Порошенко знову на Сході! (фото, відео)

Петро Порошенко

Мало привезти на фронт сотні пікапів, вантажівок, посейдонів, мавіків та спартанів.

Навіть маленька поломка може призвести до того, що техніка припадатиме пилом на складі, а бійцям доведеться їхати за сотні кілометрів, щоб її відремонтувати.

Тому сьогодні за моєю спиною 15 мільйонів, які зможуть лагодити артилерійські установки, танки, пікапи, дрони, вантажівки. Та взагалі усе, що підлягає відновленню.

  • Залізний ваговик «Фоден», який дозволяє евакуювати техніку вагою 18 тонн;
  • П’ять ПАРмів — повноцінні СТО, тільки набагато швидші в умовах бойових дій;
  • Шиномонтаж на базі ДАФу, який буде перевзувати хамери. Шини для них також тут.

До цієї допомоги додаємо семитонні вантажівки та шість прально-душових комплексів, на які чекають наші десантники.

Усього 15 мільйонів. Половина — наші з Мариною та половина — ваші внески до ГО Справа Громад.

* * *

Ці посмішки військових — те, заради чого ми везли рекордний вантаж.

Ця точка на Сході — наше місце сили, бо сюди приїхали наші знайомі з різних точок на лінії фронту.

Рідні обличчя зустрічаємо в кожному підрозділі: який би не був напрямок, там служать депутати Європейської Солідарності, побратими із ГО “Res_Publica. Брати по Зброї” та активісти ГО Справа Громад.

Тут зібралася ще й рекордна кількість бригад, підрозділів та військових формувань, запити яких ми взялися закрити. Там, де вони стоять, ця техніка і озброєння потрібні вже і зараз. Нема часу на бюрократичну тяганину.

Унікальний пересувний шиномонтаж, ПАРМи на базі вантажівок DAF, ремонтні комплекти, шини для HMMWV, прально-душові комплекси і квадракоптери DJI Mavic. Усе це в рази збільшить кількість втрат ворога.

Найбільша черга — за «Київськими тортами». Тут їх не дістанеш ніде, і тому в списку потреб вони високо поряд з технікою. Ми про це пам’ятали, лише чекали прохолодної погоди для такого вантажу.

Хлопці жартують, як будуть ділити торти. Але з усією серйозністю кажуть: переможемо! 🇺🇦

* * *

З цими хлопцями ми бачимося вже не вперше. Від них є запит — ми їдемо. І кожна така поїздка на фронт — це емоції, які заряджають і дають сили на тижні вперед.

Цього разу привезли їм DJI Mavic. Бо з очима в небі воювати спокійніше. А вони потрібні як вночі, так і вдень. Бо це не тільки їхнє життя, а й життя цивільного населення.

Більше того, вони потрібні в необмеженій кількості, бо це розхідний матеріал. Як і розхідний матеріал шини, які воїни дуже просили. Уламки, кулі… Американські ХАМВІ роблять благородну справу, але колеса не витримують.

Тому привезли шини для HMMWV, буржуйки, прально-душові комплекси та потужні бельгійські вантажівки.

І диванним експертам, які щось гавкають про шини та буржуйки, раджу хоч раз в житті зʼїздити на фронт і поспілкуватися з воїнами.

Допомагаємо далі 🙂 .

* * *

Перемога не за горами, вона за териконами.

Один з найважчих напрямків нині тут — на Східному фронті. Звуки від всіх можливих типів зброї. Втрати. Поранення. Але й перемоги.

Кожен сантиметр землі тримають ці хлопці. За кожен кілометр йдуть важкі бої. Коли чую їхні історії, то кров стигне в жилах. І далеко не всі вони з «хеппі ендом». Але бійці добре знають, як «насипати» ворогу. І роблять це щодня, щогодини, щохвилини.

Вірте в наших воїнів. Допомагайте Збройним Силам. Бо вистоять вони — вистоїть Україна!


Юрій Бірюков

А нічого нового! Тобто, в принципі, можна і фотосесії з новим вантажем не робити — нічого не змінюється. І ми все це вже показували, багато разів. І ви все це бачили багато разів.

Завтра в дорогу (вже на Сході! – Ред.):

  • 1 мульти-навантажувач Foden 8*6;
  • 1 вантажівка DAF YA + мобільна станція шиномонтажу;
    2 вантажівки DAF YA з гідробортами-навантажувачами;
  • 1 вантажівка DAF YA з тентом;
  • 4 пересувні авторемонтні майстерні;
  • 6 прально-душових контейнерів;
  • 238 коліс для автомобілів HMMWV.

Це 15 402 076 гривень! І можна ж вже не казати, що половину сплатив Петро Порошенко, а друга половина – це ваша допомога. Але… як не казати, що ВИ зібрали 7 701 038 гривень? Як не казати, що в умовах війни, що в умовах повної розрухи економіки ви знову допомогли армії на мільйони гривень!

