Уявіть собі…

Alex Noinets

Секретар РНБО визнав, що українська влада наказала посольствам України в Нідерландах та Малайзії заявити про технічні причини падіння літака МН17.

Українська влада санкціонувала заяву посольств України в Нідерландах та Малайзії про те, що літак МН17 розбився поблизу Грабово (Донецька область) нібито з технічних причин.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони розповів під час інтерв’ю “Цензор.НЕТ”.

Турчинов запевнив, такий крок був необхідний для налагодження співпраці з міжнародними партнерами.

“Заява посольства була санкціонована нами, це було необхідне рішення, щоб налагодити співпрацю з російською владою, і ми розуміли ризики. Ми вдячні українським дипломатам, які діяли професійно та якісно”, – сказав секретар РНБО, визнаючи той факт, що українські дипломати фактично підтримали неправдиву версію РФ про причини катастрофи літака і ввели в оману весь світ.

Секретар РНБО наголосив, що такі дії відповідали національним інтересам України.

“Наші дії повністю відповідають національним інтересам, ми бачимо, що результати нашої роботи корисні для нашої держави. І за це я готовий відповідати”, – підкреслив Турчинов.

Він також зауважив, всі учасники оперативного штабу працювали як єдина команда, “але в деяких ситуаціях хтось повинен брати на себе репутаційні ризики”.

Уявили? Продовжуємо експеримент. Що б на це сказала Юлія Володимирівна? Що б на це сказав Ляшко? Що б на це сказав Садовий?

Да похрін навіть, що б вони сказали. Де б уже ми всі будували редути, щоб зупинити дипломатію на крові? Які будівлі б уже захоплювали?

А зараз нічого. Норм. Секретар РНБО саме ці слова і каже. Це цитати з його інтерв’ю. І що ми чуємо? Ми чуємо “мудре рішення”, “зважена політика”.

Ну ок.

Автор