У Києві пройшов багатотисячний Марш «З Незалежністю не жартують!» (фото, відео)

 

Петро та Марина Порошенки вшанували пам’ять воїнів, загиблих на фронті: вони віддали своє життя, щоб Україна відбулася

 

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко з дружиною Мариною взяли участь у традиційному ранковому церемоніалі вшанування військовослужбовців ЗСУ, які загинули цього дня у різні роки внаслідок російської збройної агресії на сході України «Дзвони Пам’яті».

У церемоніалі також взяли участь Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський, командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош, ветерани російсько-української війни.

«Ми згадуємо українських героїв, які віддали своє життя для того, аби Україна як держава відбулася. І ця Незалежність мала можливість існувати. Кажуть, що українська незалежність, якій вже тисячі років, відродилася 29 років тому. А може, і 6 років. Бо саме 6 років тому Україна і українці збагнули, що наша незалежність, суверенітет і держава є в небезпеці, і стали спільно: українські воїни, добровольці, волонтери, небайдужі громадяни, священики, українці по всьому світові – стали, щоб захистити Україну», – зазначив Петро Порошенко.

«Знаходяться негідники, які кажуть – почекайте, пройде 5-10 років, і вони зроблять все для того, аби українці забули про це. Щоб кров, яка пролилася українцями, розсмокталася. Ми маємо цього не допустити. Ми маємо пам’ятати про кожного», – переконаний Петро Порошенко.

«Ми маємо пам’ятати про Ярослава Журавля, який загинув, бо чекав на фронті політичної волі про те, щоб його пораненого евакуювати до наших місць. Ми вимагаємо присвоєння Ярославу звання Героя України. Так само, як ми вимагаємо нагороди Андрію Підлісному, який зробив все для того, аби врятувати Ярослава. Лише важка контузія під час мінометного обстрілу завадила йому це зробити», – наголосив п’ятий Президент.

«Ми маємо вчитися на прикладах таких вчинків. Так треба любити Україну. Так люблять її всі українці. Коли ми будемо про це пам’ятати, все з Україною буде добре. І ми переможемо», – переконаний Порошенко.

Меморіальний комплекс «Зала пам’яті» на території Міністерства оборони України був відкритий 14 жовтня 2018 року за сприяння та ініціативи п’ятого Президента України Петра Порошенка. Тут щодня вшановують загиблих військовослужбовців усіх військових та правоохоронних формувань, які загинули в боях за Україну.

Джерело

 

Петро Порошенко взяв участь у багатотисячному Марші Незалежності

 

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко з дружиною Мариною пройшли на чолі колони ветеранів війни проти російської агресії під час багатотисячного Маршу Незалежності, який відбувся в центрі Києва.

В урочистій ході також взяли участь Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський, керівник штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов, ветерани, волонтери, громадські активісти. Учасники акції несли величезний банер із гаслом «З Незалежністю не жартують».

«Сьогоднішній день, цей парад ветеранів, парад Незалежності, парад патріотів – нехай хтось спробує заборонити. Нехай хтось скаже сотням тисяч людей, що такі паради не потрібні. Ми впевнені в тому, що це є сила, яка збереже Україну. Це є сила, яка не дозволить злочинній і некомпетентній владі перетнути «червоні лінії», за якими стоїть знищення держави. Знищення суверенітету, ліквідація і руйнація незалежності. Ліквідація і руйнація армії, економіки, бойового духу, культурного підґрунтя – фундаменту державності», – переконаний Петро Порошенко.

«Кількість людей, які беруть участь в акції, дає серйозні підстави для оптимізму і є дуже тривожним дзвіночком владі – не жартуйте з Незалежністю. З Незалежністю не жартують», – переконаний Порошенко.

Після маршу тисячі українців зібралися на Європейській площі, де відбулася акція на підтримку об‘єднання демократичних сил «З Незалежністю не жартують».

 

Джерело

 

Промова Петра Порошенка на Європейській площі

 

День Незалежності – це неначе Різдво і Воскресіння одночасно. 29 років тому на уламках імперії з’явилася  самостійна Україна. І це День народження нової країни. Але ж постала вона не на порожньому місці, а в продовження нашої тисячолітньої державницької традиції, яку ми з вами відновили.

