СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 04.03.2021

У центрі шведського міста Ветланд вісім людей були поранені внаслідок нападу озброєного ножем чоловіка. Ударні вертольоти іракської армії завдали повітряного удару по таємному табору бойовиків «Ісламська держава» поблизу міста Джалавла. У Нігерії бойовики вбили двох поліцейських та одного поранили.

Королівство Швеція

У центрі міста Ветланд вісім людей були поранені внаслідок нападу озброєного ножем чоловіка. Стан кількох поранених важкий. Поліція поранила нападника під час затримання. Інцидент кваліфікують як «імовірний тероризм».

Ісламська Республіка Афганістан

На території провінції Герат афганські сили безпеки провели операцію проти терористичної організації «Талібан», внаслідок чого було визволено 34 заручники. Під час бойового зіткнення вбито шість бойовиків.

Під час візиту до Кабула спецпредставник США Залмай Халілзад запропонував провести під егідою ООН міжнародну конференцію з питань Афганістану. Також американський дипломат обговорив з афганськими політиками можливість формування тимчасового уряду. 4 березня Залмай Халілзад вилетить у Доху для зустрічі з представниками руху «Талібан».

Федеративна Республіка Нігерія

Бойовики здійснили напад на КПП поліції у штаті Крос-Рівер, через що двоє поліцейських загинули та один отримав поранення.

Республіка Ірак

По військовій базі Айн-ель-Асад, що використовується силами США у провінції Анбар, було завдано ракетного удару. Загинув один співробітник бази з місцевих жителів.

Двоє організаторів атаки на аеропорт міста Ербіль, скоєної 15 лютого, затримані спецслужбами Іракського Курдистану. Силовики заарештували головного учасника теракту на ім’я Хейдар Хамза Аббас Мустафа аль-Баяті, який зізнався у злочині та розповів про планування і проведення теракту. Він заявив, що є членом проіранського угруповання «Катаїб Сейєдаш-Шухада», а ракети використовувалися іранського виробництва. Наразі ще два бойовики перебувають у розшуку.

Ударні вертольоти іракської армії завдали повітряного удару по таємному табору бойовиків «Ісламська держава» поблизу міста Джалавла, що за 135 км від Багдада, внаслідок чого четверо терористів були ліквідовані.

М’янма

3 березня під час розгону протестувальників поліція застосувала вогнепальну зброю, внаслідок чого було вбито 38 людей.

Джерело

Автор