МІП: Попередження ГУР про хімічні атаки РФ – це не просто “жахалки”

Прикро говорити про таке у передсвяткові дні, але ницості та цинічності кремлівських пройдисвітів немає меж.

Сьогоднішній брифінг Головне управління розвідки Міністерства оборони України щодо можливих інцидентів на окупованих територіях, що можуть вилитися у організацію хімічних атак, – це не просто “жахалки”.

Брифінг Вадима Скибіцького та реліз ГУР МО України.

На превеликий жаль, для обговорення цієї теми перед новим роком є усі підстави.

За інформацією групи Информационное сопротивление Інформаційний спротив в, так званому, “ДНР” був помічений генерал російських збройних сил на прізвище Федоров (позивний “Фокуснік”), який, на думку експертів ІС, здійснював кураторство застосування хімічної зброї у Східній Гуті (Сирія).

Ми, в Міністерстві інформаційної політики України зафіксували розгортання інформаційної спецоперації прикриття, що мала на меті звинуватити Україну у здійсненні хімічної атаки ще більше 10 днів тому (див. скриншоти з телеграм-каналу):

Спочатку були детектовані масовані інформаційні вкиди системного характеру:

Потім, контекст спеціальної операції кристалізувався.

 

Експерти в українських спецслужбах обізнані про загрозу та супроводжують інформаційне розгортання ситуації. Прошу усіх представників медіа звернути увагу і бути обережними з відомостями, що надходять з відкритих джерел.

Попри все, сподіваюся, що у нас буде спокійний Новий рік. Злочини та маніпуляції кремля стали очевидними, але від того не менш огидними.

Джерело

Автор