Після майже трьохсот п’ятдесяти років російського панування в Москві були точно впевнені, ніби Україна навіки розчинилася в неосяжних просторах імперії. А вона відродилася. І хіба це не є наше справжнє воскресіння як великого європейського народу, як великої європейської нації?

Вітаю вас, дорогі українці, з цим великим святом!

Своєю волею, своєю Незалежністю ми з вами не поступимось ніколи. Добре сказано у святковому зверненні групи Першого грудня: «Україна дихає свободою. Це її кисень».

Святкування річниці Незалежності – це вшанування всіх героїв, які століттями працювали і боролися заради того, щоб цей день настав. Святкування цього дня – це демонстрація сили і звитяги нинішнього покоління українців. На жаль, не всі це розуміють.

Тому насамперед давайте привітаємо ветеранів війни за Незалежність, які захищали країну від російської агресії і які тут сьогодні серед нас. Ми з вами маємо високу честь стояти поруч з ними. Ми вклоняємося усім, хто і зараз в цей час на Сході України боронить нашу землю і наш український народ.

Прошу вшанувати пам’ять героїв, які віддали свої життя за Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ. В тому числі і сорока восьми воїнів, полеглих з початку цього 2020 року.

Для вшанування їх пам’яті оголошую хвилину мовчання.

Дякую.

Дорогі співвітчизники!

В 1991 році Україна успадкувала військове угрупування складом близько восьмиста тисяч осіб. І з 1991 по 2014 рік влада тільки й робила, що звільняла особовий склад, скорочувала кількість зброї, розбазарювала і розпродавала майно. Тодішнє керівництво зреклося ядерної зброї в обмін на пустопорожній Будапештський меморандум. Дозволили тодішньому командуванню зірвати присягу Чорноморського флоту Україні, а потім погодилися на його базування в українському Севастополі. За 23 роки вони залишили армію голою, босою й голодною.

І ті, хто є на цьому майдані, точно знають це. Бо в 14 році вони на власні очі дивилися, в якому стані ми отримали Збройні сили.

Тому справжнє державне будівництво в 2014 році ми з вами, воїни, добровольці, небайдужі розпочали із створення нової української армії. Я дякую волонтерам, добровольцям, кожному, хто перераховував на армію, нашим міжнародним партнерам – усі разом ми це завдання з честю виконали.  Стали незалежними від Росії у військово-оборонному сенсі.

За п’ять років інтенсивної розбудови держави країна повернула собі історичну пам’ять….  Згадала і нарешті вшанувала своїх героїв. Зробила вирішальні і безповоротні кроки до відродження і захисту української нашої рідної співучої мови, нашого культурно-гуманітарного простору. Проривом у здобутті духовної незалежності став Томос про автокефалію для Православної Церкви України.

Томос, який Україні і українцям надав Вселенський Патріарх Варфоломей і Синод Вселенського Патріархату. І зараз рухається по всій планеті процес визнання нашої Церкви православними церквами. Експерти назвали це справжньою геополітичною катастрофою для Росії.

Елементом гібридної війни Росії проти України був  безпрецедентний економічний тиск і блокада. Москва закрила свої ринки, а тоді йшло більше третини усього українського експорту. Росія перекрила нам транзит до третіх країн. Кремль хотів удушити нас економічно. Путін робив це для того, щоб спровокував в Україні глибоку соціально-економічну кризу. Але ми не здалися, ми не дали Кремлю такого подарунку.  Ми вистояли.

І допомогла нам в цьому Угода про асоціацію. Про яку я оголосив на цьому місці і яку підписав уже в перший місяць свого президенства. Угода про асоціацію дозволила буквально за кілька років повністю переорієнтуватися на ринок Євросоюзу і відновити економічне зростання. Ми стали економічно та головне – енергетично незалежними від Росії.

