На Київщині розводитимуть африканського сома на інноваційній фермі

Державне підприємство «Сервіс» планує побудувати інноваційну ферму для розведення товарного африканського сома у Київській області. Компанія обрала для розведення африканського сома, оскільки це один із найбільш перспективних видів риби для дистрибуції на українському ринку, а також має високі смакові якості та відносно невисоку роздрібну вартість. Про це йдеться у повідомленні Держрибагентства.

Ферма буде першим в Україні індустріальним аквакультурним об’єктом з вирощування африканського сома з використанням технології інтенсивного рибництва РАС (рециркуляційна аквакультурна система). Зокрема, ферма стане одним із найсучасніших рибних підприємств в Україні, наочно демонструючи потенціал та можливості цього виду фермерства. Перша черга ферми буде містити 4 модуля по 50 тонн продукції на рік.

За даними Держрибагентства, ферма площею 1000 м2 зможе виробляти від 120 до 240 тонн риби на рік. Для порівняння: щоб виростити таку ж кількість риби у відкритих водоймах, необхідно не менше 150 га водної поверхні.

Щотижня ферма буде виробляти до 4 тис кг риби. Процеси на фермі будуть автоматизовані – працюватимуть лише 2 робочих. Наступним кроком стане облаштування цеху для переробки риби.

Джерело

Автор