Порошенко на Асамблеї Європейської народної партії в Брюсселі (фото, відео)

Порошенко на Асамблеї ЄНП закликав Євросоюз зробити все для перемоги України

Петро Порошенко під час виступу на Політичній асамблеї Європейської народної партії у Брюсселі закликав європейських партнерів зробити все необхідне для перемоги у війні проти російської агресії. Він наголосив: Україна робить Євросоюз сильнішим, а впевнене лідерство ЄНП на виборах до Європарламенту демонструє перемогу спільних цінностей.

«Виклики, які були перед цими виборами, ніколи не були настільки складними. І вони перетворили ці вибори на європейський вотум довіри – нашим принципам, нашим цінностям, керівництву і стратегії ЄНП. Тож мої вітання: європейці підтримують і довіряють нам. Ця перемога на виборах цілком заслужена, адже ЄНП – це висока відповідальність і реальні справи», – сказав Порошенко.

Він нагадав, що Єврокомісія ніколи ще не була настільки ефективною, як протягом 5 років під керівництвом Урсули фон дер Ляєн. «Комісія на чолі з фон дер Ляєн виконала всі свої обіцянки. ЄС ніколи не був настільки єдиним і ефективним на геополітичному шляху. Саме Україна розширила межі Європейського Союзу і зробила його сильнішим, ніж будь-коли. І це – наша спільна перемога», – наголосив лідер «Євросолідарності».

«Ніхто навіть не міг уявити, що ЄС, який займається торгівлею, економічною інтеграцією та спільними правилами, буде наполягати на посиленні військових секторів у державах-членах і шукатиме зброю по всьому світу. Ніхто не міг повірити, що ЄС і країни-члени мобілізують 32 мільярди євро на військову підтримку України. Неймовірно! ЄС скоротить залежність від російського газу та нафти? П’ять років тому не всі вірили в таку можливість. І що цей ЄС розпочне нову амбітну хвилю розширення, яка завершить еру сірої зони в Європі», – констатував Порошенко.

Він зазначив, що дуже символічним завершенням поточної каденції Єврокомісії та Європарламенту є офіційний старт переговорів про вступ та безпрецедентна програма підтримки України.

«Протягом наступних п’яти років ЄНП вестиме Європу до її майбутнього. І якщо є політична сила, яка стоїть на захисті проти спільних зовнішніх ворогів, а також популістів, правих чи лівих, – то це ЄНП. Я глибоко вірю, що разом ми можемо досягти історичного геополітичного успіху. Щоб це відбулося, перш за все ми повинні виграти нашу війну з путіним. Без перемоги тінь агресії, вбивств і руйнування буде нависати над Європою і підриватиме наш амбіційний план інтеграційного проєкту», – сказав Порошенко.

Він перерахував ключові елементи формули перемоги України:

  • Підтримка Україну до перемоги, а не до кінця.
  • Зброя в Україну – без обмежень обсягу, обмежень дальності та обмежень цілей.
  • Не боятись дивувати путіна креативними ініціативами.
  • Санкції з пекла, щоб відрізати ресурси, щоб зупинити здатність путіна фінансувати війну.
  • Членство України в ЄС і НАТО.
  • Фінансова допомога Україні для підтримки макроекономічної стабільності.
  • Україна переможе як демократія. І тому війна не повинна бути приводом для гальмування або відступу від реформ і переходу до автократії.

«Україна має бути серед пріоритетів порядку денного Єврокомісії з першого дня. Відданість підтримці України має бути однією з ключових вимог до наших нових членів Європейського парламенту. Нова делегація Європарламенту до нашого парламентського комітету Асоціації та неформальної групи друзів України має бути сформована якнайшвидше. Бажано – в перший день роботи Європарламенту», – наголошує Порошенко.

«І відвідайте Україну. Це дуже важливі символічні кроки, будь ласка, прийміть наше запрошення. Наша єдність і солідарність врятують усіх нас, і це єдиний шлях до перемоги», – резюмував лідер «Євросолідарності».

