том, чтобы Слуги народа не брали на карман в обход Солнцеликого. Это не борьба с коррупцией, а политическая коррупция в чистом виде.

И да, схемщик Яценко не интересует САП, НАБУ, ДБР при Зеленском точно так же, как не интересовал при Порошенко. Ну, крадет по миллиону в день только на электронных площадках – так разве ж это деньги? Вон НАБУ начальника ЖЕКа поймало. Не до Яценко антикоррупционерам.

А дело таки САП возбудила. Респект. Интересно, чем закончится.

 

 

Колаж на заставці © Василь Скоробогач

Автор