Події біля магазину «Емпоріум» на Печерську будуть належно розслідувані (фото)

За фактом знищення графіті та пошкодження майна розпочаті кримінальні провадження.

Спочатку правоохоронці зареєстрували повідомлення про знищення трьох графіті, які є історичною пам’яткою, на фасаді будівлі на вулиці Грушевського. Відомості за цим фактом прокуратура міста Києва внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 298 (Знищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури) Кримінального кодексу України.

А близько 15:00 години до Печерського управління поліції надійшло повідомлення про те, що по вулиці Грушевського, 4 невідомі особи пошкодили двері, обмалювали фасад магазину, який розміщується за вказаною адресою, та палили шини. При цьому учасники акції свої дії назвали помстою власнику магазину, за вказівкою якого напередодні зі стін приміщення були стерті графіті часів Майдану.

Поліцейські оглянули місце події та прилеглу територію, поспілкувалися зі свідками та очевидцями. Нікого не затримували.

Під час огляду місця події правоохоронці вилучили автомобільну шину, балончик емалі, пусту пляшку запальної суміші, інші речові докази.

За фактом умисного пошкодження майна слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 194 Кримінального кодексу України. Поліція встановлює всі обставини події.

Джерело

Автор