Весною минулого року наша команда передала новобраній на той момент владі економіку з квартальним зростанням майже у чотири з половиною відсотки. Це вдалося завдяки нашій спільній роботі, чіткому євроінтеграційному курсу.  Європейська і євроатлантична інтеграція, прагнення українського народу і української дердави вступити до Євросоюзу та НАТО – це наріжні камені нашого державного будівництва.

Ми не випадково з вами сьогодні зібралися саме  на Європейській площі. Саме на цю площу люди приходили в 2013 році з вимогою до влади підписати Угоду про асоціацію.

На цьому місці 11 червня 2017 року ми з вами проголосили здобуття безвізу. На цьому місці, на цій Європейській площі ми з вами відсвяткуємо вступ України до Європейського Союзу. Хоча я реаліст, і хочу сказати, що станеться це не при цій владі.

Біля цієї площі, у ста метрах тут, на Грушевського 22 січня 2014 року віддав своє життя за європейську Україну білорус Михайло Жизневський. Я як Президент мав високу честь присвоїти посмертно Михайлові звання Герой України.

Акт про проголошення Незалежності України Верховна Рада ухвалила 24 серпня. А 25 серпня білоруський парламент проголосив державну незалежність Білорусі.  І зараз у ці дні вона під величезною  загрозою. Стратегічна мета Росії – аншлюс Білорусі. Путін хоче поглинути її, як Гітлер колись поглинув Австрію. Натомість ми, українці, Євросоюз і головне сам білоруський народ потребує незалежної білоруської держави. Ми з вами, мільйони українців сьогодні тримаємо кулаки за те, щоби демократія в Білорусі перемогла. Щоби білоруський народ і тільки він обрав собі владу на вільних і чесних виборах. Щоби в Білорусі не пролилася кров. І щоби її землю не топтала російська солдатня. Ми з вами з Європейської площі Києва висловлюємо європейську солідарність з білоруським народом.

Живє Бєларусь!

Дорогі однодумці!

Серце сповнюється радістю, коли бачиш це велелюдне море. Коли десятки й десятки тисяч людей, яких Зеленський сьогодні попросив не плутатися у нього під ногами, пішли не на офіційне шапіто, а на велелюдний марш справжніх захисників Вітчизни.

Тут зібралися небайдужі люди. Ті люди, які в 2014-19 роках не давали концерти, не в диванній сотні служили, а ті, хто зі зброєю в руках захищав країну і закладав фундамент державності. Сюди прийшли ті, хто вже півтора роки пильнує, щоб цей державницький фундамент не міг бути зруйнований, як би не старалися.  І знаєте, настав час визнати, що фундамент виявився доволі міцним і стійким. Але, друзі мої,  це не дає підстав розслаблятися!

Більше року тому люди трохи збилися з дороги. Зеленуваті болотні вогні люди помилково сприйняли за зірку-дороговказ. А болотяне трясовиння іноді небезпечніше за ворожі кулі.

Кожен з тут присутніх, кожен, хто нас чує – нехай запитає сам себе. Чи  стала за останні 16 місяців наша держава сильнішою? Чи сильнішими зброєю стали бійці, які стримують російську навалу на Сході? Чи задоволені вони відведенням з позицій, за які заплачено кров’ю побратимів? Чи вірять вони, що агресора можна подолати, просто переставши стріляти?  Чи впевненіше себе почуває українська дипломатія? Адже все частіше про Україну у світі говорять без України. Чого не було за наших часів. Чи сильнішою стала економіка?

16 місяців тому вірус некомпетентності, вірус дилетантства, вірус безвідповідальності вразив Україну. Ми з вами не тішили себе ілюзіями, але десь в глибині душі, в тривозі за майбутнє країни, все ж таки припускали, що з часом вони якось засвоять найпростіші уроки, ази державного управління. Може, папуга навчитися говорити, може, ведмідь навчиться їздити на мотоциклі?  На жаль, влада нічому не навчилася.  Експеримент з новими обличчями – провалився.

