Слуги повністю відійшли від своїх передвиборчих обіцянок (відео)

Ірина Геращенко

В свідченнях тимчасового повіреного США в Україні, які він дав Конгресу під присягою, пан Тейлор зауважив, що високопосадовці нової української влади вважають винною в розв’язанні війни проти України… Україну, а не РФ, Порошенка, а не Путіна, який ввів регулярні російські війська на нашу територію і причетний до вбивства щонайменше 13 тисяч українців. Ця позиція представників влади повністю підіграє пропаганді Кремля про «громадянську війну».

 

Примітно, що не було жодної реакції влади (окрім короткого твіту МЗС) на безпрецедентне і переможне для України рішення Міжнародного Суду ООН в Гаазі, за яким РФ буде відповідати за фінансування тероризму на Донбасі та расової дискримінації. Влада намагається проводити політику умиротворення Путіна, це закінчиться фіаско і не відповідає національним інтересам України.

 

В порядку денному сесійного тижня немає жодного законопроекту опозиції. Ми наполягаємо на прийнятті заяви щодо ПДЧ, мова не йде про нову заявку, а про підтвердження наших намірів. Отримання ПДЧ – це новий рівень співпраці та ВЗАЄМНІ зобов’язання, а не односторонні.

Й так само наполягаємо на негайному скасуванні поправки слуг, якою дозволено закупівлю електроенергії з РФ .

Взагалі, останні законодавчі ініціативи слуг свідчать, що вони повністю відійшли від своїх передвиборчих обіцянок. Спроба провести важливу земельну форму без відповідної інформаційної роботи, без введення прозорого земельного кадастру і дешевих кредитів для фермерів. Бюджет, в якому з’ясувалося, що передвиборчі обіцянки про підняття пенсій – то була гіпербола, про зниження тарифів – метафора, про зростання економіки – утопія.

Й не менше занепокоєння викликає спроба ввести цензуру в ЗМІ під виглядом стандартизації новин. «Мир – це війна». Це вже було.

 

Саме про ці теми висловила позицію « Європейської Солідарності» на погоджувальній раді. Також запропонувала запросити на годину запитань до уряду міністра охорони здоров’я. Враховуючи, скільки сигналів і проблемних тем звучить з регіонів щодо фінансування медицини, закриття лікарень, фінансування добудови «Охматдиту».

Автор