Правління НБУ зустрілось з Першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном (фото)

13 вересня, Правління Національного банку під головуванням в. о. Голови НБУ Якова Смолія зустрілось із Першим заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном. Зустріч відбулась у рамках візиту Першого заступника Директора-розпорядника МВФ до України, що триває 12-14 вересня.

Сторони обговорили поточну макроекономічну ситуацію, останні зрушення у банківському секторі та  поступ у  програмі реформ, яку підтримує МВФ.

Українська сторона зауважила, що попри те, що ситуація на фінансовому ринку залишається стабільною, а зовнішньоекономічні фактори – сприятливими, загальна макроекономічна ситуація все ще залишається вразливою до впливів.

Представники МВФ та НБУ  погодились, що всі чинники, які потенційно можуть мати негативний вплив на макроекономічну стабільність та економічне зростання, що тільки-но відновилось, слід ретельно проаналізувати центральному банку при здійсненні монетарної політики.

Під час  зустрічі Правління НБУ також висловило своє бачення необхідних кроків для продовження якісних зрушень у банківському секторі, зокрема, законодавче врегулювання питань корпоративного управління у державних банках та непрацюючих кредитів.

Наприкінці зустрічі Девід Ліптон привітав реформи, проведені НБУ: «Національний банк є гарантом стабільності, яка зараз так важлива для України. Однак, для ефективного центрального банку завжди є над чим працювати».

Джерело

Автор