Але ж, друзі мої, з Незалежністю не жартують. Президент – це не роль, а важкий хрест і відповідальна робота. Управління країною – не вечір гумору. Влада інтелектуально та організаційно нездатна вирішувати ті проблеми, які стоять перед країною. Ми ж з вами робимо все від нас залежне, щоб мінімізувати шкоду, якої «дилетантура комедіантів» завдає Україні.

Якщо не відбулося найгіршого, то лише завдяки активній вашій позиції – ветеранів, волонтерів, небайдужих, активної частини українського суспільства, політиків-державників. Минулого року «червоні лінії», накреслені десятками тисяч українських патріотів, застерегли владу від  капітуляції.  В парламенті «Європейська Солідарність» за підтримки громадянського суспільства змогла торпедувати безліч безглуздих ініціатив монобільшісті.

«Європейська Солідарність» – це українська опозиційна сила,  здатна захищати громадян України від влади дилетантів, уособленої командою Зеленського. Рівно як і від реваншистів п’ятої колони, згуртованих в ОПЗЖ.

Опозиційна платформа – це теж опозиція, але не українська. Це російська опозиція до української державності, це російська опозиція до самого факту існування України як соборної, незалежної європейської держави! Націленість цієї п’ятої колони на завоювання місцевих Рад в південних та східних областях створює додаткову загрозу територіальній цілісності країни.

Влада  ж  – це невігласи і корупціонери, патологічно нездатні керувати країною. Вони розвалили управління державою, і несуть таку ж загрозу розвалу для місцевого самоврядування. В Україні настане повний колапс, якщо не підстрахуватися професіоналами і патріотами, які мають об’єднатися навколо нашої команди. Очевидно, що досвідчені управлінці на місцях мають мінімізувати ту шкоду, яку завдають дилетанти із зеленої команди.

Місцеві вибори, які пройдуть одночасно по всій країні, є вагомою політичною подією. Від результату цієї загальнонаціональної кампанії залежить не лише справність міської каналізації чи якість сільської дороги, але й доля країни в цілому, заборона її федералізації. Місцеві вибори мають стати потужним корабельним ревуном, сигналом, який дасть зрозуміти слугам, що «триумфальное шествие зеленой власти» завершилося.  Зелень падає восени – ми знаємо це точно.

Але дуже важливо усвідомити – щоб запобігти поступовому і часом малопомітному для широкого загалу сповзанню України назад у сферу російського впливу, потрібні єдність та координація зусиль державницьких політичних сил. Так як сьогодні це відбулося під час нашого з вами параду ветеранів.

Ми раді, що ця наша ініціатива, – чомусь в штики зустрінута окремими політиканами, – знаходить широку підтримку і розуміння у суспільстві.

Дорогі українці!

Вже за рік нашій з вами фантастичній незалежній Україні виповниться тридцять років. Це – вік певної зрілості, вік усвідомлення власних можливостей і потенціалу, власної мети, і, безумовно, аналіз власних помилок. Країна вчиться ще краще розуміти різницю між правдою та кремлівськими фейками і брехнею, між відповідальною політикою та популізмом. Українське суспільство вже краще бачить ціну солодким, але нереалістичним обіцянкам. А усвідомлення прорахунку, під впливом фейків та емоцій зробленого в 2019 році, стане ефективним щепленням для України на майбутнє.

Україна – сильна. Вона має достатній запас міцності, щоби  вистояти супроти ворогів, як ми з вами це продемонстрували в 14 році. І щоб придбати імунітет, який захистить від випадкових людей, яких іронія долі підняла до вершин влади.

Ми твердо наголошуємо – Україна буде європейською державою, членом Євросоюзу та НАТО.  Цю стратегію підтримує переважна більшість українців. А ще є активна пасіонарна меншість, яка не просто підтримує, а яка здатна примусити будь-яку владу рухатися саме в цьому геополітичному напрямку. Без жодних викрутасів, без жодних «какая разніца».

І раз вже знову згадав про армію, скажу і про парад.  Я розумію, що біля вагону Сердючки йому комфортніше, ніж біля танку.  Там йому не так лячно. Ви зрозуміли, про кого я?  Він не розуміє значення параду ні для самих військових, ні для справжніх українців, ні для нашого суспільства.

