“… Ця Україна пахне кров‘ю та потом! Ця Україна пахне вогнем!..” (дуже багато фото, відео)

Звіт про Наш Марш «Ні капітуляції» 14.10.2019. Подивіться на цю Україну, пане Президенте! Вийдіть із кабінетів! Ця Україна не пахне пилом та софітами. Ця Україна пахне бензином та порохом! І це є справжня Україна! Осягніть її і станьте її частиною! Інакше ви ніколи не зрозумієте, що саме змило вас зі сторінок історії, як зайві літери зі шкільної дошки. Україна – це не шепотіння Коломойського на вухо. Україна – це передсмертні крики її ворогів!

Читати далі

Петро Порошенко: Українці ніколи не погодяться на здачу української землі та капітуляцію (відео)

«В Мінських домовленостях ніякої «формули Штайнмаєра» ви не знайдете. Так само, як і не знайдете жодних розведень військ. Є лінія дотику, по цій лінії дотику є зобов’язання Російської Федерації, що вона буде тримати її як фактор, з якого ми починаємо ці переговори. Відмінність поточної ситуації від лінії дотику, яка затверджена в Мінських домовленостях, – 2500 квадратних кілометрів української землі. Тому 2500 квадратних кілометрів включно з Дебальцевим і десятками населених пунктів Україні мають бути повернені вже і зараз. В цьому сенс Мінських домовленостей», – сказав лідер «Європейської Солідарності».

Читати далі

У березні всі побачать, хто винен у катастрофі МН17 – засновник Bellingcat

Нове розслідування щодо відкритого неба над Україною під час катастрофи літака Boeing рейсу 777 не принесе переваг Росії. У Нідерландах просто існує суспільний запит остаточно розібратися у ситуації, і члени парламенту вирішили його задовільнити. Натомість під час судових слухань у березні 2020 року можуть бути надані дуже конкретні докази причетності Росії до катастрофи, які Кремль не зможе заперечувати. Про це в інтерв’ю “Апострофу” розповів засновник дослідницької пошукової мережі Bellingcat Еліот Хіггінс.

Читати далі

Американський ракетний есмінець «Porter» прибув до Одеси (фото, відео)

Есмінець «Porter» прибув до Одеси в рамках продовження посилення патрулювання в напруженому регіоні Чорного моря. «Porter» – частий гість у нашому регіоні. Відвідування американським есмінцем Чорного моря — це плановий захід, націлений на те, щоб показати прихильність Вашингтона до вільного судноплавства. Під час візиту американського есмінця до Одеси відбудеться ряд запланованих заходів, зокрема він візьме участь у тренуваннях типу PASSEX і, традиційно, між екіпажами кораблів двох країн відбудуться спортивні змагання.

Читати далі

П’ятий Президент України Петро Порошенко на Парламентській асамблеї НАТО. 14.10.2019 (фото, відео)

«Сьогодні я привітав всіх членів Парламентської Асамблеї НАТО з Днем захисника України. Члени НАТО теж причетні до цього свята, адже Альянс стояв пліч-о-пліч з нами, щоби примусити РФ зупинити наступ. Дякую всій українській делегації, яка брала участь в ПА НАТО. Зусиллями нашої делегації було знято з розгляду Асамблеї питання пом’якшення санкцій проти РФ», – розповів Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв’ю Прямому.

Читати далі