Джерело

 

Порошенко закликав лідерів ЄНП та Євросоюзу посилити проукраїнську коаліцію у новому складі Європарламенту

Петро Порошенко, який бере участь у Політичній асамблеї Європейської народної партії, під час зустрічей з європейськими лідерами закликав посилити проукраїнську коаліцію у новому складі Європарламенту.

Під час розмови із Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн Порошенко подякував за старт переговорів про вступ України в ЄС і зазначив – це потужний сигнал підтримки всьому українському народові та нашим Збройним Силам. «Говорили про те, що підтримка України має залишатися одним із ключових пріоритетів для нового складу Єврокомісії. Думаю, що з такими перевіреними надійними друзями на чолі так і буде», – наголосив Порошенко.

Під час зустрічі з Президентом Європейської народної партії Манфредом Вебером лідер «Євросолідарності» привітав політичну родину ЄНП з перемогою на загальноєвропейських виборах. «Це має зміцнити потужну проукраїнську коаліцію в наступному складі Європарламенту. Наголосив, що підтримка України в перемозі проти російської агресії та просуванні на шляху до членства в ЄС має залишатися у фокусі роботи як нового Європарламенту, так і нового складу Єврокомісії. Закликав Європейську народну партію докласти зусиль для схвалення резолюції на підтримку України до Перемоги однією з перших резолюцій нового Європарламенту, що стане чітким сигналом і для українського народу, і для путінського режиму. Обговорили ситуацію на фронті та потреби Збройних Сил. Також запросив керівництво ЄНП в Європарламенті організувати один з перших закордонних візитів в Україну», – пише Порошенко у соцмережах.

Він також привітав із перемогою депутата Європарламенту, доповідача по Україні Міхаеля Галера. «Радий, що справжні друзі України успішно подолали загальноєвропейські виборчі перегони, зокрема завдяки досвіду, системності та відданості власним принципам. А також, що в стінах Європейського Парламенту збережеться міцна проукраїнська коаліція. Обговорили актуальну ситуацію та потреби України на фронті, привітали початок вступних переговорів між Україною та ЄС і скоординували перші ініціативи нового складу Європарламенту на підтримку нашої держави», – повідомив Порошенко.

Джерело

 

Порошенко обговорив з Єврокомісаром Ганом зміцнення економічної стійкості України

Петро Порошенко в Брюсселі провів зустріч із членом Європейської Комісії з питань бюджету Йоганнесом Ганом.

«Вже 15 років у складі Єврокомісії він тримає під пильним оком та допомагає просувати порядок денний європейської інтеграції України. Тепло згадали і наші спільні історії успіху — підписання та ратифікацію Угоди про асоціацію, запровадження безвізового режиму з ЄС, проекти секторальних інтеграцій, а також наші дискусії щодо перспектив членства України в Євросоюзі», – повідомив Порошенко у соцмережах.

«Привітали історичну і для України, і для ЄС подію щодо початку переговорів про вступ України до ЄС, які мають стати справжньою платформою для об’єднання українського суспільства навколо спільної цивілізаційної мети», – переконаний п’ятий Президент.

«Обговорили ситуацію на фронті та першочергові потреби ЗСУ, шляхи зміцнення макроекономічної стійкості та безпеки критичної інфраструктури, а також важливість забезпечення поваги до верховенства права та демократичних інститутів як ключа до успішності вступних переговорів», – пише Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко у Європарламенті обговорив з Групою друзів України критичні потреби ЗСУ

Петро Порошенко у Брюсселі зустрівся із Групою друзів України в Європарламенті. «Це стало доброю традицією під час моїх візитів до Брюсселя. Дякую Петрасу Ауштрявічусу за незмінне лідерство та підтримку України в стінах представницької інституції ЄС», – написав Порошенко у соцмережах.

«Відзначили початок вступних перемов між Україною та ЄС, заради успіху яких працювали тривалий час. А також підтвердили важливість парламентської складової на шляху досягнення відповідних критеріїв та членства в ЄС. Важливу увагу приділили фундаментальним цінностям, стану демократії, верховенству права та багатопартійному парламентаризму як визначальним елементам подальшого розвитку та успіху України на шляху до ЄС», – констатує п’ятий Президент.