Бо сильні ми не тільки бронею, але й нашим потужним духом перемоги, який ми демонстрували у будемо продовжувати демонструвати. Досить боятися армії! Досить приховано зневажати її!  Досить ухилятися від виконання обов’язків Верховного Головнокомандувача!

«Усєх бамбіть» не треба. Але наступного року у день тридцятої річниці Незалежності має бути великий військовий парад. З технікою, з авіацією, з найкращими в світі воїнами, з ветеранами, з добровольцями.

Не зробить влада сама – ми придумаємо, як її примусити. Бо дехто в армії не служив, а в армії кажуть: «Не можеш – навчимо, не хочеш – заставимо».

Попри наміри зовнішніх ворогів, попри слабкодухість внутрішніх зрадників з п’ятої колони, попри кричуще невігластво та безпросвітний дилетантизм теперішньої влади я хочу вас запевнив ти – все у нас точно буде добре!

Слава Україні!

Джерело

 

Петро Порошенко вкотре закликав присвоїти Героя України морпіху Ярославу Журавлю: Немає тих, хто більше заслужив на це звання

Батько загиблого морпіха Ярослава Журавля закликав усіх патріотів об‘єднатися навколо спільної мети – розбудови незалежної України. Під час виступу на Європейській площі, де відбувся багатотисячний мітинг «З Незалежністю не жартують!», Сергій Журавель зазначив, що за це віддали свої життя воїни з небесного легіону.

«Відстань від Дніпропетровщини до Києва 400 км. От 400 км коли сюди їдеш, так у нас в селах і містах збудовано, що обов’язково над дорогою стоять цвинтарі. І от їдеш і бачиш отакі прапори, прапори залишилися на землі, а душі журавлів і соколів полетіли в небо. Журавлик нашої сім’ї пішов від нас, пішов не просто, він боровся за своє життя, він боровся за Україну», – говорить батько Героя.

«Влада зробила так, що коли ми моїй жінці сказали: «Бережіть серце», а вона каже: «У мене серця немає, там камінь». Як же може у матері бути серце, коли їй поставили вибір – вибирати день смерті з 13 по 16. Яка мати це витримає? Наша родина вибрала, вчора було 40 днів, як душа нашого сина полетіла до Господа. Він буде одним з тих соколів чи журавлів, які з нами, але не поряд», – говорить Сергій Журавель.

«Я вам скажу одне: там немає політичних партій. Там є легіон, є визволителі, є бійці, у яких одна єдина ціль – наша вільна, незалежна, любима Україна. Чому ж ми не можемо просто взятися за руки, об’єднатися і зробити одну єдину квітучу Україну», – закликав батько загиблого воїна.

Петро Порошенко вкотре звернувся до президента Зеленського із вимогою відзначити подвиг Ярослава Журавля найвищою державною нагородою.

«Сьогодні було присвоєно декілька високих звань Героїв України, артистам, іншим. Я їх не обговорюю. Але він не почув заклику мільйонів українців – підписати указ і присвоїти Ярославу Журавлю звання Героя України. Бо немає тих, хто заслужив цього звання більше. І я прошу, щоб десятки тисяч людей, які сьогодні були на Марші ветеранів, які дивляться нас, знову в черговий раз звернулися до влади з вимогою негайно присвоїти Журавлю звання Героя. Це не йому потрібно, це потрібно Україні і українцям. І нехай він про це чує, і нехай батько знає, ми будемо цього вимагати. Це точно буде», – переконаний п‘ятий Президент.

Джерело

 

Наші жертви останніх років закликають нас припинити безлад, який коїться в країні – Михайло Забродський закликав патріотів об’єднуватися

Доки триває війна, свято Незалежності має присмак пороху і крові, і українці мають об’єднатися задля перемоги над агресором. Про це заявив генерал-лейтенант, народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Михайло Забродський під час виступу на акції «З Незалежністю не жартують» на Європейській площі.