Позавчора ми були у морської піхоти з вантажем на мільйони, завтра будемо у десантників із вантажем на мільйони. Щотижня ми з вами допомагаємо армії. І цей потік не зупиниться доти, доки ми не переможемо.

Я написав красиву і дуже пишномовну історію.

Ну, а тепер про менш епічне. У понеділок потрібно сплатити чергову порцію причепів для чергової порції прально-душових контейнерів. Це понад мільйон гривень. А ще сьогодні подзвонив мені начальник речової служби одного з оперативних командувань. Він щиро дякував за вже передані 12 контейнерів і… БЛАГАВ взяти в роботу ще 12. Буквально, я не утрирую. А я не проти, але без вас і вашої допомоги я буду змушений йому відмовити.

Я завжди прошу вас про допомогу.
Я завжди прошу вас про 5-10-100-200-500-1000 гривень, якщо на те є ще хоч якась можливість.
Я завжди прошу вас про лайк-коментар-репост, тут можливість є у всіх, тут питання лише у бажанні.
Я завжди це робив, я завжди це робитиму. До перемоги.


«Європейська Солідарність»

Бригадам, які воюють на найбільш напружених ділянках східного фронту, Петро Порошенко з волонтерами привіз техніку для ремонту бойових машин.

Артилерійські установки, танки, пікапи, бронемашини і дрони часто виходять з ладу, а везти їх далеко від лінії фронту – означає втратити дорогоцінний час, пояснюють військові.

Бійцям 79-ї окремої десантно-штурмової бригади передали унікальну мобільну станцію шиномонтажу на базі британської вантажівки DAF YA. Цей шиномонтаж може швидко «перевзути» будь-які шини, включно з дефіцитною гумою для американських HMMWV. Її шукали всюди, тож можна буде повернути в стрій сотню бронемашин, розповідав раніше Порошенко.

Командир ремонтної роти батальйону логістики 79-ої бригади радіє новому шиномонтажному комплексу: «машина дуже зручна для наших потреб. На цьому агрегаті йде роззувка-перезувка легкових коліс. На цьому агрегаті відбувається балансування коліс. А на цьому агрегаті у нас відбуваються вантажні. Ми можемо також перевзувати Камази, МАЗи, КРАЗи. Ми зможемо перевзувати всю техніку. Дуже зручно, є прилад накачки вантажних, є накачка легкових машин, є подушки, домкрати. В принципі в цій машині є все для того, щоб ми в подальшому працювали».

Три пересувні авторемонтні майстерні на базі DAF та гуму для HMMWV передали у 25-у окрему повітряно-десантну бригаду, яка воює на Лиманському напрямку. ПАРМи – це повноцінні СТО, тільки набагато швидші в умовах бойових дій, пояснює Порошенко. Майстерні оснащені необхідним інструментом, верстатами і генераторами для автономної роботи в будь-яких умовах.

Потужний мультинавантажувач FODEN, вантажівки YA та лазне-пральні комплекси передали батальйону логістики ДШВ. Загальна вартість цієї партії техніки – 15 млн грн. Окремо військові дякують за дефіцитну гуму. «Сьогодні наша бригада отримує автомобільні шини для наших «Хамві». Це дуже проблематичне питання у Збройних Силах. Це дефіцит. Дякуємо Фонду Порошенка за цю допомогу. Бойові підрозділи виконують завдання на цих «Хамві» від наших американських партнерів. Ці шини в Україні не виготовляють», – пояснюють бійці.

Порошенко також обговорив із військовими тему перерозподілу військового ПДФО, який намагаються вилучити з місцевих бюджетів. «Як ви знаєте, нам вдалося зупинити руйнацію децентралізації, коли на користь центрального бюджету, причому не міністерства оборони, а якихось дивних проєктів вилучаються кошти, які бригади сплачують у вигляді ПДФО», – зазначив Порошенко.

«Ми ведемо напружену боротьбу, аби всі ці кошти зараховувалися на рахунок бригад. Ми зацікавлені, щоб скоротити цю бюрократичну відстань і щоб бригади самі вирішували, що їм закупати, робили це в найкоротший термін, щоб вони не чекали погодження мінфіну, казначейства, міністерства профільного, паперових кіл бюрократії. Бо коли ми воюємо, бригадам потрібні ці речі вже і зараз», – пояснює Порошенко.

«Ми провели короткі консультації. Я думаю, що ми зможемо це донести у Верховну Раду, забезпечити єдність навколо Збройних Сил України», – переконаний Петро Порошенко.

