До Дня Незалежності України в столиці відбулось освячення парадних розрахунків НГУ

Сьогодні у Києві в Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося освячення парадних розрахунків Національної гвардії України.

Вже протягом місяця проходить підготовка військовослужбовців до участі в урочистому марші з нагоди 26-ї річниці Дня Незалежності України.

Напередодні генеральної репетиції курсанти Національної академії Національної гвардії України та військовослужбовці військової частини 3030, вже вбрані у форму одягу для участі у параді, вишикувалися на території собору.

У ритуалі освячення взяли участь: секретар святійшого Філарета Київської Української Православної Церкви Київського Патріарху Агапіт та голова ксенодального управління військового духовенства УПЦ КП Митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан.

Промовляючи слова настанови та благословення голова ксенодального управління військового духовенства УПЦ КП Митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан додав: “Ми разом з вами, і цей парад, до якого ви готуєтесь призначений саме для того, щоб підкріпити віру нашого народу…”

Також на заході були присутні уповноважений від УПЦ КП за взаємодію з військовими частинами отець Іван та начальник управління по роботі з особовим складом Головного управління Національної гвардії України полковник Вячеслав Ященко.

Альона Крижановська,
фото автора та Руслана Мусевича

Джерело

Автор