«7 рік поспіль не з нашої вини це свято має чіткий присмак пороху і крові. Боротьба триває і зараз час єднання. Нас тут декілька десятків тисяч. Ми всі різні: за віком, статтю, родом поточних занять, але всі ми горді і волелюбні люди. Більшість з нас добре знає, що таке страх, але не боязнь. Хай боїться кремлівський тиран, а ми з вами звикли розраховувати на вірну руку і добру волю товаришів. Я з презирством ставлюсь до спроб Москви, псевдореспублік зазіхати на мою країну. І не можна допустити, щоб ці спроби були успішними», – сказав він.

«Дуже складно зрозуміти, що зараз небезпека криється в іншому. Безвідповідальна капітулянтська політика діючої влади здатна одним розчерком пера, будь то в Мінську, або у Парижі, перекреслити все, що було зроблено за останні 6 років. Прикро, що це роблять люди, які на початку незалежності мріяли спочатку про відновлення імперії, а зараз їхні послідовники майстри гібридного впливу, не в результаті фронтових успіхів, а в результаті професійної виборчої , шулерськоі афери захоплюють всі владні структури», – підкреслив генерал-лейтенант.

«Наша історія, жертви останніх років. Закликають нас до того, аби ми припинили той безлад, який коїться в країні. В цій ситуації рішення може бути лише одне – це єднання. Єднання людей, в першу чергу, які пройшли горнило війни, які свого часу залишали затишний київський офіс і міняли його на окопи десь під Зайцевим. Ці люди втрачаючи друзів і братів, ризикуючи життям і здоров’ям», – додав Забродський.

Бойовий генерал підкреслив, що патріотичні сили мають об’єднатись задля створення нового формату суспільних відносин, в яких Україна буде головним пріоритетом.

«Священний принцип демократії – що більшість завжди права, але більшість має бути розумною, розважливою і справедливою. Ми говоримо про об’єднання, яке має брати активну участь в політичному житті країни. Це заклик до нового формату суспільних відносин. Там, де стійкість і порядність є основою свободи», – зазначив народний депутат.

«Ми представники різних політичних сил і різних рухів, різниця в думках ні в якому разі не означає різницю в принципах. Ми можемо по-різному називати наших братів і сестер, наших соратників по боротьбі, але всіх нас об’єднує один принцип ми – українці, патріоти», – додав він.

Також Забродський озвучив головні принципи об’єднання патріотів України.

«В основу об’єднане планується покласти 5 основних засад. Україна, її незалежність і територіальна цілісність – це не товар для політичного торгу. Правда, за яку ми стоїмо, має спиратися на силу. І ми готові діяти. Наше майбутнє і майбутнє нашої нації лежить в сім’ї європейських народів. В нашому серці немає бути нерішучості, або страху. Вінцем нашої боротьби може бути лише перемога», – сказав політик.

«Ці п’ять принципів – кредо нашої політичної віри . Це основа для майбутньої роботи. Це наріжний камінь за яким будуть оцінюватися робота і служба тих, кому ми надаємо велику честь бути нашими лідерами», – підсумував генерал-лейтенант.

Джерело

 

Софія Федина: Ми свою незалежність боронитимемо до великої української перемоги

Зеленський має взяти відповідальність за загибель Ярослава Журавля і присвоїти йому звання Героя України. Про це заявила волонтерка, народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина під час виступу на акції «З незалежністю не жартують» на Європейській площі.

«Сьогодні час не просто збиратися, а чітко формувати плани. Наші герої мають бути героями, їх ніхто не має право поступати. І так Ярослав Журавель має бути офіційним Героєм України. Це буде також взяття потерпілим на себе відповідальності за 4 дні знущання і тортури. «Потерпілий», ти Верховний Головнокомандувач. Президент України має відповідати за кожен крок і за кожну дію, яку він бере під особистий контроль. І ми можливо промовчимо на деякі речі, якщо буде виконаний цей святий обов’язок», – сказала вона.

«Політв’язні, яких переслідують тільки за те, що вони ветерани, військові, волонтери, за позицію і власну думку вони не мають сидіти безнаказано по тюрмах і в СІЗО», – додала Федина.

Крім цього, народна депутатка підкреслила, що Україні потрібен справжній Президент і лідер, а не той, хто боїться власної армії.

