Порошенко розпочав візит до Швеції (фото)

Петро Порошенко

Розпочав візит до Швеції дружньою та відвертою зустріччю з новопризначеним Спеціальним представником Швеції з питань відновлення, бізнесу та розвитку України Ульріком Тідестрьомом.

Високо оцінив значну та системну підтримку Україні з боку Уряду Швеції у зміцненні військового потенціалу, посиленні економічної стійкості та наданні гуманітарної допомоги. Ознайомив Спецпредставника з реальною ситуацією на фронті та викликами і потребами Збройних Сил України. Наголосив, що невід’ємними елементами нашої спільної перемоги над російським агресором є істотне збільшення поставок ракетного та протиповітряного озброєння, зняття будь-яких обмежень на застосування ЗСУ західних озброєнь, посилення санкційного тиску проти путінського режиму та його поплічників, а також прискорення членства України в ЄС та НАТО.

Обговорили пріоритетні напрямки та моделі ефективної відбудови післявоєнної України, в тому числі виклики корупції та згортання реформи децентралізації.

* * *

Важлива зустріч, яка вже стала доброю традицією, з Міністром оборони Швеції Полом Йонсоном.

Обговорили шляхи зміцнення військових спроможностей Збройних Сил України як через надання озброєнь західними партнерами, так і налагодження військово-технічного співробітництва для виробництва на території нашої держави.

Високо оцінив повну підтримку Швецією можливості необмеженого застосування шведської зброї проти російського агресора для цілей ефективної оборони, а також членства України в ЄС та НАТО як невідʼємних елементів справедливого завершення війни.

Обидві наші країни розділяють думку, що путін має бути якнайшвидше зупинений в Україні, інакше полумʼя війни накриє всю Європу.

Автор