«Європейська Солідарність» виграла суд у «News One» та відстояла право депутатів на свободу висловлювання

Касаційний господарський суд у складі Верховного суду визначив, що формулювання, які були використані в заяві фракції про антидержавні і антиукраїнські висловлювання та факти, які ретранслює телеканал «News One», а також про відповідність риторики ЗМІ до «темників Кремля» і меседжів російської пропаганди, є оціночними судженнями і не містять інформації, яка завдає шкоду діловій репутації телеканалу. У цій справі, «Європейська Солідарність» виграла всі три судові інстанції. У судових рішеннях підтверджено право фракції політичної партії та її спікерів на власну точку зору щодо процесів, які відбуваються в країні.

Читати далі

Держава – не шапіто. Тут неможливо жартами довго протягнути

Кадрів немає. Зовсім. Є тільки ті, які з кварталу та ліги сміху, але вони скоро закінчаться. У масштабах країни їх не вистачить. І частина з них виявиться ідіотами. А інших нема. Тому що всі, хто хоч щось із себе представляє, за 5 років війни себе проявили. Ще залишилися, звичайно, риги. Але вони скоро стануть токсичними навіть для Зеленського. Так що зараз Зеленський покрутиться на пупі, а потім почне підбирати кадри, які були при злочинному режимі Порошенка.

Читати далі

Охреневшая выхухоль злого и жадного бородатого млекопитающего

Выхухоль – очень хитросделанное животное. В то время, пока киевляне теряют бдительность, охреневая с ценников в Сильпо, выхухоль не просто обитает в особняке в заповедной зоне Труханова острова, но и не вносит свои сусеки в декларацию. Присмотритесь: наш зверек уже делает ловкий подкоп и подсиживает мэра столицы. А все потому, что выхухоль к тому же еще и очень жадное животное.

Читати далі

Арифметика обмана. Часть 1

Я продолжаю бить в одну точку – указанная «точка» имеет свои имя, фамилию и даже отчество. Точка опасная, болевая и в настоящее время почти всесильная, но если не я, не вы, не мы, то кто? Итак, помните, что особенно пристально я обещал держать в поле зрения две темы: формулу Штайнмайера и энергетику. Сейчас снова о ней, о нерве государства – об энергетике.

Читати далі

Директор на 5 мільйонів

Олігархи, кажете, знахабніли? Депутати, кажете, заїлися? Навіщо лізти так високо? Знайомтеся, Оніщенко Юрій Петрович – директор поліграфкомбінату «Україна». Людина, яка лише за рік офіційно отримує 5 млн. бюджетних гривень заробітної плати. Це, не рахуючи відкатів та інших доходів від корупційних схем. Питання: за що чиновнику платять ТАКІ гроші? Для порівняння, це заробітна плата президента України за 2, 5 (!!!) каденції.

Читати далі

Безіменні Рада та Уряд Його величності

Половина опитуваних НЕ ЗНАЮТЬ ім’я прем’єра і спікера. Що вже говорити про міністрів і депутатів більшості, їх не знає майже ніхто 😛 (не хотілося б розчаровувати своїх нових колег, які тільки приміряли корони власної значущості, але їх прізвища і обличчя дійсно ні про що не говорять виборцям). В очах людей за все відповідає великий і могутній Гудвін. Така величезна довіра може завершитися величезними розчаруваннями, які не вдасться зупинити новими шоу, серіалами, посадками, репресіями, якщо новій владі дійсно не вдасться вирішити економічні питання і проблеми війни на Донбасі.

Читати далі

До України 30-31 жовтня завітає Генсек НАТО Єнс Столтенберг (відео)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ відвідає Україну на чолі північноатлантичної ради НАТО 30-31 жовтня. Представники Альянсу мають намір відвідати Одесу та Київ. “Євроатлантична рада через кілька днів відвідає Київ і Одесу, щоб отримати інформацію від Зеленського і його уряду”, – про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції.

Читати далі

Захід показує ікла

Віце-президент Асоціації «Україна-ЄС» і депутат Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадел дала феєричне інтерв’ю «Інтерфаксу». Що означає настільки різке інтерв’ю? Захід помалу втрачає терпець. Стає все більш очевидно – українців добряче обдурили, і оплачувати те обдурення Захід не має ані найменшого наміру. Час, коли з Зеленського почнуть питати дуже жорстко, все ближче. А питати Захід уміє неймовірно жорстко. Президент Порошенко добряче натерпівся від вимог Європи. Зеленський же – далеко не Порошенко.

Читати далі

Життя справедливе (відео інтерв’ю з Валерією Гонтаревою)

Якби Коломойський не був суть гопніком в окулярах, а хоча б на 0,01% адекватною людиною, то для балансу пустив би на “1+1” інтерв’ю з Валерією Гонтаревою. Щоправда, тоді б стало очевидним, що перед її аргументами він безсилий, і тому поводить себе як скажений мафіозі. Може, тоді хоча б у якоїсь частини телеглядачів виникло питання – чому весь світ визнає досягнення Гонтаревої, сприймає її аргументи, своїм правосуддям підтримує нашу державу, а в Україні нас переконують в іншому?

Читати далі

Никакой газ в ОРДЛО поставляться не будет

“Нафтогаз” словами через фейсбук сообщил, что зрада отменяется, никакой газ в оккупированный Донецк не будет поставляться, будет поставляться дырка от бублика, вот ей пусть и греются. Тем более в большинстве случаев поставки газа в ОРДЛО невозможны физически. Россияне взрывали газопроводы, и ты их в большинстве мест хрен починишь.

Читати далі

Когда-то Украина станет другой. Но какой?

Донбасс мы вернём. Но не сейчас, а когда изменится геополитическая расстановка – на это могут уйти долгие годы. Сейчас же каждый шаг ЗЕ в этом направлении выглядит цугцвангом, выгодным только для играющего на дудочке Нильса путлера. Это более чем очевидно. Как очевидно и то, что только армия и украинский (не малоросский!) менталитет, а не Макрон с Меркель, являются гарантами сохранения нашей государственности. Но проблема умных людей остаётся прежней: они думают, что другие тоже думают…

Читати далі

П’ять міфів і дві сліпі плями ринку землі

Це лонгрід про те, на якій неймовірно мутній нісенітниці в головах українців засновані протести проти ринку землі. Практично всі обговорення ринку землі у нас ведуться в магічному просторі. Засуджуються різноманітні міфи, а багато ключових сторін взагалі випадають з розгляду. Розберемо найпоширеніші міфи та розглянемо кілька сліпих плям, що традиційно випадають з розгляду.

Читати далі

Лох не мамонт – лох не вымрет

Раньше, когда у власти были “барыги”, мы занимали у МВФ деньги под 3% годовых (бывало еще дешевле от других финансовых институтов), сейчас занимаем сами, но уже под 17% годовых. Иностранный инвестор скупает эти облигации, заводит доллар в страну, меняет на гривню – гривня укрепляется. Из-за укрепления гривни возникает дополнительный дефицит бюджета, Минфин выходит на рынок и занимает ЕЩЕ денег под 17% годовых.

Читати далі

Заява прес-служби ЄС: телеканал 1+1 вкотре поширює брехню

У своїй черговій брехні вони звинуватили у підвищенні тарифів на водопостачання у місті Вінниці особисто П’ятого президента України Петра Порошенка, який у такий спосіб нібито особисто «шантажує» вінничан. Змушені нагадати, що формування тарифів на комунальні послуги – це компетенція відповідної міської ради. Пятий президент України Петро Порошенко не міг, не може, і не міг бути причетним до формування жодних тарифів.

Читати далі