«Потерпілий», який боїться своєї армії, волонтерів, і українського народу, він не може керувати Україною. Бо у України має бути справжній лідер, який поведе за собою, який буде боронити рідну землю на рівні з усіма захисниками», – зазначила вона.

Федина наголосила, що патріоти мають об’єднатися, адже саме вони завжди боронитимуть державність.

«Сьогодні річниця нашої незалежності. Це не є незалежність Зеленського, «Слуг», будь-якої іншої партії. Незалежність належить кожному українцю, кожному громадянину України. І нам заборонити тримати оборону. Ми свою незалежність боронитимемо до великої української перемоги», – сказала народна депутатка.

«Для цього нам треба нарешті перестати сваритися між собою. Ми маємо бути єдині, бо ворог є і внутрішній і зовнішній. Тільки нашою єдністю і силою, цільністю і непохитністю ми можемо вибороти ту державу, ту Україну, в якій ми хочемо жити», – закликала політикиня.

Джерело

 

Олександр Турчинов: Прийшов час єднатися, щоб захистити Україну

Коли справжні українці виборювали Незалежність, представники чинної влади жартували на олігархічних корпоративах. Тому вони не усвідомлюють справжньої цінності Незалежності, яка постребує захисту і самопожертви. Про це глава виборчого штабу партії «Європейська Солідарність» Олександр Турчинов сказав на акції «З Незалежністю не жартують» на Європейській площі.

«Історія вчить нас, що незалежність не можна подарувати. Її не можна отримувати в спадок, її не можна купити чи запозичити. Незалежність можна тільки виборювати і її необхідно захищати. Цьому вчить нас Україна. Це те, що біллю і кров’ю написано в наших серцях. Жарти з незалежністю погано закінчуються, вони закінчуються трагедією. І сьогодні тут, центром Києва, Хрещатиком пройшли справжні патріоти, справжні українці, військові і цивільні, які показали всій країні, всьому світу – українці як і в 2014 році, так і зараз здатні захистити свою країну», – сказав Турчинов.

За його словами, чинна влада, яка другий рік поспіль боїться провести в центрі Києва військовий парад, і сьогодні перелякано обходила Хрещатик.

«Вони не розуміють, що таке Незалежність для українців, тому що коли Незалежність виборювалася на Майданах, коли вона захищалася на фронті, вони жартували на фуршетах і банкетах, на олігархічних корпоративах. Коли вмирали українці, вони перелякано вибачалися перед вбивцею і нахабним тираном. Невже вони зараз думають, що зможуть захиститися від падіння підтримки народу, якого вони просто обдурили, політичними репресіями, обмеженням свободи слова, кишеньковими слідчими і прокурорами, продажними суддями, тиражуванням фейкових справ. Друзі, хіба вони можуть нас цим перелякати? Ні. І ми сьогодні показали це Україні і всьому світу», – наголосив Турчинов.

На його переконання, необхідно мобілізувати всіх патріотів, всіх справжніх українців, громадські і політичні рухи, для яких Україна понад усе. «І об’єднавшись навколо України, переступивши свої корпоративні, вузькополітичні інтереси, ми повинні потужним маршем змити цей зелений бруд з нашої України», – додав він.

«Саме тому «Європейська Солідарність» однією з перших підтримала ініціативу провідних авторитетних громадських діячів, які звернулися до всіх політичних сил з проханням зупинити будь-які конфлікти і посилити ряди для протистояння зраді, агресивній політиці Росії. Саме тому ми підтримуємо Меморандум єдності українських сил і звертаємось до всіх, кому небайдужа Україна – єднаймось, тому що в єдності наша сила, єднаймося, тому що це є шлях до нашої перемоги. Слава Україні, слава патріотам, тим, хто і сьогодні, і завтра буде стояти за нашу рідну Україну», – сказав глава виборчого штабу партії «Європейська Солідарність».

Джерело

 

 

 

 

Марш «З Незалежністю не жартують!» (повне відео)

 

 

 

Фото © Михайло Палінчак

 

Автор