Наші святині мають бути деокуповані! (фото, відео)

Ростислав Павленко

Зранку ЗМІ повідомили, що СБУ проводить обшуки у Києво-Печерській Лаврі. Повідомляється про обшуки також у інших базових опірних приміщеннях УПЦ мп.

Добре, якщо докази не сховані і не знищені.

Час виконувати законодавство про боротьбу з колаборацією.

* * *

дмітрій пєсков заявив, що обшуки у Лаврі – це «війна з російською православною церквою».

«Не мп», кажете?

Потрібно щось більше, ніж голослівні заяви, щоб УПЦ перестала бути мп:

1. Вихід із московського розколу – відновлення спілкування з Вселенським Православ‘ям, усіма Церквами, які визнали ПЦУ, а найголовніше – визнання Таїнств і співслужіння з ПЦУ;

2. Переговори з ПЦУ про врегулювання стосунків і перспективи об‘єднання – без попередніх умов;

3. Засудження, відлучення і передання світській владі зрадників і колаборантів у рясах, співпраця зі слідством у справах про колаборацію.

Оце буде «не словом, а ділом».

А без того виходить, що пєсков знов агєнтуру спалив.

А для колаборантів у Кримінальному кодексі стаття є.


Ірина Геращенко

Те, що в Лаврі антиукраїнське кремлівське кубло, яке не має нічого спільного з релігією і церквою, було зрозуміло давно.

Тільки зараз СБУ прийшли туди з обшуками. Вітаємо таку реакцію, але й уважно слідкуємо, чим воно закінчиться: чи тільки картинкою для телемарафону, чи реальними діями.

В парламенті вже 8 місяців блокується створення ТСК по МП.

Міністерство цензури не зробило жодних кроків щодо передачі історичних приміщень Лаври під потреби музеїв і культури.

Певні чинуші з Банкової- прихожани Лаври- блокували перехід парафій до ПЦУ.

Армія, Мова, Віра- фундамент держави, це сьогодні через катарсис усвідомлюють ті, хто ще вчора знущався з Томоса.

Тож прийшов час припинити загравати з МП, бо це ніяка не церква, а ідеологічна організація просування русского мира.

Разом з колегами з Європейської Солідарності направили на уряд звернення з вимогою негайно розірвати оренду з МП, за якою Лавра використовується кремлівськими агентами.

За ініціативи Миколи Княжицького зареєстрували проєкт закону, що має на меті заборону діяльності Російської православної церкви на території України:

  • Також даним законом передбачається повна заборона будь-яких релігійних організацій та установ, які входять до складу чи визнають у будь-якій формі підлеглість у канонічних, організаційних, інших питаннях РПЦ.
  • Метою законопроєкту є запобігання загрозам національній безпеці України та забезпечення порядку, адже занадто довго РПЦ проводила відверту антиукраїнську та диверсійну діяльність і адвокатувала всі дії злочинного російського режиму.
  • Діяльність православних релігійних організацій в Україні має проводитись з урахуванням Патріаршого та Синодального Томосу, наданого Українській Православній Церкві та Українській державі.

Звільнення України від РПЦ – це ще один крок до вільної та незалежної України!


Іванна Климпуш-Цинцадзе

Дуже хочеться, аби гучною новиною про обшуки в Києво-Печерській Лаврі справа не закінчилася. Суспільство чекає чітких рішень. Московська церква в Україні має бути заборонена і крапка – доказів її колабораціонізму сила-силенна. Зареєстрували з колегами відповідний законопроєкт.

Наші святині мають бути деокуповані, а перехід парафій до ПЦУ спрощено. Разом із тим потрібне серйозне розслідування всієї російської агентурної мережі в рясах і притягнення її до відповідальності. Як ми бачили на відео з Лаври, вони продовжують оспівувати рускій мір. І це лише верхівка айсбергу, яка стала публічною.

Новини про антидержавну діяльність «священиків» московської церкви надходять з усієї країни. Нещодавно до мене звернулася громада із Закарпаття, де піп не дозволив попрощатися із загиблим воїном у церкві. Це не поодинокий випадок.

Люди обурені, і напруга зростатиме, якщо правоохоронні органи не зроблять те, що мали зробити давно.

Фото: ЛБ і СБУ. Відео: Facebook Богдан Кутєпов

 

Автор