«Докладно обговорили і ситуацію на фронті, критичні потреби українського війська та нашу спільну перемогу над агресором», – пише Порошенко.

Раніше Порошенко під час виступу на Політичній асамблеї ЄНП назвав ключові елементи формули перемоги України:

  • підтримка Україну до перемоги, а не до кінця.
  • Зброя в Україну – без обмежень обсягу, обмежень дальності та обмежень цілей.
  • не боятись дивувати путіна креативними ініціативами.
  • санкції з пекла, щоб відрізати ресурси, щоб зупинити здатність путіна фінансувати війну.
  • членство України в ЄС і НАТО.
  • фінансова допомога Україні для підтримки макроекономічної стабільності.
  • Україна переможе як демократія. І тому війна не повинна бути приводом для гальмування або відступу від реформ і переходу до автократії.

«Україна має бути серед пріоритетів порядку денного Єврокомісії з першого дня. Відданість підтримці України має бути однією з ключових вимог до наших нових членів Європейського парламенту. Нова делегація Європарламенту до нашого парламентського комітету Асоціації та неформальної групи друзів України має бути сформована якнайшвидше. Бажано – в перший день роботи Європарламенту», – наголосив Порошенко.

«І відвідайте Україну. Це дуже важливі символічні кроки, будь ласка, прийміть наше запрошення. Наша єдність і солідарність врятують усіх нас, і це єдиний шлях до перемоги», – резюмував лідер «Євросолідарності».

Джерело

 

Порошенко: Україна – за столом переговорів з Євросоюзом, але попереду багато роботи

Петро Порошенко, який бере участь у Політичній асамблеї ЄНП в Брюсселі, в коментарі журналістам заявив, що старт вступних переговорів – це величезний крок вперед і початок великої спільної роботи. Він також зазначив, що це, перш за все, заслуга Збройних Сил України і всього українського народу, який платить величезну ціну за свою європейську мрію.

«І це ціна, яку платили українці в Маріуполі, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Бучі, Бородянці, Ворзелі, Ірпені і по всій Україні. І зараз продовжують платити, і бої в Часовому Ярі, в Куп’янську, Оріховому, Вовчанську, по всій лінії фронту є запорукою того, що українці як нація роблять все можливе для того, щоб нам повернутися в європейську родину народів», – зазначає пʼятий Президент.

«Це те, про що ми мріяли, і це те, про що мріяли українці, коли виходили на Революцію Гідності, Герої Небесної Сотні. І ті, хто зараз зі зброєю в руках захищають Україну», – наголошує Порошенко.

«Українці нарешті сіли за стіл переговорів для того, щоб напружено працювати, змінювати власну країну, забезпечувати реформування, відповідати критеріям членства в ЄС, яке складається, перш за все, з Копенгагенських критеріїв верховенства права, демократії, свободи. І сьогодні ще посвяткуємо, а від завтрашнього дня в нас багато роботи», – зазначає Порошенко.

«Цей процес розпочався з підписання Угоди про асоціацію, цей процес супроводжувався внесенням змін до Конституції, де євроінтеграція є основним і обов’язковим завданням для влади. І ми завжди маємо пам’ятати тих, завдяки кому це взагалі стало можливим. Бо вирішальним аргументом для всіх країн-членів, чому треба за прискореною процедурою надати Україні статус кандидата і запустити переговори, є жертовність українців», – констатує Порошенко.

«Це величезний крок і величезний успіх. Єдине, чого просять від нас наші партнери: ви, кажуть, просите єдності та мобілізації щодо політичної підтримки в Європи і в світу, – то також мобілізуйтеся і продемонструйте парламентську єдність, єдність суспільства, національну коаліцію і дуже відповідальний підхід до того, що ви маєте зробити найближчим часом», – говорить лідер «Євросолідарності».

Джерело

Автор