Українець – це вирок Кремля

Ігор Артюшенко

Вчора мешканця села Орехове, що в Криму, Олега Приходька російські окупанти засудили на п’ять років суворого режиму. Українця звинуватили у сфальсифікованій справі щодо планування вибуху будівлі генерального консульства Росії у Львові та підготовці підриву будівлі міської адміністрації Сак.

8 лютого 2019 року нащадки НКВДистів провели обшук в будинку Олега Приходька. Окупанти вилучили в нього українську символіку, червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку й домашні CD-диски.

Але у суді раптом з’явилися “засекречені свідки”, які запевняють, що начебто чули колись від українця про планування теракту.

По суті ми черговий раз бачимо, що терористичний Кремлю запроторив чоловіка за грати виключно за те, що він – українець.

Бажаю Олегу сил витримати переслідування, зі свого боку ми будемо робити все, щоб повернути українця на рідну землю.

Звісно, що задарма російські окупанти не віддадуть Україні Приходька та всіх інших заручників. Але я глибоко переконаний, що якби в українському обмінному фонді були б Медведчук, Козак та їм подібні особи, то Путін би не забарився відпустити додому всіх українців, яких тримає в неволі.

 

Автор