Існуюча пенсійна система не забезпечує справедливого ставлення до пенсіонерів

Осінь 2017 року має стати часом змін для України, і ці зміни мають перш за все торкатися пенсійної системи, яка в її існуючому стані не забезпечує ані справедливого ставлення до пенсіонерів, ані наявності ресурсів для організації пенсійних виплат. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час круглого столу з питань урядової пенсійної реформи, організованого за сприяння USAID.

Пакет «пенсійних» законопроектів наразі знаходиться в Парламенті і, як очікується, він буде проголосований вже у вересні, що дозволить підвищити пенсії для 9 млн пенсіонерів вже у жовтні, розпочати роботу над осучасненням пенсій для військових пенсіонерів та закласти основи розробки законодавства щодо накопичувальної пенсійної системи.

«Ця осінь може перетворитися на осінь можливостей та якісних змін, – сказав Глава Уряду. – Пенсійна система – не реформована. Вона не здатна забезпечити справедливість, вона є дуже ураженою, вона не має ресурсів і десятиріччями продукує дефіцит. Завдання Уряду – побудувати справедливу пенсійну систему».

Глава Уряду нагадав, що пропозиції Уряду зберігають існуючий пенсійний вік та скасовують 15-відсоткове оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

«Ми також зменшуємо дефіцит Пенсійного фонду, який сьогодні становить понад 140 млрд грн», – сказав Володимир Гройсман.

Він також повідомив, що найближчими днями відбудеться засідання Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, де відбудеться остаточне обговорення реформаторських законопроектів.

«Головне, аби Парламент у вересні ухвалив рішення. Це важливо. Як важливо й те, щоб поправки (до законопроектів) не зруйнували ідеологію документів. І тоді в жовтні українські родини, де є пенсіонери, побачать, що розміри пенсій зміняться», – сказав Володимир Гройсман.

Джерело

Автор