«Неймовірно радий всіх бачити. Сьогодні тут знаходиться рекордна кількість бригад. Всі вони приїхали з гарячих точок: Мар’їнка, Авдіївка, Куп’янськ. Передали хлопцям та дівчатам вантаж, який їхав всю ніч. 79-ці, 25-ці, 77-й, 44-й артилерійській та іншим бригадам привезли мобільну шиномонтажну майстерню, пересувні авторемонтні майстерні на базі вантажівок DAF, мобільні прально-душові комплекси, шини для автомобілів HMMWV, квадрокоптери DJI Mavic. А також прямо з заводу передали їм Київські торти. Окремо був радий бачити «Братів по Зброї», депутатів від «ЄС», активістів «Справи Громад». Пишаюся вами і дякую за службу», – написав п’ятий Президент.

* * *

Порошенко на Донеччині перевірив на швидкість «Хамві» і подякував бійцям за рекорд з утилізації ворога

«Трохи шумно, трясе, але як може бути інакше, якщо їдеш 120 кілометрів на годину в броньованій машині», – так описав Петро Порошенко поїздку фронтовими дорогами Донеччини на американському військовому автомобілі «Хамві».

З березня 2015 року, після початку російської агресії, партнери із США та Литви передали сотні цих військових автівок у різних модифікаціях – і броньованих, і неброньованих. 25 березня 2015 року, літаком С-5 U.S. Air Force в Україну прибула перша партія з 10 броньованих автомобілів HMMWV.

За ці роки переконатись у надійності, високій прохідності «Хамві» змогли і прикордонники, і Нацгвардія, і десантура, і морпіхи, і військові медики. Броньовані версії «Хамві» точно врятували не одне життя – експерти кажуть, що машина витримувала і снайперські постріли 12-го калібру, і осколкові ураження 80-го та 120-го калібру.

Але величезною проблемою для техніки, яка долає воєнне бездоріжжя і водні перешкоди, перевозить штурмові групи чи поранених, є зношені та пошматовані колеса. Разом з волонтерами Порошенко привіз у кілька бригад ремонтну техніку, пересувну станцію шиномонтажу і найголовніше – гуму для позашляховиків «Хамві».

Військовий водій, який вправно керує «Хамві» на швидкості 75 миль за годину, каже: «Шини – це великий дефіцит. Їх ніде немає, ніде не візьмеш. У продажу їх немає, так само як і дисків. Так що це допомога дуже сильна».

«Хамві» – це символ допомоги наших американських партнерів. І от ми на цьому «хамері» в Донецькій області проводимо таємне переміщення в одну з важливих позицій. Я хочу скористатися цією можливістю для того, щоб подякувати нашим десантникам, нашим військовослужбовцям, нашим воїнам. Сьогодні це рекордна кількість бригад , яким ми надали допомогу. Це і 77-ма, 25-та, 79-та бригади ДШВ, це і 44-та бригада, 113-та бригада ТрО, і два окремих розвідбата. А ще дуже важливо, що за вчора було знищено орків 1380. Так буде з кожним, хто прийшов на нашу землю вбивати наш народ, захоплювати нашу землю. Нічого в них не вийде», – наголошує Петро Порошенко.

«Я пишаюся нашими воїнами. Хочу наголосити, що ми маємо обʼєднатися навколо ЗСУ. Слава нашим воїнам. Слава Україні. І слава нашим партнерам, які дають таку техніку», – говорить Порошенко.


Олексій Петров

Більш чим впевнений, що особливо обдаровані істоти знову будуть глузувати з його чергового візиту до військових! Будуть казати, що Петро Порошенко знову влаштував… мммм, як вони там говорять?.. О! Згадав! Кавунізм! (О політ думки, так?! Титани мислі. Кипить їх разум возмущенний). Ну ок. Нехай буде так.

Правда, цього разу був «тортинізм», бо Олексійович привіз купу Київських тортів. А ще був «мавікізм», бо наша рота отримала ще два Мавіка pro. Більше очей в небі, спокійніше тим, хто штурмує окупантів. Окрім цього був «колесизм», бо привезли дефіцитну, дуже дефіцитну гуму на Хамери. І обовʼязково «буржуїзм» (розумію, смішно вийшло), бо знову привезли буржуйки військовим… Тільки коли стає холодно, вже не до сміху.

Безумовно будуть багато говорити. Глузувати. Реготати.

Але знаєте що важливо? Йому байдуже, що там кажуть Табакі за його спиною. А нам і подавно, бо ми-то знаємо, що, наприклад, без дронів на фронті дуууууууже важко. А особливо обдаровані… Та кому взагалі цікаві їхні думки?

Щиро дякую Петру Порошенку та ГО Справа Громад за такі важливі та більш чим необхідні подарунки.

Бажаєте допомогти армії? Приєднуйтесь!

 

Допомогти армії просто:

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

Автор