Втрата довіри

Після таких жахливих обстрілів і руйнувань влада мала б звернутися до світу про допомогу з відновлення, якби не корупційний скандал зі збором і розподілом коштів на Охматдит.

Читати далі

У двох інститутах НАН України — різні погляди на чинний правопис

Директор Інституту мовознавства НАНУ Богдан Ажнюк вважає український правопис у редакції 2019 року легітимним, а директор Інституту української мови НАНУ Павло Гриценко — «фальшивим».

Читати далі

Коли для тебе почалася війна?

Наразі немає різниці, коли вона для тебе почалася. Важливо, що ти, я та кожен із нас робить зараз для Перемоги. Для того, щоб ми були. Були демократичною країною, а не концтабором.

Читати далі

Курськ не випадковість. І не коштом Покровська

Нас постійно відволікають чимось від чогось. То Нацбанк шагом від Клавдії Петрівни, то Клавдією Петрівною від Курська, то Курськом від Покровська. Останнє важливе, треба розібратися.

Читати далі

Санкції на часі. 05.09.2024

США ввели санкції проти «РІА Новості», Russia Today та Маргарити Симоньян та звинуватили їхніх співробітників у відмиванні грошей. Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій станом на 05.09.2024.

Читати далі

Полювання на Shahed-136 уночі 5 вересня та повстання машин

Було запущено 78 дронів-камікадзе Shahed-136. Разом “збитих” та “посаджених” – 75. Але найцікавіше, 2 дрона-камікадзе повернулися до росії, один вирушив на екскурсію до білорусі.

Читати далі

Кейс про витік даних із НАБУ і Гізо Углаву

Стосовно звільнення першого заступника директора НАБУ Гізо Углави – що було, що буде, які перспективи. Мої, як голови Ради Громадського Контролю НАБУ, припущення, думки та факти.

Читати далі

Переставляння ліжок в уряді

Незалежна Україна ще не знала такої управлінської неспроможності, яку має тепер. Ще й у час таких надвипробувань. Ми якось непомітно пройшли горизонт подій чорної діри держуправління, яку створив ОП.

Читати далі