Тенденції, що намічаються, втішають

В мене для вас пост обережного оптимізму, бо я реаліст. Мій оптимізм базується не тільки на емоційному ґрунті, але й на деяких тенденціях та фактах, котрі ми бачимо останнім часом. Коли спочатку на президентських виборах, а потім на виборах в Раду українська ідея зазнала нищівної поразки, багато хто впав у розпач, навіть у відчай, і розгублено сумував. Пройшло півроку…

Читати далі

Подменили где-то новых лиц на каких-то охламонов

Каким-то дивным образом образчики честности, белые воротнички, рукава, трусики и даже носочки всего за два месяца своей каденции умудрились вляпаться в десятки скандалов. Белого цвета уже не видно. И зелёного, кстати, тоже. Всё сплошь коричневое и дурнопахнущее. Странно, что депутаты других фракций, ЕС там, Голос и даже, прости, Господи, БЮТ, дивным образом оказались в стороне от этого медийно-финансового дерьма. Смотрят и, мягко скажем, охреневают «И эти люди критиковали нас?». Ведь так не бывает, чтобы честности хватило всего на два месяца!

Читати далі

Ночной водевиль перед рассветом

Мой зеленофильский подъезд уже ни хрена не понимает, что происходит. Раньше всё было ясно: лишь-бы-не-Порошенко-хуже-не-будет. Сейчас: кто кого, когда и как, а, главное, зачем? Ху из жаба, а кто гадюка? Какой полиграфыч свой, а какой купленный? И какого хирохита Володенька уже почти неделю торчит в Японии – не иначе, японские порохоботы чем-то опоили. Жизнь – боль, а не то, что Мосейчук в перерывах между “Сватами” обещала.

Читати далі

Як швидко ми забули про війну? (відео)

Зміщення акцентів у припиненні російської агресії та замовчування безпекової проблеми новою владою змінює і настрої людей на Донбасі. З ефіру ТБ зникли матеріали не лише про зубожіння, але й про героїзм. Ми забули 2014-2015 і армію, яка вистояла? Й невже нова гуманітарна та інформаційна політика, боротьба за уми на окупованих територіях має на меті замовчування теми війни, мовчанку про російську агресію, повне забуття героїв?

Читати далі

Війні все одно, що про неї думає режисер

В інтерв’ю Олега Сенцова для НВ проскочила дуже сумнівна теза. Для чого так зробив Сенцов? Це свідоме приниження здобутків держави у протистоянні з Кремлем за 5 останніх років, перекладання відповідальності з московського окупанта на “попередників” теперішньої влади чи просто невдала спроба тиску на емоцію? І ні участь в бойових діях, ні перебування в полоні не виправдовують політичну безвідповідальність, навпаки, цю відповідальність збільшують.

Читати далі

Я – цивільний. Чи закінчилася моя війна? Ні

Не чекайте від мене спокою і теплих капців. Ця війна повинна закінчиться тільки перемогою. Тому вважайте, що я просто поміняв ділянку фронту. Тому що за нашими спинами занадто багато чого почало відбуватися не так. Багато що вилізло з нір на поверхню. Дуже пахне зрадою самих себе і реваншем. Тому що комусь хочеться згорнути та обнулити Україну, яка нарешті почала себе усвідомлювати. Тому, чим би я не займався, я продовжу воювати. До перемоги.

Читати далі

Верочка. Сеппуку трубой для Шефира

Украина, центр Киева, унылое здание на Банковой. Четвёртый этаж, длинный и аляповатый кабинет, за столом сидит президент и не менее уныло смотрит в свой смартфон. Иногда, когда меняется ветер, слышно, как на западной границе ржут таможенники. Аккуратно открывается дверь, входит Борис Шефир, одетый самураем. На поясе вместо меча висит духовая труба…

Читати далі

Зелене поліграф-шапіто

Закон повинен бути один для всіх. Вкрав Свинарчук? Сів Свинарчук! Взяв хабар Дубінський? Сів Дубінський! А то виходить так: виборець Слуги народу вкрав акумулятор з трактора і сів на 5 років. І не треба ніякого детектора брехні. Досить звичайного районного суду. Чому виборець Слуг після порушення закону йде до в’язниці, а самі Слуги – на поліграф? Весь сенс цирку з поліграфом тільки в тому, щоб Слуги народу не брали на кишеню в обхід Сонцеликого. Це не боротьба з корупцією, а політична корупція в чистому вигляді.

Читати далі

«Сойдёмся посередине» – замаскированная капитуляция

Вот то знаменитое “Сойдёмся где-то посередине” — оно теперь лезет изо всех щелей. Типа — ребята, “Беркут” конечно не прав, что в вас стрелял из ружей, бил вас дубинками, и козака Гаврилюка голым гонял по снегу. Но давайте признаем, вы тоже зря в них камнями кидались и со щитами под пули лезли. Понимаете, в этой истории нет правых и виноватых, вы все немного не правы. А теперь давайте вот вам, товарищ сержант, двоечку условно за превышение полномочий, и вам, товарищи майданутые, по пятёрочке строгого режима за нападение на правоохранителей, и давайте жить дружно.

Читати далі

Бабло для слуг

Видання «Страна.юа» порадувало суспільство новиною – депутати правлячої партії «Слуга народу» отримують другу зарплатню в конвертах. В доларах. Без сплати податків. Без реєстрації ФОП і без чеків. Видання повідомило також, що перший місяць нардепам не платили – і у «Слузі народу» ледь не стався «голодний бунт».

Читати далі

Зелений рейтинг Doing Business побачимо лише через рік

Рейтинг, яким так вихваляється прем’єр Гончарук (а там є чим тішитися, бо за Україною відзначили ще один виток зростання на чергові 7 пунктів), до нинішнього уряду не має взагалі ані найменшого стосунку. Ні формального, ні неформального. Зараз так активно згадують лише це останнє повідомлення про зростання наших показників у рейтингу, бо саме повідомлення (не зростання!) припало на час правління вже нової влади. А загальні показники за той період, коли в нас “розцвітала корупція, узурпувалася влада, наживалися на війні, душили бізнес…”, так само стабільно покращувалися.

Читати далі

Закликаємо підтримати підготовлену ЄС заяву України щодо ПДЧ до грудневого саміту НАТО – Петро Порошенко (відео)

Сталий мир та надійна безпека можливі лише, якщо Україна стане членом НАТО. Офіційні представники Альянсу постійно наголошують, що двері НАТО для України відкриті. Давайте скажемо, що ми вже прийшли. Годі переминатися з ноги на ногу. Наша команда підготувала проект заяви Верховної ради України. Пропонуємо уповноважити голову Верховної Ради разом з Президентом і Прем’єр-міністром поставити підпис під відповідним зверненням до грудневого саміту НАТО. Воно має продемонструвати консолідовану позицію законодавчої і виконавчої влади у питанні євроатлантичної інтеграції.

Читати далі

Ніна Южаніна: Поліпшення позиції України в рейтингу Doing Business є результатом реформ команди Порошенка

«Рейтинг Світового банку фіксує стан справ на травень кожного року і відображає рік, що минув, – тож йдеться про роботу минулого президента, минулого складу парламенту та минулого уряду. Найбільше зростання зафіксовано за такими показниками, як «отримання дозволів на будівництво», «підключення до системи електропостачання», «міжнародна торгівля». Водночас за показниками «вирішення неплатоспроможності» і «оподаткування» Україна навпаки трохи просіла», – підкреслила політик.

Читати далі