Чергові «новації» від влади

Ніна Южаніна

Голова податкового комітету назвав основні критерії визначення потенційно ризикових платників для проведення фактичних перевірок з питань застосування РРО/ПРРО.

1. Сума виторгу за місяць не перевищує 20 тис грн (бо у великих містах витрати на одну точку не менше 40 тис. грн).

Мабуть, для когось це новина, але торгівля і надання послуг здійснюються і в невеликих містах і навіть у селах! І виторг залежить від багатьох чинників – і від місця розташування, і від товару чи виду послуги, і навіть від сезону.

2.СГ з РРО/ПРРО декларують нульові виторги, а також понад 90% операцій проведених через РРО/ПРРО було здійснено у безготівковій формі.

Вперше чую, що оплата в безготівковій формі – це погано. Навіщо тоді усіх торговців зобов’язувати мати POS-термінали?

3.Кількість зареєстрованих РРО дорівнює кількості працівників або кількості працівників, необхідній для забезпечення виконання технологічного процесу.

Тобто податкова буде визначати чи потрібен торговцю бухгалтер, вантажник, кількість змін і графік роботи. І виходячи зі своїх «міркувань» буде вважати чи не вважати платника ризиковим.

Було б смішно, аби не було так гірко.

Владою все знову робиться для того, аби не оформлювали працівників, торгували за готівку і взагалі йшли в тінь, оскільки тоді, як виявляється, і обов’язків, і претензій з боку держави набагато менше.

Автор